Ulka nie sluchaj maruderow![]()
Piekna wrzutka z gor. Chetnie zamienie noc przespana bez spiwora nad brzegiem morza na taka ze wschodem slonca w gorach.![]()
Ulka nie sluchaj maruderow![]()
Piekna wrzutka z gor. Chetnie zamienie noc przespana bez spiwora nad brzegiem morza na taka ze wschodem slonca w gorach.![]()
Jesli przesladuje cie pokusa, uciekaj powoli aby mogla cie dogonic
Cudne te ostatnie, Ulka... Warto było niedospać na tych kamieniach...![]()
o to to - słuchaj się go - mądrze gada - wszak kto zna mnie lepiej niż Ociec![]()
fakt cudnie było... cały tydzień mam to w głowie i opuścić mnie nie chce - polecam każdemu![]()
niemniej jak widziałam Twoje foty z plaży - to też się rozmarzyłam![]()
oj żebyś wiedziała że warto - choć niewyspana cały tydzień łażęZamieszczone przez bufetowa
__________________________________________________ _________________________________
dziękuję Wam za odwiedziny i dobre słowo![]()
nic tak nie ładuje akumulatorów jak obcowanie z naturą![]()
wrzucam jeszcze już totalnie nie po kolei i już mniej radujące me serce foty
to samo miejsce choć z nieco innej perspektywy i w już zupełnie innym świetle![]()
266
267 a tu górska plażaczyli Morskie Oko - pstryk raz
268 pstryk dwa
jak pomniejsze jeszcze reszte kadrów to dorzucę
niemniej całe szczęście że jak byliśmy nad M.Okiem to już się tłoczno robiło ale jeszcze bez przesady.
wieczorem dopiero na Tatromaniaku przeczytaliśmy jak pieknie oblężone tej niedzieli było najłatwiej dostępne miejsce w polskich Tatrach![]()
dla ciekawych K L I K
ciekawostka - jako że będąc w schronisku uświadomilismy sobie że jeszcze 9 km asfaltem - to normalnie załamac się szło -i trzeba było sobie wymyślić rozrywkę. oczywiście nie musze wspominać że ponownie stanowiliśmy atrakcję turystyczną idąc totalnie w przeciwną stronę niż dziki tłum, ale idąc tam postanowiliśmy sprawdzić wiedzę owych "turystów"
kolega wybrał co lepsiejszy model - i z rozłożoną mapą i dezorientacją na twarzy, wskazując kierunek w którym my sie poruszaliśmy zapytał dziewcząt że w sumie to się pogubiliśmy i czy mogą nam powiedzieć czy daleko jeszcze do tego Morskiego Oka...
dziewczęta odwracając twarze w stronę skąd przyszły (a dodam że to już było z naszej perspektywy za Wodogrzmotami) powiedziały że no.. jeszcze jest kawałek...
nie wiem czy wiedziały dokąd idą, czy nie skumały o co kolega pyta - niemniej urozmaiciło to nasze wędrowanie i uczyniło je choć trochę bardziej interesującym
![]()
![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez gulasz ; 17.07.15 o 02:28
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
a jeszcze jedna ciekawostka - wyjeżdżając z Polany autem zdziwiliśmy się że przez pewien czas ruchu nie było - jak się okazało nie było bo już nikogo nie wpuszczali - a ludzie ustawiali się kolejnymi samochodami wzdłuż drogi... wyobrażacie sobie - nie dość że te 9 km trzeba zasuwać to samochody najwierniejszych fanów chodzenia asfaltem stały kolejne 4 km dalej![]()
żyć nie umieraćto się nazywa poświęcenie dla obcowania z naturą
![]()
![]()
![]()
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Jak szliśmy z Marysią na Rusinową i Gęsią Szyję to podobnie było. Auto zostawione na parkingu przed krzyżówką na Morskie i Zakopane. Ja wróciliśmy to auta stały na poboczu aż do Głodówki![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Świetne foty, 269 mnie się podoba najbardziej, a "mnichowi" to tam ciężko teraz przy tych tłumach ludzi...
![]()
Kasprowy Wieczorową porą: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1249315
Orion, Plejady i inne dziady: http://forum.olympusclub.pl/threads/...=1#post1246830
Olympus E-PL5 dual kit 14-42mm + 40-150mmplus Nikony
na początku czerwca udało się wziąć kilka dni urlopu i udać się do gorącej Italii - wybór dość spontanicznie i przypadkowo padł na Bolonię
jak się okazało miasto mocno studenckie, z urokliwymi uliczkami których nie umiem nadal fotografować :/![]()
i co dla mnie istotne ewidentne miasto street artu- więc jakby nie było lampeczka się zapaliła - może znajdę jakieś zające tfuuu króliki
... się okaże..
273. stosunkowo krótki lot - ale nadal nie mogę sobie darować zrobienia choćby jeden foty z samolotu - jakoś marna ale co tam![]()
274. dolecieliśmy - teraz tylko się nie zgubić i dotrzeć jakoś do centrum
na szczęście w drodze na przystanek 'MPK' spotkałyśmy dwie Polkijak się okazało studentki z erazmusa
![]()
poopowiadały co nieco powiedziały co warto zobaczyć, no i poleciły bolońską knajpkę
275. nazwy już nie pamiętam - a google street view nie pomagawięc nie będzie masakrycznego lokowania produktu tylko częściowy...
bo knajpa w każdym razie znajduje się na Via Altabella, faktycznie jest sympatyczna z fajną obsługą..
nie wiem czy to zwyczaj boloński czy włoski, ale około godziny 18:30 / 19:30 gdy Bolończycy wracają z pracy czy też z uczelni - lokalne knajpy szykują bufet przekąsek - z reguły do piwa tudzież innych drinów, często są to jakieś makarony, sałatki, tortille, szynki ale i owoce, ciasta itd... w zależności od wizji danej knajpy...
oczywiście nie jest to wymagane - ale z reguły ludzie omijają knajpy które nie stosują sie do lokalnego zwyczaju i wybierają te gdzie bufet przekąsek jest![]()
276. jak na Włochy przystało także Bolonia to miasto skuterów i rowerów - tyle że tutaj akurat więcej rowerów da się zaobserwować
to m.in. dlatego że Bolończycy mocno oszczędnijak Poznaniacy
no i Krakusy też
![]()
dlatego wolą paliwo darmowe w postaci swych nóg niż auto, skuter czy autobus - i chwała im za to![]()
![]()
![]()
277. mała dawka street artu z rowerem a jakże w tle
większość takich rolet jest pomalowana - często tematycznie powiązana z miejscem, choć nie zawsze..
278. i na koniec wystawa perfumerii która mocno mnie zainteresowała![]()
generalnie będę bardzo wdzięczna za wszelkie sugestie dotyczące nietrafionych balansów, kompozycji - bo jako że na fotach miast się nie znam to takie wskazówki będą mega cenne - zwłaszcza że pewnie jeszcze coś kiedyś zwiedzać będę
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ach, jak Ci zazdroszczę tego spania pod chmurką w Tatrach. Co tam niewygody, skoro mogłaś potem oglądać tak piękne widoki.
262 piękne, te kolory, 264 nie ma to jak poranne światło muskające zbocza gór, 265 kolejne piękne. 267, 269, 271, 272 też urokliwe.