no to pierwsze zdjęcia po dłuuuuuuugiej przerwie![]()
no to pierwsze zdjęcia po dłuuuuuuugiej przerwie![]()
a oto mój ukochany model mam nadzieję że da też siebie fotografować choć to nieraz bardzo trudne![]()
Tak ogolnie.Ilosc wszystkiego(kolor,nasycenie,kontrast.......ilosc fotek)zmniejsz o 50-60%.Ilosc fotek postaraj sie zmniejszyc do dwoch,max trzech w poscie.
Zobaczysz,ze beda Twoje fotki lepsze,takie bardziej ogladalne.
Dzieci fotografuj z ich poziomu oczu albo deczko nizej.Chyba,ze to ujecia(jedne z pierwszych jak umie juz glowke unosic),pozniej juz tylko na rowni z dzieckiem.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Jak dla mnie może być max. 5 zdjęć w poście, tyle dam radę "strawić"(mam tu na myśli zdjęcia początkujących, amatorów, do których też się zaliczam) Z "technikaliów"... zdjęcia mają najlepszą jakość w rozmiarze w jakim zostały wstawione. Na Twoje trzeba klikać 3 razy aby były w pełnym rozmiarze (tak jak zostały wstawione) ale wtedy nie mieszczą się na moim monitorze (na Twoim pewnie też). Taka rada na przyszłość zmniejszaj zdjęcia do powiedzmy max. 1024 pix. dłuższy bok. Jak są w orientacji pionowej to nawet 900pix maksymalnie wystarczy (może być 800 czy 850pix). Przydałaby się też numeracja zdjęc bo jak tu komentować...no chyba, że w ten sposób: o te z lampartem jest całkiem fajne.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 15.07.13 o 21:13
G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg
dzięki za podstawowe uwagi o których powinnam pamiętać , no ale cóż, następnym razem postaram się bardziejnumerację ostatnich zdjęć skończyłam na nr 63. także ciągnę dalej i sorrki za błedy no, ale w końcu człowiek uczy się na własnych błędach, wstawiam cztery poprawiony rozmiar i numeracja zdjęć, no i usunęłam poprzednie żeby nie była za dużo
![]()
Pierwsze i czwarte mieści mi się na ekranie po jednym kliknięciu. Drugie i trzecie nie, te są w orientacji pionowej i tu wskazany byłby rozmiar max. 900pix dłuższy bok, a lepiej 850 czy 800. Niech będzie, że się czepiam. Numeracji zdjęć w dalszym ciągu nie widzę.
PS.
To nie jest tylko moje widzi miśię ale tak postrzega większość co ma monitory z rozdzielczością full hd 1920x1080pix.
Ostatnio edytowane przez And.N ; 15.07.13 o 22:30
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
To wszystko dla dobra dyskutujących by łatwo było im napisać: "W zdjęciu nr 7. zrobiłaś świetny, bajkowy kadr. Opisz pokrótce jaką technikę zastosowałaś". Warto rozważyć czy numeracja mogłaby się przydać.
Ale z drugiej strony przyszła mi taka myśl, by przy braku numeracji pisać "zdjęcie #105.1", co oznaczałoby 1 zdjęcie w poście 105. Dzięki temu można szybko się przeklikać by odnaleźć stosowne zdjęcie.