Wg Olympusa robi się to tak jak w szkłach Olka czyli za pomocą OLYMPUS Digital Camera Updatera. INFO TUTAJ
Wg Olympusa robi się to tak jak w szkłach Olka czyli za pomocą OLYMPUS Digital Camera Updatera. INFO TUTAJ
The question is: What is a Mahna Mahna?
Czy ktoś w Poznaniu ma ten obiektyw? Mam pomysł na "test" jasnych standardowych pięćdziesiątek i nadarzyła się okazja wykonania go na kilku systemach jednocześnie. Brakuje tylko mikro 4/3.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Różne proporcje boków kadru nie są problemem. Ważne, żeby był zbliżony kąt widzenia po przekątnej i ta sama odległość od fotografowanego obiektu. Niestety na razie na test się nie zanosi, bo odzewu nie ma.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
te same warunki, to samo miejsce, ten sam aparat Tak na szybko.
Coby tylko poznać możliwości jednego i możliwości drugiego sprzętu
Statyw i dwie 25tki
12-50 @ 25 f 5.6 czyli prawie maksymalna dziura
25 mm Leica przymknięte do 5.6 ( z f 1.4)
Co więcej 25tka prezentuje się znaaacznie lepiej na f1.4 niż 12-50 na f5.6
kilknąć trzeba coby duże zdjęcie się zrobiło...
![]()
Coz, ladnie widac przewage chwalonej stalki, szczegolnie poza centrum kadru. Ale z drugiej strony 12-50 poradzil sobie zaskakujaco dobrze, w koncu 25/1.4 nalezy do najlepszych szkiel w m4/3...
Pozdrowienia
Sylwek
the convert
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.