Strona 61 z 132 PierwszyPierwszy ... 1151596061626371111 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 601 do 610 z 1317

Wątek: Kieliszek na kafelku

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Odp: Kieliszek na kafelku

Za mocno to wszystko nasycone,za kolorowo,duzo za kolorowo.Ostrosc sie zawziela i poszla sobie a moze za duzy otwor wzgledny zobaczyla i dlatego.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria

Co do ostrości, to jak zwykle były pewne trudnosci. Chociaż niektóre kwiaty w zbliżeniach i lekkich prześwietleniach nie dają sie złapać wszędzie ostro, a płatki prześwietlone są zwykle mniej ostre niz płatki z konturami.
    Kolorki maków sa bardzo zbliżone do naturalnych. Maki mają w ogóle nasycone kolory (czerwone maki), a na zdjęciach jest to specjalna odmiana, która ma super nasycone kolory płatków, co widać na płatku leżącym na liściu.
    Trzy kwiatki żółte na niebieskim tle są rzeczywiście podkręcone ma maxa.

Pzdr, TJ
    Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 30.07.13 o 00:35

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria

Kilka fotek kwiatków z ogródka wykonanych kompakcikiem. Do zerknięcia i do zachęty by korzystać ze sprzętu.
    Pzdr, TJ
    129

130

131

132

| OlyJedi Awatar eFiX
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

przelecialem cały watek. 61 stron. uff..
    [5Dmk3] ----- [IRC] ------ [Klik!]
    Jestem wredny i się czepiam. Ostrzegam uczciwie.

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar gulasz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    365
    Moja galeria

lubię liście z bliska - ale tu szkoda że pojawiły się cienie
    kwitki takie se
    Żyj z całych sił i uśmiechaj się do ludzi, bo nie jesteś SAM...
    Życie jest zbyt krótkie by przejmować się porażkami..

gulasz się szlaja - za królikami, po górach, Kambodża'17, Kolumbia'18, Islandia'22

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Ten pierwszy liść pod światło mi się podoba. Taki banał zrobiony banalnym kompa-kit-kit-kcikiem a taki fajny . Ten słonecznik od tyłka strony też całkiem, całkiem tylko szkoda, że jakoś żółci jest mało w płatkach - nie mogłeś wziąć jakiś plakatówek i ich maznąć przed fotką?
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria

Kwiatki są mało kwiatkowe, niedostatek trzeciego wymiaru - głębi.
    Na listku cienie, choć nie bardzo składne, moim zdanienm robią widok.
    Płatki słonecznika mogłyby być bardziej żółte, niestety z tyłu są takie mało nasycone, poza tym fotka chyba była trochę pod światło i wyjaśniały te płatki.
    Wstawiam trochę żywszy słonecznik z grawitacją trochę na ukos oraz trochę żywszy mak.
    133

134

---------- Post dodany o 20:52 ---------- Poprzedni post był o 19:14 ----------

Cytat Zamieszczone przez eFiX Zobacz posta
    przelecialem cały watek. 61 stron. uff..
    Zasadniczym celem wątku nie jest prezentowanie zdjęć, lecz zdjęcia jako nośnik intencji, jak by to powiedzieć, intencji upowszechniania fotografowania jako hobby rozwijającego człowieka, jako szansa na poznanie tej dziedziny nie tylko od strony albumowej, gotowych, skończonych obrazów, ale przede wszystkim od strony mozolnej wspinaczki, w której każdy kroczek w górę, to sukces, każda porażka to nauczka, każda krytyka, to działanie zespołowe, słowem poznanie złożoności fotografowania, specyfiki tej dziedziny, jej języka, środków przekazu, itd. Wszystko oczywiście w formie niedoskonałej, poprzez moje ułomności i niedostatki, ale "zawsze prawdziwe", jak to kiedyś mówiło BBC o swoich dziennikach radiowych.
    Pzdr, TJ
    Ostatnio edytowane przez Tadeusz Jankowski ; 12.08.13 o 19:16

| OlyJedi Awatar glee
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria

133. przez pokazanie tak trochę w przestrzeni i mnogość wilgotnych ekstrasów ma swoje uzasadnienie - kolorystyka również zachęca.
    134. przeciętne -> brak panowania nad cieniami... kadr sztampowy.
    Bodies: EM-1/HLD-7/MMF-3 + E-3/HLD-4/FL-50r
    Szkła: ZD7-14, Leica25D/1.4, ZD 14-54 I, ZD 50/EX-25, Sigma 150, Z f1.4/50, Z f5/85-250
    http://forum.olympusclub.pl/threads/79188-obraz-obrazem-za-każdym-razem

| OlyJedi Awatar CzaRmaX
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

133 Słonecznik a może nie słonecznik co wybrać?
    Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Tadeusz Jankowski Zobacz posta
    Zasadniczym celem wątku nie jest prezentowanie zdjęć, lecz zdjęcia jako nośnik intencji, jak by to powiedzieć, intencji upowszechniania fotografowania jako hobby rozwijającego człowieka, jako szansa na poznanie tej dziedziny nie tylko od strony albumowej, gotowych, skończonych obrazów, ale przede wszystkim od strony mozolnej wspinaczki, w której każdy kroczek w górę, to sukces, każda porażka to nauczka, każda krytyka, to działanie zespołowe, słowem poznanie złożoności fotografowania, specyfiki tej dziedziny, jej języka, środków przekazu, itd.
    Mógłbyś napisać jeszcze raz to samo ale w prostych, żołnierskich słowach?
    Pewnie mało inteligentny jestem- nic nie zrozumiałem
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów