Strona 4 z 12 PierwszyPierwszy ... 23456 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 111

Wątek: Jaki bezlusterkowiec do 5 000 zł

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria

Odp: Jaki bezlusterkowiec do 5 000 zł

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Nie że źle, tylko do wszystkiego i do niczego. Niby i szeroko, i długo, i jasno, ale do krajobrazów i tak z wąsko, a standardu nie ma.
    Etam.. Ja mam podobny zestaw bo 18-55,55-200 a zamiast uwa, zanim wyjdzie 10-24, póki co używam fisha samyanga. I do wypadów widoczkowych uważam, że jest to bardzo fajny, wygodny i uniwersalny układ. Oczywiście porównując z krowiastym zestawem lustrzankowym.. Pewnie skuszę się za jakiś czas na 35mm 1.4, ale jako iż mam same jasne stałki w drugim systemie to nie mam wielkiego ciśnienia, żeby mieć na już. Kwestia tylko tego co ma się zamiar pstrykać, a myślę że można obejść się i bez jasnego standardu..

dzarro
    Gość

Chyba można celować w Samsunga. NX20 z kitem wyjdzie poniżej 3 kpln. Zostanie trochę na 1-2 stałki, które u tego producenta nie są bardzo drogie.

| OlyJedi Awatar Hom_er
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

dzięki wszystkim za podpowiedzi,

a powiedzcie, jak wiecie, jak to jest z promocjami u Olka?
    Myślę o OMD EM5 w jakiejś promocji.

Jak często się pojawiają, w jakim okresie najczęściej, i co tam ciekawego oferują?

Bo ta promocja Fuji - X-E1 lub X-Pro z kitem + obiektyw za 1 zł - tak mniej więcej co pół roku się pojawiła.
    Fiu fiu

| OlyJedi Awatar POLM
    Mieszka w
    Okolice Wrocławia
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

W zeszłym roku była tak październik-listopad ? OMD + 12-50 + 45/1.8 za 4999zł Może teraz wraz z wejściem E-M1 we wrześniu też coś będzie ?
    OM-D E-M5 (Black) + parę stałek

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    @Hom_er: z g... bicza nie ukrecisz, z takimi wymaganiami, wiec sie nie drap. Sam zarzuciles wymagania, ktore nie nijak nie wpasowuja sie w dysponowany budzet.
    Sorry, że znowu Ci zrobię wysypkę z powodu mojego pojawienia się i zaprzeczenia głupotom. W wymienionej kwocie na pewno da się znaleźć epm2/epl5 i mało chodzonego 12-60, który to zestaw jest najlepszym zestawem z zoomem do widoczków, jaki znam. A znam tego wiele, mam dostęp do kilkudziesięciu szkieł i chyba wszystkich systemów. Jak mam coś zabrać w teren i może to być cokolwiek (także do filmowania), biorę właśnie to. Ażeby nie być gołosłownym, proszę mi pokazać podobny zestaw z zoomem, który da taką jakość:
    http://as.elte-s.com/temp/olek.jpg

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Sorry, że znowu Ci zrobię wysypkę z powodu mojego pojawienia się i zaprzeczenia głupotom. W wymienionej kwocie na pewno da się znaleźć epm2/epl5 i mało chodzonego 12-60, który to zestaw jest najlepszym zestawem z zoomem do widoczków, jaki znam. A znam tego wiele, mam dostęp do kilkudziesięciu szkieł i chyba wszystkich systemów. Jak mam coś zabrać w teren i może to być cokolwiek (także do filmowania), biorę właśnie to. Ażeby nie być gołosłownym, proszę mi pokazać podobny zestaw z zoomem, który da taką jakość:
    http://as.elte-s.com/temp/olek.jpg
    W zblizonej cenie powinno sie tez dac znalezc EPM2 + 12-35 - ten zestaw bedzie sie nadawal nie tylko do widokow

| OlyJedi Awatar Hom_er
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

[QUOTE=Janko Muzykant;990247]Sorry, że znowu Ci zrobię wysypkę z powodu mojego pojawienia się ..../QUOTE]

nie no spoko
    O 12-60 już poczytałem - fajowa propozycja - ale cena, hu hu ;(

Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    ..... EPM2 + 12-35 - ten zestaw...
    też fajnie - ale cena też niezła ;(
    Fiu fiu

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

[QUOTE=Hom_er;990258]
    Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Sorry, że znowu Ci zrobię wysypkę z powodu mojego pojawienia się ..../QUOTE]

nie no spoko

też fajnie - ale cena też niezła ;(
    Mowa raczej o używanym zestawie ( a przynajmniej używanym szkle) ale to nie zmienia jego funkcjonalności. Jak dla mnie ten Panasonic jest najlepszym szkłem w całym m43

| OlyJedi
    Siła reputacji
    62
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Hom_er Zobacz posta
    Nowy aparat za 2200, obiektywy używane, ale właściciele zwykle dość się z nimi pieścili, bo ślubów się tym nie robiło, a z racji wagi często zostawał w domach na rzecz kitów - 2300, widzę na A. dwie sztuki. Zresztą to dość pancerny obiektyw, trudno popsuć. Plus przejściówka i można jeszcze dozbierać na wizjer, albo od razu celować w epl5.
    Panas lepszy, ale krótszy no i za tę cenę się raczej nie znajdzie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Już bym już sprzedał ZD 12-60 ale czekam na E-M1 bo chcę zobaczyć jak to razem działa to w końcu najszybsze szkło. Jak na razie dla mnie jest to za duży kloc z body m4/3 i nie chce mi się go tachać w góry.