Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
Logika zaprowadzi Cię z punku A do punktu B. Wyobraźnia zaprowadzi Cię wszędzie
wiem, że zdjęcia nie są rewelacyjne ale chciałbym pokazać wam sytuację, która wywarła na mnie ogromne wrażenie (pewnie długo nic podobnego nie zobaczę). Przekonałem się że dzika natura nie wybacza błędów żadnym zwierzętom, jest bezwzględna. parę tygodni temu wybrałem się rano nad staw aby posiedzieć z aparatem nad brzegiem. siadłem sobie w trzcinach niedaleko gniazda perkozów (akurat tę parę podpatrywałem już kilka razy) i patrzyłem na ich zachowanie, byli w trakcie wysiadywania jaja. dla ochrony gniazda zawsze jeden z pekozów siedział na jaju, drugi w tym czasie sobie gdzieś odpływał. tak zmieniali się klikukrotnie.
54.
nagle perkozowi zachciało się "wyprostować nogi" i zszedł z gniazda, pływając blisko niego. nad stawem nic się nie działo
55.
nie minęły 2 minuty, a nie wiem skąd (nie widziałem go wcześniej) nadleciał błotniak, wykorzystał nieuwagę perkoza i wpadł do niego na śniadanie. sam nalot trwał kilka sekund i był zaskoczeniem zarówno dla mnie jak i dla perkoza.
56.
perkoz próbował jak umiał odpędzić ptaka, krzyczal i stroszył się, lecz niewiele to dało.
57.
58.
59.
błotniak na oczach rodzica wyjadł jajo i odleciał.
60.
perkoz o dziwo nie wszedł do gniazda do czasu przybycia drugiego. gdy ten przypłynął ptaki rozpoczęły coś w stylun tańca żałobnego, może to była forma wzajemnego pocieszenia. zaczęły stroszyć się do siebie, klekotać dziobami i piszczeć
61.
możliwość obserwowania z kilkunastu metrów jak instynkt jednych zawodzi (niweczy pracę kilku tygodni wysiadywania jaj) a innym pozwala się nakarmić jest bardzo ekscytujące. miałem nawet ochotę poderwać się i spłoszyć błotniaka, uratować to jajo - jednak zrezygnowałem, doszedłem do wniosku że tak działa przyroda i nie mogę jej przeszkadzać.
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Piękny opis, super zdjęcia.
Też opowiem coś ciekawego. Dzisiaj jechałem z koleżanką z pracy na opracowanie pogryzienia przez wściekłego lisa. Sporo mamy takich przypadków. Ale nie o tym. Skręciłem z asfaltówki w polną drogę. Patrzę, na środku stoi bociek i coś sobie tym długachnym dziobem przy nodze dłubie. Stoję przed nim nie dalej jak 2 metry. On nic. Silnik klekocze (diesel) - on nic. Nacisnąłem na klakson - popatrzył i statecznym krokiem wlazł w pszenicę![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
w sumie to racja
---------- Post dodany o 13:27 ---------- Poprzedni post był o 13:24 ----------
masz dar, że boćki nie boją się ciebie lub twojego diesla.![]()
też tak czasami mam, wtedy jakiś głos krzyczy mi w głowie - gdzie masz aparat!!??, czemu zostałw domu!!!????
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||