fajne zdjęcia a najbardziej podoba ni się 283.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
283. świetne![]()
cześć gUlasz,
71 bardzo fajne!! pierwszy raz je zobaczyłem, extra.
pozdrawiam,
gulasz - Bolonia byłem widziałem .Teraz znowu sobie przypominam . Wrzucaj , wrzucaj![]()
a dziękuję za wykopalisko - też je lubię - Pieniny - zdjęcie praktycznie nie ruszane z puszki![]()
~ 21 października 2012 jeśli dobrze pamietam
co do Bolonii jeszcze jej troche wrzuce zwłaszcza ichniejszego streetartu
a tymczasem kilka kadrów z Florencji do której udałyśmy się 3 dnia pobytu we Włoszech..
centrum piękne architektonicznie - ale liczba (choć powinnam użyć słowa ilośćbo to nijak niepoliczalne było
) turystów wybitnie nas stamtąd przegoniła na wzgórza po drugiej stronie rzeki
tłumów pokazywać Wam nie zamierzam - za to słynny most z Florencji już tak![]()
akurat kajakarze sobie pomykali tam i z powrotem![]()
286
przechodząc na drugą stronę rzeki spodziewałam się ładnej panoramy miasta - wychodzą odrobinkę już mi się mega podobało - i jakoś nie przypuszczałam patrząc po zalesieniu górki że wyżej może być lepiej
287
a wyżej a i owszem widok jeszcze szerszy - żadne drzewa nie zasłaniały - co mnie mocno zaskoczyło
288
z tego miejsca dało się ewidentnie wskazać granicę miedzy wloskim murowanym miastem a piękną toskańską wioską
muszę przegrzebać archiwa może mam utrwalony ten podział..
ogrodami różanymi zeszłyśmy w dół i dalej swoje nogi pokierowałyśmy w stronę Belwederu, z którego zdjęcia wrzucę w osobnym rzucie..
wychodząc z niego trochę pobłądziłyśmyi zapuściłyśmy się w przecudną dzielnicę wąskie uliczki, dużo zieleni i rudych budynków
także tak gubić to ja się mogę![]()
domy tam musza kosztować fortunę
289
290
291
292
cdn
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
289, to samotne dziewczę w uliczce jest super![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
cześć,
most i kajakarze - fajna kompozycja, nie wiedziałem, że jest tam ten słynny most
Skojarzył mi się z filmem Pachnidło.
Panorama miasta wraz z wijącą się lekko rzeką - całkiem przyjemna.
pozdrawiam,
Belweder - piękne miejsce z ogromem terenów zielonych i pięknej roślinności z widokiem toskańskim - i o dziwo dzikich tłumów tam nie było - a miałyśmy szczęście trafić na wystawę sztuki nowoczesnej zatytułowanej "HUMAN" Antony'ego Gormley'a; wystawa skupiała około 100 rzeźb rozstawionych na całym terenie BelwederuZamieszczone przez gulasz
oto kilka prac
293.
294.
295.
296.
297.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22