I tak jak obiekt nie ucieka, to sigma 30/1,4 z dużego systemu kładzie na łopatki wszystkie inne![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
A mnie ten test pokrzepił - 12-50 wcale nie wypadło lepiej niż 14-42 Panasa a ja przeklinałem jaki mi budyń wychodzi.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
robione OMD.
Coś za coć albo jakość stałki albo mobilność i wygoda zooma
Jeszcze mnie zastanawia jak wygląda 12-35
A ja się zastanawiam co by było, gdyby z obu tych zdjęć zrobić odbitkę 70x100, powiesić na ścianie i postawić oglądającego 1,5 metra od tej ściany.
Znam trzy sposoby oglądania fotografii - duże odbitki na ścianie (najlepiej na własnej wystawie) - to forma najszlachetniejsza. Drugi, niemal równie dostojny - fotografie w albumie. I trzeci - współczesny, najbardziej demokratyczny (dopuszcza niestety do sztuki fotografii całe armie idiotów) - internet.
W internecie wystarczy minimalna rozdzielczość, bo przy 72 dpi i 800 pikselach na dłuższym boku nie ma żadnej różnicy między arcydrogą L-ką Canona, a przyzwoitym telefonem wyposażonym w przyzwoity aparacik.
Jest niestety także czwarta grupa "oglądaczy zdjęć", której Ty Frecie wydajesz się być papieżem - to oglądacze cropów. A czy wycinek jest wyjęty z dzieła jakiegoś wielkiego fotografa, czy z laboratoryjnego pstryka tablicy testowej - bez znaczenie.
Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 2.06.13 o 16:31