Strona 7 z 12 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 118

Wątek: Yongnuo YN-560 Olympus

| OlyJedi
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria

Odp: Yongnuo YN-560 Olympus

Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Nie ma chyba opcji, żeby sobie ustawić częstotliwość błysków?
    W lampie jest taka opcja. Trzeba to dopasować do czasu otwarcia migawki i strobo-zdjęcie można zrobić.
    Pozdrawiam, Andrzej.
    E-30 | ZD 12-60 | ZD 50-200 SWD | ZD 70-300 | Sigma 105 | Falcon 8 | sporo manualnych stałek M42

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Taka opinię znalazłem:

"Multi-mode is more of a gimmick than a really useful feature – you won’t find really useful applications in general photography. A special limitation on the YN-560 II is that you have to understand the relationship between the multi mode settings and the shutter speed used on the camera body. Flash and camera are unable to exchange information on this full-manual flash, only exception being the trigger signal sent through the x-contact. If the multi mode sequence i.e. the combination of frequency and number of flashes is incompatible with the camera shutter speed you won’t get a warning, or any form of an override."

http://speedlights.net/2011/11/16/yo...ual-flash-new/

| OlyJedi Awatar szamotl
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

A to info z polskiej wersji instrukcji obsługi: Tryb Multi. Jest to tryb z wykorzystaniem efektu światła stroboskopowego.
    Przyciskami [LEWO], [PRAWO] i [OK] możemy ustawić częstotliwość [Hz], moc i ilość błysków (od 1 do 100).
    Dostępne wartości mocy błysku to 1/128, 1/64, 1/32, 1/16, 1/8,1/4. W przypadku powolnego ładowania lampy pomiędzy błyskami, zalecamy zmniejszenie częstotliwości błysku, lub wymianę baterii. Możliwe że najlepiej będzie zapytać przez Ask Yongnuo w linku wskazanym przez freta by być absolutnie pewnym czy będzie działać. Mnie się wydaje że tak.
    Musisz przyznać Panie Boże, że Ci pokoju nijak nie zakłócam i proszę tylko, byś mi tą samą miarką odpłacił." Colas Breugnon

Awatar Peterek
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Ja mam taką od 6 miesięcy: v. YN-560 II. Rzeczywiście metalowa stopka (zwykła-podwójna). Trybu "strobo" na Olku E-510 uruchomić nie umiem (nie da się ? Sugestie ? Łopatologicznie ?). Może jak bedę miał trochę czasu to jeszcze poeksperymentuję. W porównaniu z poprzednią wersją, jest o niebo solidniejsza i wygodniejsza w obsłudze. Klapa akumulatorów/baterii, solidna. Jest również wydajniejsza. Na ustawieniu 1/2 , na 4 aku R-6, Sanyo HR6 - 2,4 Ah robię 200-300 zdjęć. Na 1/4 można spokojnie walić serie 5-6 zdjęć.
    W domu, większość zdjęć robię "od sufitu (biały). Ponawiam pytanie o dostępność kabli, bo w kompecie nie było, a gniazda, są jakieś "chińskie".
    Ostatnio edytowane przez Peterek ; 16.01.13 o 18:45
    veritas temporis filia est
    DLP czy szkło ?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Peterek Zobacz posta
    Ja mam taką od 6 miesięcy: v. YN-560 II. Rzeczywiście metalowa stopka (zwykła-podwójna). Trybu "strobo" na Olku E-510 uruchomić nie umiem (nie da się ? Sugestie ?). Może jak bedę miał trochę czasu to jeszcze poeksperymentuję. W porównaniu z poprzednią wersją, jest o niebo solidniejsza i wygodniejsza w obsłudze. Klapa akumulatorów/baterii, solidna. Jest również wydajniejsza. Na ustawieniu 1/2 , na 4 aku R-6, Sanyo HR6 - 2,4 Ah robię 200-300 zdjęć. Na 1/4 można spokojnie walić serie 5-6 zdjęć.
    W domu, większość zdjęć robię "od sufitu (biały). Ponawiam pytanie o dostępność kabli bo w kompecie nie było, a gniazda, są jakieś "chińskie".
    Powinno być najzwyklejsze w świecie gniazdo PC (kabel 5m ok. 20 zł).

Ed.: http://jabbafoto.pl/opis/2107993/kab...-5-metrow.html
    Ostatnio edytowane przez fret ; 16.01.13 o 18:49

Awatar Peterek
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    Powinno być najzwyklejsze w świecie gniazdo PC (kabel 5m ok. 20 zł).
    W lampie jest jedno gniazdo trzybolcowe przypominające stare ruskie zasilanie 220V (cieniutkie bolce) i jakiś ni to koncentryk, ni to zatrzask, bardzo płytkie srednicy 7mm - to jest PC, czyli wyzwalanie zewnętrzne po kablu ??? W życiu takiego grubego kabla nie widziałem.
    DLP czy szkło ?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

PC jest okrągłe. Co ma grubość kabla do wielkości gniazda? Myslisz, że kable USB są grube i prostokątne? http://speedlights.net/wordpress/wp-...ck-400x300.jpg
    Ostatnio edytowane przez fret ; 16.01.13 o 19:23

Awatar Peterek
    Mieszka w
    W-wa
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    PC jest okrągłe. Co ma grubość kabla do wielkości gniazda? Myslisz, że kable USB są grube i prostokątne? http://speedlights.net/wordpress/wp-...ck-400x300.jpg
    Ha ha ha !!! No racja, ale jakoś tak jest, że kabel jest zawsze tej samej średnicy co wtyczka (((-:
    A to trzybolcowe to co to jest ?
    DLP czy szkło ?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Jeśli dobrze pamiętam, to trzybolcowe jest do zewnętrznej baterii. Kabel PC ma średnicę 4 mm.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ostrowiec Św.
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Peterek Zobacz posta
    Ha ha ha !!! No racja, ale jakoś tak jest, że kabel jest zawsze tej samej średnicy co wtyczka (((-:
    A to trzybolcowe to co to jest ?
    Witam
    Przecież pod klapką masz dwa gniazda, okrągłe - PC i płaskie "ruskie" jak nazwałeś trój bolcowe do zewnętrznego zasilacza.
    Pozdrawiam. romeq