Ostatnio edytowane przez apz ; 14.01.13 o 10:38
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
e-pl3
Umie ktoś zaprogramować przycisk w lewo, na pokrętle wielofunkcyjnym - ten pod którym jest ustawianie pola ostrości?
Normalnie w opcjach widzę tylko w prawo i w dół. W E-P2 tak chyba nie było... nie pamiętam.
e-pl3
W ogóle to szkoda, że te opcje które można przypisać do przycisków są dość okrojone.
W E-P3 też możesz zmienić tylko góra, doł, rec i dwa FN.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
dla zainteresowanych
zrobiłem sobie wczoraj mały teścik ze statywu
trochę duże pliki - ale chyba mi je przy publikacji trochę skompresuje
e-pl3 + 20f1.7, ostrzenie okolice okna po prawej stronie gdzie świeci się światło
było trochę kłopotów ze złapaniem ostrości, ale po kilku próbach dawał radę
ISO1600 , przysłona 4.
wg mnie w pełni używalne ISO
jeżeli są chętni to mogę zrzucić inne fotki - te same ustawienia dla ISO200 lub ISO3200.
e-pl3
zapomniałem dodać
odszumianie - wyłączone,
wyostrzanie - standard.
e-pl3
No... do nocnych zdjęć to peny 1-3 nadawały się tak... tak właściwie to się zupełnie nie nadawały. Już znacznie lepiej pracował mi 300D sprzed dziesięciu lat. Można z tego zrobić powiedzmy pocztówkę na www, ale kasza na niebie wyłaził po sekundzie.
To raczej aparaty do zwykłego, dziennego pstrykania. Jak jest światło i dynamika do okiełznania, obrazek będzie ładny.
to Ci pyknę jutro z dachu i podjedziemy z odszumianiem - co nie oznacza wcale że się Waść mylisz.
a po za tym, to dla mnie te 1600 - to czułość w pełni używalna, kaszy nie lubisz Panie? To pokaż co ci da Twój Stylus przy świetle 4.0 i ISO1600.
e-pl3