Bardzo ciekawe te militaria. Oglądam wątek z ciekawościa. Mam też nadzieję, że jak zacznę trochę jeździć na wycieczki to trochę "egzemplarzy" wstawię,
Pozdrówka![]()
Bardzo ciekawe te militaria. Oglądam wątek z ciekawościa. Mam też nadzieję, że jak zacznę trochę jeździć na wycieczki to trochę "egzemplarzy" wstawię,
Pozdrówka![]()
Nie znam nazwy ale stoi to sobie w Świnoujściu
![]()
Popraw stopkę, wg regulaminu powinna mieć max trzy wiersze. CIEKAWE JAK ZMIESZCZĘ TRZY WIERSZE ALE POSZUKAM. "A GDY JUŻ Z NAS OPADNIE": A gdy już z nas opadnie, łuska słów, i staniemy nadzy, w prawdzie, Co powie nam Bóg?; "BEZ DATY": Dojrzałość przychodzi, Zawsze nazbyt późno, Kiedy już powoli, Odchodzimy w tło; "ZWIERZĘTA": Ofiary naszej pychy, Pokarmy naszych głodów. HEHE UDAŁO SIĘ
Przecież to jeden z moich ulubionych tematów. Tyle tylko, że ja do typowych muzeów żadko trafiam, raczej są to różne skanseny przy objektach. Mam sporo fotek z tego typu objektów, z reguły dość znanych dlatego nic nie wrzucałem tutaj. Ale trochę jest w moim wątku i nie chciałem dublować. Wybieram się w kilka miejsc, będę miał nowe fotki bo wiele się tam zmieniło, coś doszło, więc i materiał bedzie.
Pozdrowerki
---------- Post dodany o 23:04 ---------- Poprzedni post był o 23:03 ----------
CzaRny ta fotka armaty to chyba z Fortu zachodniego w Świnoujściu![]()
Rozpoczynam przegląd co ciekawszych konstrukcji właśnie zakończonego kilka dni temu salonu uzbrojenia IDET w Brnie. Na początek ciężarówki naszych południowych sąsiadów.
Tatra T 810 z opancerzoną kabiną.
Tatra T 815 Multilift Mk IV z pojazdem IVECO LMV.
Tatra T 815-7 ''Mamut'' - ciężki kołowy pojazd ewakuacji i ratownictwa technicznego (zabudowa robiona przez polską firmę SZCZĘŚNIAK Pojazdy Specjalne Sp. z o.o).
![]()
Ostatnio edytowane przez Operator ; 28.05.13 o 12:34
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Tatra T 815-7 ''Mamut' niezly osmiokolowiec.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
i zabudowa Szczęśniaka-
Szczęśniak i Wawrzaszek to dwa nazwiska przewijające się często przez samochody pozarnicze
http://www.psszczesniak.pl/ciezki_ko..._tatra,p4.html