Najs muwis
pozdro
Najs muwis
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Pierwszy filmik, 2:14-2:16 s, syfy na matrycy![]()
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
hehehe... teraz jak popatrzyłem pod tym kątem to rzeczywiście
No w rzeczy samej teraz widzę. Choć poprzednie n razy nawet nie zwróciłem na to uwagi![]()
Zwłaszcza w tym przedziale 2:14 2:16 widać plamy przesuwające się względem tła...
No proszę jakie wnikliwe oko masz
Ja tam chciałem tylko pokazac że ładne filmy a nie że farfocle na matrycy
Na zdjęciu to do wyplamkowania - w filmie pewnie też się da tylko trudniej trzeba i poklatkowo...
Nie no, filmy są świetne. Nie zauważyłbym tych syfów, gdybym się nie uparł, żeby je znaleźćW takiej produkcji, na pustyni, w pyle, te syfy nie przeszkadzają. Widz może myśleć, że tak ma być. Ale na materiale ze ślubu albo z sesji w studio na pewno od razu rzuciłyby się w oczy
![]()
Ja niestety zobaczyłem te syfy od razu po premierze filmu........... peszek
Na materiale z ślubu to raczej szans nie ma dostrzec syfu na matrycy -nie te przysłony.
Jak myślicie, czym robili te fotki z powietrza? Jakiś quadrokopter?
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Tyle @Fatman, ze to trzeba wiedziec i nieco poobcowac, tak z puszka jak i fotografia, tego niestety pierdzac w fotel nie dowiedza sie. Czytajac pierdoly w internecie przez takich samych nie majacych pojecia, pozniej powielanie po forach jakie to smieci na zdjeciach wychodza, nie widzac puszki na oczy to juz nudne sie staje, no ale to chyba takie nowe hobby zamiast robienia zdjec
pozdro
Tak, nyny, nie ma żadnych śmieci na zdjęciach, a widzą je tylko ludzie pierdzący w fotel i nie mający pojęcia o fotografii. Dobrze, że są też tacy guru fotografii, jak Ty, którzy zawsze ochoczo wskażą "prawidłowy" sposób postrzegania rzeczywistości.
A na zdjęcia ślubne w ładny plener oczywiście jedzie się po to, żeby robić je na pełnej dziurze i żeby z tego ładnego pleneru pozostała jedynie rozmyta plama w tle![]()
aeroplan - pokazane na drugim filmie - moim zdaniem wszystko z powietrza jest właśnie z takiego jakiegoś lekkiego samolotu z szalonym pilotem
Jeśli jest pustynia i pył i zmienia się obiektywy to normalnym jest że syf na matrycę trafi
podobnie jak się fotografuje w chmarze meszek - też nieuniknione że w końcu jakaś wlezie do środka
Osobiście much w korpusie nie lubię bardziej niz piasku
Idealnie jest jak tego paprocha coś zesmyrgnie z tej matrycy jak jakieś ultradźwiękowe czyszczenie.
Wielokroć zdarzało mi się że wyłączałem i włączałem aparat żeby strącić syfa z matrycy który na nią trafił - i to na ogół działało.
Upierdliwe się robi gdy takiego czyszczenia nie ma i nie ma jak w łatwy sposób w terenie strącić "pyła"
Natomiast focąc na pustyni i domykając przysłonę - domknąć trzeba bo widno - te syfy wyłażą tak jak na tym filmie.
oczywiście im bardziej przymknięty tym bardziej widać ale przy pełnej dziurze czy niewielkim domknięciu też je widać tylko nie tak agresywnie
IMHO zdjęcie z pierwszego załącznika jest przy jakiejś otwartej przysłonie choć tylko tak mi się wydaje![]()
Ostatnio edytowane przez dobas ; 23.02.13 o 14:32
Jedno tylko pytanie, powiedz mi o czym tak naprawde swiadcza te paprochy?
Spojrz na material jeszcze raz, i tym razem zamias szukac farfocli, zobacz w jakich warunkach pracowaly te puszki, i czy ktos sie specjalnie przejmowwal sterylnoscia przy zmianie szkiel...
Takie trendy, jest klient chetny to robia.
---------- Post dodany o 13:48 ---------- Poprzedni post był o 13:45 ----------
No wlasnie, i czy to swiadczy o tym, ze aparat jest do niczego, i ze kazde d600 samo z siebie syfi niemilosiernie na matryce. Ty to zalapales, niestety wielu marudzi wirtualnie nie majac wogole puszki w rekach.
Pomijam fakt, ze jakby kto dal za darmo takie deszejset to onanizm nad kurzem, by sie w druga strone odwrocil...
pozdro