Ostatnio edytowane przez apz ; 12.05.13 o 22:51
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Mnie się bardziej podoba niż OMD - dwa kółka nastaw a z naleśnikiem wygląda jak niepozorny kompakt.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Pierwsze oficjalne zdjęcia:
http://www.m43.eu/zdjecia/olympus-pe...ecia-aparatem/
E-620, ZD 14-54/2.8-3.5, ZD 70-300/4.0-5.6, Metz 48 AF-1
Czego jeszcze oczekujecie po aktualnych matrycach czy tez po nowosciach? tak duzo jest jeszcze do zrobienia, ze obrazki sa na nie i nie ma wyraznego postepu?
Pytam z ciekawosci, bo mnie takie nawet z kompakta satysfakcjonuja...
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Jeśli o mnie chodzi to matryce w m43 osiągnęły w pełni satysfakcjonujący mnie poziom, czemu dałem wyraz kupując e-pl5
Oczywiście jeśli coś tam poprawią to się nie obrażę, ale obrazek jest ok.
Ja osobiście najbardziej liczę na wprowadzenie w nieodległej przyszłości jakiegoś rodzaju hybrydowego AF, połączenia kontrastowej metody z czujnikami fazowymi wbudowanymi w matrycę.
Bo tak na prawdę AF to jest jedyne w czym z mojego punktu widzenia lustrzanka jest jeszcze zauważalnie lepsza od PENa.
25/50P w opcji minimum czyli 5-osiowy IBIS i 28 megabitów (najlepiej 50).
zapis na dwa gniazda sdxc; mocno konfigurowalny
kolorowy focus peaking do wideo z normalnym odświeżaniem ekranu
1/500 synchronizacja błysku
opóźnienie migawki na normalnym poziomie coś pomiędzy D3 a D4
raw niie tylko w orf, ale i w dng
uśmiech na twarzy Bodzipa
większe RGB histogramy w trybie podglądu
po wybraniu dng balans bieli w trybie UniWB
Przede wszystkim większy sensor - rozmiar z GH1/2 i inna metoda zczytywania danych/skalowania w trybie filmików.
Cieszymy się twoim szczęściem.
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 13.05.13 o 10:50
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||