Strona 6 z 12 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 118

Wątek: Yongnuo YN-560 Olympus

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Odp: Yongnuo YN-560 Olympus

Cytat Zamieszczone przez aldii Zobacz posta
    Powiedz jak to jest z przesyłką, naprawdę bezpłatna? Bo rozumiem że to z chin leci? Ile trwa zamówienie? Bo ceny atrakcyjne!
    Jak się załapiesz na Vat, to już tak atrakcyjnie za sprzęt bez gwarancji nie jest...

| OlyJedi Awatar aldii
    Mieszka w
    Władysławowo
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

To lampa YN560 nawet nałożona na stopkę nie ma automatyki? I z tego co rozumiem jest jedna wersja stopki lampy a nie dedykowana na konkretny model? Tylko po co wtedy tam jest tyle styków?
    Nikon D750, D610, N 50/1.8, S 24-35/2.0, S 70-200/2.8
    www.piekne-chwile.pl

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

A ja jestem ciekaw, jak radzi sobie fotocela w słoneczny dzień. Da radę?
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi
    Mieszka w
    Ostrowiec Św.
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez aldii Zobacz posta
    To lampa YN560 nawet nałożona na stopkę nie ma automatyki? I z tego co rozumiem jest jedna wersja stopki lampy a nie dedykowana na konkretny model? Tylko po co wtedy tam jest tyle styków?
    Witam
    Tak, ta wersja lampy nie ma automatyki. Ma regulację mocy i kąta rozsyłu światła. I ma tylko jeden (1) styk i masę. Są wersje z jakąś tam automatyką dedykowane dla C i N, ale ja ich nie znam. Za cenę ok. 700 zł warto się zastanowić nad zakupem używanej starszego modelu.
    Stopka różni się wielkością i budową dla Sony/Minolta, a C, N, O, P.
    Pozdrawiam. romeq

| OlyJedi Awatar wulf
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    76
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    A ja jestem ciekaw, jak radzi sobie fotocela w słoneczny dzień. Da radę?
    Mam akurat dwie YN-460 ale przypuszczam, że fotocela w 560 jest taka sama. Miałem kilka razy problem we wrześniu około 17.00 z wyzwoleniem przez fotocelę (dla tego kupiłem sobie kabelek) Po prostu o tej godzinie w świetle słonecznym lampa mi całkowicie "oślepła"
    Gdy światło było chłodniejsze lub cieplejsze z 2-4 metrów i przez parasolkę nie było problemu a o "złotej godzinie" po prostu zero reakcji nawet z bardzo bliska.
    bezbagnetowiec z mianowania

Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez wulf Zobacz posta
    Mam akurat dwie YN-460 ale przypuszczam, że fotocela w 560 jest taka sama. Miałem kilka razy problem we wrześniu około 17.00 z wyzwoleniem przez fotocelę (dla tego kupiłem sobie kabelek) Po prostu o tej godzinie w świetle słonecznym lampa mi całkowicie "oślepła"
    Gdy światło było chłodniejsze lub cieplejsze z 2-4 metrów i przez parasolkę nie było problemu a o "złotej godzinie" po prostu zero reakcji nawet z bardzo bliska.
    W międzyczasie doczytałęm, że w 560 jest dużo lepsza.

| OlyJedi Awatar szamotl
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Tu jeszcze link z recenzją tej lampy http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?p=258939 ponadto na fotozakupach i pewnie gdzie indziej też, jest już jej druga wersja z wyświetlaczem LCD i trybem MultiMode do zdjęć strobo. I zauważyłem na zdjęciach w tym w/w teście że wer II ma metalową stopkę.
    Ostatnio edytowane przez szamotl ; 15.01.13 o 00:15
    Musisz przyznać Panie Boże, że Ci pokoju nijak nie zakłócam i proszę tylko, byś mi tą samą miarką odpłacił." Colas Breugnon

Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Możesz więcej o tym multimode napisać?

| OlyJedi Awatar szamotl
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Ja nie miałem jej (jeszcze w łapkach) to info wyczytane z specyfikacji ale znalazłem taki filmik w innej lampie tego producenta powinno działać podobnie skoro to ta sama technologia . Osobistego doświadczenia nie mam ale zasada jest widoczna. Tu jeszcze inne info ze specyfikacji sorrki że po angielsku ale chyba dasz radę "Multi mode allows firing a series of rapid flashes with a shutter release to produce a stroboscopic effect in the picture. It's often used to show different phases of movement of aBMX cyclist, skateboarder or gymnast, or any other object traveling through the frame" Jeśli nie to daj znać.Czekam na punkty .
    Musisz przyznać Panie Boże, że Ci pokoju nijak nie zakłócam i proszę tylko, byś mi tą samą miarką odpłacił." Colas Breugnon

Siła reputacji
    149
    Moja galeria

To chyba w Olkach z tego nie skorzystamy? Nie ma chyba opcji, żeby sobie ustawić częstotliwość błysków?