Wystarczy sama nazwa pliku? Co łączy zdjęcia w tym zbiorze jeśli usuniemy opis godzina-miejsce-nick/imię?
Wystarczy sama nazwa pliku? Co łączy zdjęcia w tym zbiorze jeśli usuniemy opis godzina-miejsce-nick/imię?
Pisz wielką i pogrubianą czcionką, napisz do zapominalskich przypomnienie na PW, te dane wciąz mozna edytować, nieprawdaż?
Miejscowośc i godzina dodają sensu tym zbiorom fotografii, napewno.
Nick i tak sie wyświetla w galerii, jest pobierany, można ew. z niego zrezygnować
Część danych np. godzinę można wyciągnąć z exifa i pouzupełnić na czerwono , miejscowości sie nie da...
Ostatnio edytowane przez apz ; 13.06.13 o 11:30
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Też uważam, że bez podania czasu i miejsca sens DITLa jest znikomy. A tak a propos zapominalskich to zobaczyłem opcję dodaj zdjęcie i dodałem bo myślałem, że jeszcze można...![]()
Technicznie rzecz biorąc dopóki jest link "Dodaj zdjęcie", to można dodawać.
A wracając do opisu zdjęć, to apel o uzupełnianie skierowany jest do autorów, a nie do organizatora. Organizator może oczywiście podejrzeć dane, o ile są w EXIF-ie, ale nie o to chodzi by jedni zupełnie beztrosko się bawili, a ktoś mozolnie wyciągał na siłę dane.
Można, ale to robota dla właściciela foty. Ja mogę uzupełnić tytuł. To lajtowa zabawa(teoretycznie) ale jak każda ma regulamin.
---------- Post dodany o 11:55 ---------- Poprzedni post był o 11:53 ----------
Po zakończeniu DITL, gdy ląduje na Portalu, galeria jest zamknięta.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Przepraszam, ale albo ja nie umiem dodać zdjęcia albo coś nie działa![]()