Moje boje z analogowymi obiektywami jak na razie przynosiły same rozczarowania. Redukcja M42 pod mojego Canona pozostawiała wiele do życzenia. Nie dość że nie ostrzyła na nieskończoność, nie miała potwierdzenia to jeszcze mój Helios 50/2 miał takie luzy że szkoda słów. Później nabyłem Jupitera 135/3.5 do tego kompletu i użyty został dosłownie kilka razy. Jakoś nie mogłem się przekonać do takiego przybliżenia. Myślałem już że mój romans z analogowymi "oczkami" dobiegł końca gdy wpadł mi zupełnie przypadkiem w ręce Zuiko 28mm 2.8. Kupiłem redukcję z potwierdzeniem ostrości i wiecie co? Nie chce już chyba żadnego innego obiektywu.
No i "piknie" Fura, że jednak będziesz wątek zapełniał![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
u mnie jakieś chyba problemy z centrowaniem ma obiektyw.
Znów CZ Jena 50 1.8
przychodzisz do mnie z siekierą, to znaczy że też nie jestem Ci obojętny ...
Yashica ML50/1.5
OM-D E-M5 I/II + kilka słoików. Łowię nimi oblechy.
Kiedy wychodzę w góry wracam do domu; Co masz zrobić jutro zrób pojutrze będziesz mieć dwa dni wolnego.
Szwarc, mydło i powidło || Z Tater ||Bieszczady || Słowacja
Tair 135mm 2,8. Drugie zdjęcie jest rój pszczeli który uciekł z ula.
E30, E1. Obiektywy: 14-54, sigma 105 macro, 70-300, Samyang 8mm,TAIR-11A 2,8 135mm, Helios 58mm, Super Takumar 1,4 50mm, tokina 2,8 28mm, Lampa: Metz 48 Af - 1, FL36 R.
http://piotrlisek.manifo.com/ http://forum.olympusclub.pl/threads/...by.?highlight=
Ostatnio edytowane przez misio6 ; 22.06.13 o 23:23
Ot mały teścik Zuiko 35mm f2
Muszę przyznać że coraz bardziej lubię to szkiełko na moich Panasonicach.
Starsza para ustrzelona bodaj na w pełni otwartej przysłonie.
CzaRmaX: wybacz ale nadal nie wychodzi mnie wrzucanie większych fotek. Sepi19 próbował wyjaśniać ale... pewnie jest to zbyt proste i zbyt oczywiste...
![]()
Nikon F i D / Olympus OM + Pansonic G / Mamija 645
MacGrog spoko, spoko ja nie jestem jakiś faszysta ale za to jestem moher
Napisz mi na PW abym Ci wspomniał o wrzucaniu, bo teraz nie, bo ja teraz drinki obalam to postaram Ci się opisać co i jak
A co do OM'owych Zuiko to są zajefajne szkła. Ja mam od OM10 Zuiko 50mm 1,8 no i je po prostu kocham podpinać do PEN'a![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ