E-M10|20 1.7|45 1.8
E-510|14-42 3.5-5.6|40-150 4-5.6|Metz 48 AF-1
OM-2|24 2.8|35-70 4|50 1.8|135 3.5
Mój wątek | Moja Galeria | Flickr
To prawie "rodzinne" rejony a plac Bankowy, Inwalidów oraz Wilsona zaliczałem w drodze do szkoły przez całe lataAktualnie mieszkam na Kabatach i wróbli nie widzę - każdym razie nie tyle co kiedyś. Zresztą na Żoliborzu gdzie ciągle mieszkają moi rodzice też ich nie widziałem od dawna w ilościach jakie kojarzę z dawnych lat...
---------- Post dodany o 15:13 ---------- Poprzedni post był o 15:06 ----------
Na Mokotowie - pod moją starą firmą - Sroki przegoniły wszystkie ptaki. Wróbel występuje sporadycznie![]()
koronax, czyli strachy nie były w swoim naturalnym środowisku! Teraz to stracha na wróble jedynie w skansenie zobaczymy.
Pokolenie naszych dzieci to już za niedługo nie będą wiedzieli jak krowa, marchewka (z nacią w ziemi) wygląda. Nie tak dawno zapytałem grupę dzieciaków (swoich i od znajomych, przedział wiekowy 3-6lat) skąd jest mleko. Jeden wyrwał się do odpowiedzi i rzekł cyt. z kartonika.
Pewnie nasi rodzice też tak mówili o swoich czasach i o nas.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Tak, te strachy nie były w takim środowisku naturalnym że tak napiszę.
Niedaleko mnie jest skansen z domkami różnymi i w śród tych domków były sobie właśnie te strachy. Wrzucę jeszcze później może jakąś fotkę strachów.
A tak już pomijając te strachy , napisałeś o tym mleku z kartonika. Czytałem ostatnio wywiad z jakimś psychologiem. Mówił że prowadził jakieś zajęcia terapeutyczne z osobami pracocholikami . Mówił on że jedna z tych osób nie była w stanie odróżnić brzozy od sosny. Opowiadał że poprosil aby osoby ktore braly udzial w zajeciach stanely przy brzozie , jedna osoba stanęła przy sosnie i była przekonana że sosna przy której stoi to tak naprawde jest brzozą . To jest dopiero hardcore.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
jeszcze zdanie o wróblach.. mają gniazda otwarte , a w mieście namnożyło się srok, które bez umiaru wyjadają pisklęta...To samo tyczy wron...
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Jeszcze znalazłem coś z Jupitera 37A
![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ