Witam to sa pierwsze zdjecia jakie zrobiłam jakis czas juz temu, najnowsze jest to ze słupem elektrycznym zostało zrobione przedwczorajporaz pierwszy pokazuje moje prace
![]()
Witam to sa pierwsze zdjecia jakie zrobiłam jakis czas juz temu, najnowsze jest to ze słupem elektrycznym zostało zrobione przedwczorajporaz pierwszy pokazuje moje prace
![]()
Podobają mi sie Twoje zdjecia. Najbardziej to ze slimakiem i morzem. Tylko ten słup elektryczny nie pasuje mi do tej przyrodniczej kolekcji i psuje mi nastrój tych zdjeć![]()
dzieki za pozytywna opinięja lubię fotografowac wszystko nawet słupy
jesli ktos ma ochote widziec inne moje zdjecia no to nie ma problemu moge jeszcze cos umiescic
oceniajcie i piszcie co jest w tych zdjeciach nie tak![]()
Pierwsza rada: nie tak dużo na razCiężko się odnieść do tak wielu zdjęć. Najlepiej wrzucaj za jednym razem jedno lub dwa. Wtedy więcej dowiesz się o konkretnym zdjęciu i otrzymasz przydatne porady.
Dive now - Work later
Blondynka z aparatem: http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=15793
Podróże małe i duże: http://www.globtroteria.pl
Jeszcze jedno - numeruj fotki - będzie łatwiej się odnieść...
Co do samych fotek to najbardziej przypadła mi do gustu muszelka na plaży (tylko ostrość powinna być na muszelce a na moje oko jest trochę dalej), bardzo fajnie też zapozował ślimaczek...
Zauważam że często stosujesz centralny kadr - nie jest to najlepszy sposób kadrowania, zwróć też uwagę na tło w fotkach - kwiaty przy plaży wyglądają dobrze ale słupy w tle zdecydowanie rozpraszają. Co do ostatniej fotki, przydałby się ciaśniejszy kadr...
Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Nie dawaj tak wielkich fotek.
800 na dłuższym boku wystarczy.
Muszelka mi się podoba wyprostować i będzie ładnie.
Człowiek posąg zlikwidować przypadkowe osoby i szelki plecaka na 1 planie.
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
dzięki za opiniemam jeszcze do was jedno pytkanko: w jakim programie jest najlepiej obrabiac zdjecia poniewasz ja posiadam Picasa3 nie jest to jakis rewelacyjny program.
Dość dziwne pytanie, odpowiedz zależna od zasobności portfela , i od tego jak bardzo chcesz obrabiać zdjęcia. Bo jeżeli korekta kolorów i kadrowania foty to w zupełności wystarczą proste edytory. Z drugiej strony Photoshop kosztuje ,gimp darmowy , potężne aplikacje z jeszcze większymi możliwościami ale w odpowiednich rękach.
Drogo, źle ale za to nie terminowo, extra płatne gadanie głupot. Pozdrawiam taztaz.
poprawiłam troszkę moje dwa zdjeciazdjęcie z muszelką wyprostowałam i troszkę wyostrzyłam, a na zdjeciu z kiwatami usunęłam te słupy mam nadzieje ze sie podoba
![]()
a co do programu do obróbki zdjęc to znajomy polecił mi "Corel Paint Shop Pro Photo X2"
dzięki![]()