Strona 5 z 11 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 107

Wątek: EPl3 czy EPl5?

| OlyJedi Awatar themoth
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Odp: EPl3 czy EPl5?

Cytat Zamieszczone przez broda Zobacz posta
    tez aktualnie przymierzam sie do jakiegos body w m 4/3 , jako zatyczke do samyanga 7,5 mm , zdjecia glownie na statywie i na niskim iso , myslalem o najnowszej generacji , ale strasznie podoba mi sie ep2 i mozna go wyrwc za fajne pieniadze ,co myslicie ,pozdr
    no cóż. zaposiadałem e-p2. jak dla mnie był to przełom bo wcześniej miałem tylko zwyczajnego kompakta - zdjątka bardzo ładne, dało się wyciągnąć GO,
    ale
    aparat ciężki, brak lampy w zestawie (wbudowanej to wiadomo), autofocus zbyt wolny, bardzo rozjeżdżał się podczas filmowania

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    Dynamika albo wygląd - wybór należy do Ciebie.
    rzeczywiście jego główną zaletą na tle e-pl3 jest jedynie wygląd, choć e-pl3 wcale źle nie wygląda, a do tego świetny odchylany LCD, lampa w zestawie no i FAST AF.

---------- Post dodany o 20:32 ---------- Poprzedni post był o 20:27 ----------

e-p2 poszedł "do żyda"
    e-pl3

| OlyJedi Awatar dao
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Seria E-P1/E-P2 jest moją ulubioną, za całokształt. Z Samyangiem 7.5 robił świetne foty, tak samo dobrze wyglądał taki zestaw - idealnie wyważony, proporcjonalny. E-P3 miałem w ręku tylko przez kilkanaście godzin szkolenia Olympusa, ale jakoś nie przekonałem się do niego. Niestety E-P1 poszedł do ludzi, bo lubię zmieniać aparaty. Kiedyś jeszcze pewnie E-P1/2 nabędę, teraz czekam niecierpliwie na E-P5.
    że jakby coś - to nic

RX100 || blog

| OlyJedi Awatar themoth
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dao Zobacz posta
    ...teraz czekam niecierpliwie na E-P5.
    myślisz że dostanie wbudowaną lampę - to było by coś
    e-pl3

| OlyJedi Awatar dao
    Mieszka w
    Opole
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez themoth Zobacz posta
    myślisz że dostanie wbudowaną lampę - to było by coś
    E-P3 ma wbudowaną lampę, więc nie byłoby to żadne zaskoczenie. Czekam bardziej na wizjer i korpus w stylu małego Fuji X-E1.
    że jakby coś - to nic

RX100 || blog

| OlyJedi Awatar themoth
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dao Zobacz posta
    E-P3 ma wbudowaną lampę, więc nie byłoby to żadne zaskoczenie. Czekam bardziej na wizjer i korpus w stylu małego Fuji X-E1.
    racja, przepraszam... myślami byłem gdzie indziej
    e-pl3

| OlyJedi Awatar klikacz
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    134
    Moja galeria

tez aktualnie przymierzam sie do jakiegos body w m 4/3 , jako zatyczke do samyanga 7,5 mm , zdjecia glownie na statywie i na niskim iso , myslalem o najnowszej generacji , ale strasznie podoba mi sie ep2 i mozna go wyrwc za fajne pieniadze ,co myslicie ,pozdr
    EP3 też można wyhaczyć na allergii za niezłą cenę. A ma wbudowaną lampę błyskową.

| OlyJedi Awatar broda
    Siła reputacji
    64
    Moja galeria

Witam ,dzieki za rady , ktos napisal ze aparat jest ciezki i to mnie troche zniecheca , akurat na niskim iso wedlug testow aparat ep2 ma wiekszy zakres tonalny niz epl3 , a potrzebny mi maly aparat do zdjec na statywie , ze wzgledu na brak mozliwosci montazu filtrow w samyangu i tak skladalbym z kilku ekspozycji , zobacze poczekam ,moze sie trafi sztuka w okazyjnej cenie i w miedzyczasie bede skladal kase , jak sie nie trafi to kupie epm 2 , maly lekki i obraz na poziomie mojego fujika,pozdr

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    109
    Moja galeria

Witam ,dzieki za rady , ktos napisal ze aparat jest ciezki i to mnie troche zniecheca , akurat na niskim iso wedlug testow aparat ep2 ma wiekszy zakres tonalny niz epl3 , a potrzebny mi maly aparat do zdjec na statywie , ze wzgledu na brak mozliwosci montazu filtrow w samyangu i tak skladalbym z kilku ekspozycji , zobacze poczekam ,moze sie trafi sztuka w okazyjnej cenie i w miedzyczasie bede skladal kase , jak sie nie trafi to kupie epm 2 , maly lekki i obraz na poziomie mojego fujika,pozdr
    Jest jeszcze E-PL2, lekki, ze świetnie wyprofilowanym uchwytem. E-PL2 ma też świetny wyświetlacz, który dobrze się sprawdza nawet przy ostrym słońcu.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

EP-3 Waga 369 g (łącznie z baterią i kartą pamięci);
    EPM-2 Waga 269 g (łącznie z baterią i kartą pamięci)
    EPL-2 Waga 362 g (łącznie z baterią i kartą pamięci)
    Różnica jest spora...
    Ostatnio edytowane przez apz ; 14.01.13 o 00:52
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi
    Mieszka w
    śląsk
    Siła reputacji
    135
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    Jest jeszcze E-PL2, lekki, ze świetnie wyprofilowanym uchwytem. E-PL2 ma też świetny wyświetlacz, który dobrze się sprawdza nawet przy ostrym słońcu.
    Tyle że E-PL2 to chyba najtrudniej dostępny model z serii e-pl. Przynajmniej tak wynika z moich obserwacji.
    Zapraszam do albumu i galerii