Masz dobre oko, potrafisz dostrzec w szarej czasem rzeczywistości potencjał miejsca, w którym się znalazłaś.
Starasz się pokazać to, czego bez Ciebie, nikt by nie zobaczył (cyt. Robert Bresson).
Masz dobre oko, potrafisz dostrzec w szarej czasem rzeczywistości potencjał miejsca, w którym się znalazłaś.
Starasz się pokazać to, czego bez Ciebie, nikt by nie zobaczył (cyt. Robert Bresson).
Ostatnio edytowane przez Ola_Olga ; 16.03.14 o 13:59
Mądrzy ciągle się uczą, głupcy wszystko umieją (Apolinary Despinoix).
Fajny pomysł na spacerownik tropem murali.
Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 16.03.14 o 22:42
Fajnie się ogląda, ale zdjecia jeszcze zyskują jak się przeczyta![]()
dzięki wielkie za odwiedziny, wspólną wędrówkę i kilka słów miłego komentarzu![]()
co do Placu i krzeseł - wiem że miejsce z dużym potencjałem - od dawna chciałam tam się wybrać z aparatem - udało się stosunkowo niedawno, niemniej ciężko mi tam złapać odpowiednie kadry - ale fakt za długo na ciekawe sytuacje to nie czekałam - nadrobi się (i hope so)![]()
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
Podoba mi się twoje tropienie murali.
Dalszą wędrówkę rozpoczniemy na Rynku Podgórskim, którego cudownym dopełnieniem, zwieńczeniem jest kościół św. Józefa przepiękny i wyniosły wybudowany w stylu neogotyckim na początku XX wieku.
138.
I tutaj muszę wtrącić słów kilka o kolejnym projekcie – o którym możecie również poczytać tutaj. 20 października 2013r. gdy słońce totalnie nas rozpieszczało wybrałyśmy się z Miśką na „SPACER POD GÓRKĘ” – czyli akcję w formacie Artistic City Trips - cudownie zorganizowany spacer przygotowany na Reminiscencje Teatralne w Krakowie. Projekt polegał na swoistych podchodachprzed wyjściem wydrukowałyśmy poglądową mapkę o ściągnęłyśmy mp3 z nagraniem trasy, którą miałyśmy pokonać wraz z ciekawą historią miejsc które po drodze zobaczyć mamy
![]()
Spacerując dalej skręcamy w prawo przed kościołem idziemy dróżką aż dojdziemy do pięknych schodów (które to schody były tematem przewodnim nagrania ze spaceru pod górkę– co można zobaczyć na poniższej kompilacji – zdjęcia do niej są niestety nie me.. a Miśki)
139.
Schody te zaprowadzą nas do parku Bednarskiegochyba najpiękniejszego piękną jesienią…
Ale nie tylko, bo i wiosną cudnie się po nim spaceruje
140.
141.
Wychodząc odpowiednim wyjściemz tego parku w kilkudziesięciu krokach dotruchtamy do przepięknego i malowniczo położonego starego stadiony, który powstał w roku 1952 jako jeden z obiektów należących do KS Korona Kraków. To naprawdę piękne miejsce, które poznałam dzięki temu cudownemu przedsięwzięciu
można tu aktywnie wypocząć, jak i poleżeć i poleniuchować na zielonej trawce
142.
143.
A na koniec tego etapu wędrówki zaprowadzę Was jak i nogi swe w cudowne miejsce…
Schody te przyciągają mnie choćby na chwil kilka za każdym razem gdy jestem na Podgórzu.
To cudowny element – który bez dwóch zdań wyróżnia się wśród szaro-burej kamienicy wzdłuż której się pną
144.
145.
146.
dobranoc..
i później jeszcze trochę pospaceruję po Podgórzu =)
![]()
Ostatnio edytowane przez gulasz ; 13.04.14 o 03:54
Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..
gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22
łał![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Schody są przefantastyczne! Masz więcej?![]()
Naprawdę to wszystko jest w Krakowie?![]()