Strona 11 z 11 PierwszyPierwszy ... 91011
Pokaż wyniki od 101 do 107 z 107

Wątek: EPl3 czy EPl5?

| OlyJedi Awatar themoth
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Odp: EPl3 czy EPl5?

Cytat Zamieszczone przez Janko Muzykant Zobacz posta
    ...

No pewnie - Sony. Parę rzeczy nie dopracowano z wyboru (brak w ofercie dobrych szkieł, nie z niemocy - bo do luster są), ale technicznie nex może więcej od olków. Sony nie miało żadnych doświadczeń z aparatami i kupiło sobie know-how. ...
    tylko że ja napisałem że nie tak łatwo byle komu, Ty podajesz przykład że ktoś z branży dał radę.

rozmowa odbiega od wątku - to na pewno.
    mimo wszystko uważam że Olympus wykonał kawał dobrej roboty i nie każdy to potrafi pomimo tego że ma kapitał (patrz Samsung, Panas, itp.) oraz że na świecie jest wielu dostawców gotowych komponentów. Powód, dobra organizacja pracy i odpowiednie kierowanie polityka firmy.
    e-pl3

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez themoth Zobacz posta
    ...nie każdy to potrafi...
    Co konkretnie?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    200
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Nyny, a tak przy okazji chcę Ci podziękować, bo przeczytawszy Twoją sygnaturkę na zieloną przestałem być prawdziwym twardzielem. A byłem nim przez trzy lata. Zrobiłem wreszcie beckup zdjęć i już niczego się nie boję.

ps. Piszę to na otwartym forum (a nie na priv), bo może jeszcze ktoś dzięki temu przestanie być twardzielem.
    hyhy
    Ciesze, ze sie przydalo...
    Ja twardzielem juz dawno przestalem byc, bodaj jeszcze za czasow ataryny

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

| OlyJedi Awatar themoth
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Co konkretnie?
    nie czytałeś?
    konkretnie to, bo o tym przecież mowa:
    Cytat Zamieszczone przez Darekw1967 Zobacz posta
    Witam !

Foto z EPL5 ...(tekst)... tak bardzo akceptowalny

Ciesze sie, ze Olek jednak wykonal kawal dobrej roboty

Pozdrawiam
    a ty myślałeś że co? kosmodrom?
    e-pl3

| OlyJedi
    Siła reputacji
    61
    Moja galeria

tylko że ja napisałem że nie tak łatwo byle komu, Ty podajesz przykład że ktoś z branży dał radę
    To nie jest żadna branża, to jest flaga, godło, logo. Branża zwykle ma inną nazwę i znajduje się na rynku niedostępnym dla konsumentów, a składa się z wiedzy, zaplecza i kontaktów. Można ją wynająć, kupić albo nawet zastrzec sobie wyłączność, co ostatnio tak średnio wychodzi.
    mimo wszystko uważam że Olympus wykonał kawał dobrej roboty
    Można gadać do upadłego, a tu nadal wiara w dobrego dziadka mroza
    i nie każdy to potrafi pomimo tego że ma kapitał (patrz Samsung, Panas, itp.) oraz że na świecie jest wielu dostawców gotowych komponentów. Powód, dobra organizacja pracy i odpowiednie kierowanie polityka firmy.
    Nazwiska konkretne to robią, a nie żadna buka. Nazwiska, które dziś tu, jutro tam. Dlatego wszystko należy sprawdzić, a nie bazować na tradycji.
    Panasonic, tak na marginesie, siedzi od lat na rynku kamer, także profi - trudniejszym od rynku aparatów i gdyby chciał, to by mógł. Problem w tym, że oni wszyscy (ci ludzie) chcą na pierwszym miejscu przyzwoicie zarabiać, a z mniej czy bardziej trafnych wniosków badań rynku (to też część ''buki'', niezwykle zresztą istotna, a zupełnie pomijana w dyskusjach) wychodzi, że optimum przychodów przyniosą działania takie, a nie inne. A że to wszystko niestabilne, toteż czasami wnioski są dalekie od rzeczywistości, która następuje później.

Aparat idealny obecnie to taki, co ma milion ustawień, ale tak naprawdę, co by się nie przestawiło, zdjęcia wyjdą ładne. Bo z obserwacji moich, ludzie (ale tacy normalni, a nie piszący po forach) w ząb nie kumają tego wszystkiego, począwszy od czasów i przysłon. Jednak jak im to zabierzesz to będą płakać, że ''małpę dla seniorów to sobie kupią w stosownym wieku''.
    I tak naprawdę te wszystkie tryby kreatywne rzadko spieprzą zdjęcie. Dopiero wejście w pełen manual wywala kadr w kosmos. Zresztą wtedy nazywa się to artyzmem i też cieszy

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    242
    Moja galeria

themoth, albo dyskutujesz normalnie, albo pajacujesz - wybieraj.

Pytałem, czego konkretnie nie potrafią inni producenci. Zacytowałeś wypowiedź, w której nie znajduję odpowiedzi na to pytanie.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar themoth
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    themoth, albo dyskutujesz normalnie, albo pajacujesz - wybieraj.

Pytałem, czego konkretnie nie potrafią inni producenci. Zacytowałeś wypowiedź, w której nie znajduję odpowiedzi na to pytanie.
    nie będziesz mi dyktował co mam pisać/robić,
    ale pomimo tego że mnie ciut wpieniłeś ustosunkuję się do twojego wniosku - tylko znajdę chwilę czasu i przeanalizuję dialog od początku, wtedy to podsumuję i postaram się znaleźć odpowiedź na nurtujące Cię pytanie...
    e-pl3