Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
1) Matrycy multi-aspect tak, żeby bez względu na sposób kadrowania 4/3 - 16/9 - 3/2 mieć zawsze 16 MPix rozdzielczości. I najlepiej, żeby w RAWach był zrzut z całej matrycy tak, żeby można było przy wywoływaniu proporcje zmienić.
2) Lepsze oddanie koloru niebieskiego przy wysokich czułościach. W OMD, drobne niebieskie elementy niestety szarzeją.
3) Rozpietości tonalnej, odstępu szumu od sygnału nigdy za wiele (ale tu już nie jest źle)
4) Większej rozpiętości ISO w dół - najlepiej by było sprzętowe ISO 100 i ISO 50
5) Tak dla formalności i dla równowagi p.4 - by ISO 6400 było sprzętowe a nie (tak jak w OMD) w trybie rozszerzonym
Więc, jest co poprawiać![]()
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
Może i masz rację, ale z drugiej strony czujniki fazowe prędzej czy później trafią do E-P, a w końcu pewnie nawet i do E-PL więc, może przeczekam po prostu z E-PL5.
Co do ceny OM-D II to jestem skłonny zaakceptować cenę w okolicach ceny E-P5 + VF-4.
Tak, czy owak nowości nie miałem zamiaru kupować, a ja mam od Ciebie o tyle łatwiej że w zasadzie nie filmuję, więc nawet ten E-PL5 nie jest taki zły
W każdym razie po początkowej euforii mój entuzjazm co do zakupu E-P5 wyraźnie osłabł.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Dzięki![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||