Strona 43 z 81 PierwszyPierwszy ... 33414243444553 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 807

Wątek: E-7

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria

Odp: E-7

Cytat Zamieszczone przez Thomasso Zobacz posta
    No ale miedzy bogiem, a prawda to co nam jeszcze ze szkiel trzeba w tym systemie? No co?

T.

PS. No dobra. Czysto portretowego 75mm f/1.4 moze, albo 50mm f/1.4

No trochę brakuje. Jest akurat zupełnie odwrotnie jak w m43, zoomy są, a brakuje jasnych stałek.
    12 1.4, 17 1.4, 45 1.4, a biorą pod uwagę że do dużego 4/3 szkła nie muszą być małe to nie obraziłbym się gdyby to wszystko było jeszcze z pół działki jaśniejsze.
    Zapraszam do albumu i galerii

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

PS. No dobra. Czysto portretowego 75mm f/1.4 moze, albo 50mm f/1.4
    A Samyang 85 f/1.4?

| OlyJedi Awatar Darekw1967
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    54
    Moja galeria

Witam !

Jak pojawi sie E-7 w cenie 7500 zl to praktycznie Olympus sam sobie strzeli gola bo nikt przy zdrowych zmyslach
    nie wladuje w amatorski odstawiony na bok system 4/3 takiej kasy majac do wyboru znacznie tansze puszki w innych systemach dajace
    bardzo wysokiej jakosci obraz i alternatywe dalszego rozwoju w kierunku dalszego profesjonalnego zastosowania.

Nowe lustra w 4/3 maja sens ale trzeba zrobic cos BARDZO ponad... to co oferuje konkurencja i za bardzo bardzo przystepna cene

Pozdrawiam
    Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak

| OlyJedi Awatar viruuss
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    231
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez MAF Zobacz posta
    No trochę brakuje. Jest akurat zupełnie odwrotnie jak w m43, zoomy są, a brakuje jasnych stałek.
    12 1.4, 17 1.4, 45 1.4, a biorą pod uwagę że do dużego 4/3 szkła nie muszą być małe to nie obraziłbym się gdyby to wszystko było jeszcze z pół działki jaśniejsze.

O ma w sprzedazy 1 korpus ( jeden), za cenę z kosmosu i ma do niego produkowac stado jasnych stałek ?
    nie produkują bo nie są głupi, Sigma przestała bo się nie opłacało !!
    niestety trzeba prawdę przyjąć na klatę i zyć z tym co jest , lub zmienić system
    pozostaja jasne stałki manualne , nimi też mozna robić zdjecia !!
    w 4/3 już jest pozamiatane- smutne , ale prawdziwe
    ze mnie du..a nie fotograf, szkieł za grube tysiące nie mam wiec przeboleję , ale szkoda mi ludzi , którzy uwierzyli w system 4/3 uciułali kasę na dobre szkła, spodziewali sie pełnego wsparcia i zonk
    tak , wiem zawsze mozna sprzedać i kupic stabilny system C, N ,P, S, tylko jak to w powiedzeniu - pieniadze sie znalazły ,a smród został
    od jakiegos czasu noszę się z zamiarem zmiany systemy, na dzień dzisiejszy wygrywa Sony z NEX'ami, wczoraj porównywałem jakość wykonania NEX7/6 z OMD , jak dla mnie jest przepaść na tym odcinku, niestety plus dla Sony
    Prawdziwy mężczyzna nie je miodu, tylko żuje pszczoły

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    A Samyang 85 f/1.4?
    Nie mówię o protezach bez AF.

Ok, co do AFu jest jakaś Sigma 35 i 50 zdaje się coś koło f/1.4 czy 1.8 (nie pamiętam) i zdaje się coś z Panaleica 25 f/1.4.
    Więc nie tak źle.

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta
    (ciach)
    wczoraj porównywałem jakość wykonania NEX7/6 z OMD , jak dla mnie jest przepaść na tym odcinku, niestety plus dla Sony
    Co masz na myśli pisząc o jakości wykonania?
    W czym NEX 6 jest lepiej wykonany od E-M5?
    Też miałem przyjemność macać te korpusy i tej przepaści nie widziałem.

---------- Post dodany o 09:54 ---------- Poprzedni post był o 09:54 ----------

Nie mówię o protezach bez AF.

Ok, co do AFu jest jakaś Sigma 35 i 50 zdaje się coś koło f/1.4 czy 1.8 (nie pamiętam) i zdaje się coś z Panaleica 25 f/1.4.
    Więc nie tak źle.

T.
    Sigma 50/1.4 i 35/1.4 są owszem
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez viruuss Zobacz posta

O ma w sprzedazy 1 korpus ( jeden), za cenę z kosmosu i ma do niego produkowac stado jasnych stałek ?
    nie produkują bo nie są głupi, Sigma przestała bo się nie opłacało !!
    Ależ ja się nie łudzę że te szkła się pojawią. Po prostu zwróciłem uwagę że duże 43 ma jednak pewne braki. Duże 43 jest według mnie martwe, nie będzie nowych amatorskich luster. A nawet następcy E-5 IMHO nie można być pewnym.

od jakiegos czasu noszę się z zamiarem zmiany systemy, na dzień dzisiejszy wygrywa Sony z NEX'ami, wczoraj porównywałem jakość wykonania NEX7/6 z OMD , jak dla mnie jest przepaść na tym odcinku, niestety plus dla Sony
    Ja też się zastanawiałem nad Nex, ale po podsumowaniu wszystkiego wyszło mi że mnie nie stać na ten system

Co z tego że Zeiss 24mm f/1.8 jest lepszy ni Zuiko 17 1.8 skoro mnie nie będzie na niego stać?
    To samo 10-18 i 9-18, Sony jest ciekawszy, ale poza zasięgiem finansowym.
    Zapraszam do albumu i galerii

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar jagger
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    186
    Moja galeria

najgorsze jest to, że olympus trzyma nas (mnie) w niepewności... tak na prawdę nic nie wiemy... taka firma za wielkim murem którego ani obejść ani przeskoczyć.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez jagger Zobacz posta
    najgorsze jest to, że olympus trzyma nas (mnie) w niepewności... tak na prawdę nic nie wiemy... taka firma za wielkim murem którego ani obejść ani przeskoczyć.
    Dobrze powiedziane. Aktualnie trzymam się E-30. Nie wszedłem w E-5 bo... nie oferował znaczącej poprawy w stosunku do E-30.
    W mikro4/3 nie ma dla mnie z korpusów nic co by mnie interesowało (u Olka). U Panasa jest GH3, ale to sprzęt dla filmowców, którego funkcji i tak bym nie wykorzystał więc nie mam zamiaru płacić za coś czego nie będę używał.
    Temu z utęsknieniem czekam na coś konkretnego z 4/3 albo jakiś fajny semi-pro korpus mikro4/3... czekam i czeeeekaaam..
    Najfajniejsze jest to, że do moich zastosowań, tego co lubię fotografować, to ogólnie 4/3 czy mikro 4/3 jest idealne. Chodzi mi głównie o GO. Nie jarają mnie kreatywne, rozmazane, rozbokehowane pseudoartystyczne portrety. Potrzebuję ostrości w pełnym zakresie, nie żeby mi jedno oko wyłaziło z GO :P

T.
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Olympus daje Wam bardzo wyraźne sygnały: żadnego obiektywu 4/3 od lat, żadnej puszki 4/3 od lat, żadnego ruchu w systemie, zerowy obrót, prawdopodobnie zerowa produkcja, zerowa podaż na półkach w sklepach. Tu nie ma żadnej niepewności.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Uprawnienia umieszczania postów