Strona 33 z 42 PierwszyPierwszy ... 233132333435 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 321 do 330 z 414

Wątek: M.Zuiko Digital 12mm F2.0

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Odp: M.Zuiko Digital 12mm F2.0

petreq, weź zrozum.
    Na forum wypowiada się zbyt dużo ludzi, którzy nigdy nie mieli sprzętu - aparatu, szkła w ręku. A wypowiadają się tak autorytatywnie jak gdyby pracowali tym sprzętem już lata.
    Zazwyczaj - nie zawsze ale często - jest tak, że naczytali się w internecie, mają uraz do firmy, mają złe doświadczenia z firmą, mają opcję z inną firmą.
    Mówmy uczciwie - ot, niedawno robiłem test ED 14-35. Że ma genialny obrazek ? napisałem, że ma dodupy autofokus ? też napisałem. Że kosztuje 8000 z hakiem ? ani się nie zająknąłem. Kto chce to kupi, kto nie, toż to jego wybór.
    I zawsze pisz, że "Twoim zdaniem" jak Romek doradził.

---------- Post dodany o 20:42 ---------- Poprzedni post był o 20:41 ----------

Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    Romku, tylko czasami mi się wydaje, że wypowiedzenie swojego, czasam odmiennego, zdania kończy się po prostu linczem...
    Nie. Bądź asertywny.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar lookee
    Mieszka w
    Gdzieś na południu
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Malikus Zobacz posta
    Np. Nikkor 24/1.4G
    Mysle, że tu nie ma co porównywać. To całkiem inna klasa szkieł: światlo, rozmiar obrazowania, wielkość soczewek (która notabene powinna wpływac na cenę szkieł).
    Zgodzę się że cena z kosmosu, ale mimo to kupiłem, używany, teraz czekam aż przyjdzie i sprawdze ile tak naprawdę warte jest.

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Tylko ja nie rozumiem jaki sens jest porownywac obiektyw jeden do drugiego i to stalke do takiego ze zmienna ogniskowa.Przecie taki ze zmienna wygra na dzien dobry iloscia ogniskowych.Jak szklo potrzebne to sie kupuje,jak nie to nie
    Z założenia dobre zoomy są bardziej skomplikowane w budowie niż nawet najlepsze stałki. Co za tym "idzie", to zoomy powinny być droższe od stałek... A że szerokokątna Sigma dobrym obiektywem jest, więc pozwoliłem sobie porównać ją stałki 12mm Olympusa. A obrazek z obu szkieł (po wywaleniu exifa) będzie nie do odróźnienia... Ot i tyle.

---------- Post dodany o 21:16 ---------- Poprzedni post był o 21:12 ----------

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Nie. Bądź asertywny.
    Asertywność asertywnością, ale osoby z małym dorobkiem są przeważnie traktowane "z góry". Po prostu stwierdzam fakt, nie tylko z tego forum. Szczególnie denerwowało mnie to na forum Nikona. OlympusClub zawsze, szczególnie za starch czasów, kojarzył mi się z oazą spokoju...

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Asertywność asertywnością, ale osoby z małym dorobkiem są przeważnie traktowane "z góry". Po prostu stwierdzam fakt, nie tylko z tego forum.
    Przyznam że dopiero jak o tym napisałeś zerknąłem ile masz postów na koncie więc też nie generalizuj
    The question is: What is a Mahna Mahna?

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Przyznam że dopiero jak o tym napisałeś zerknąłem ile masz postów na koncie więc też nie generalizuj
    Tak, masz rację. Za bardzo to uprościłem.

---------- Post dodany o 21:25 ---------- Poprzedni post był o 21:24 ----------

Ale przynajmiej rok dołączenia jest słuszny

| OlyJedi Awatar lookee
    Mieszka w
    Gdzieś na południu
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    A ja bym ujął to tak: "pokaz swoje zdjęcia a ja powiem jaki masz dorobek", wszak to nie o punkty panowie chodzi.

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez lookee Zobacz posta
    A ja bym ujął to tak: "pokaz swoje zdjęcia a ja powiem jaki masz dorobek", wszak to nie o punkty panowie chodzi.
    Ale lookee zgodzisz się ze mną, że sprawa oceny zdjęć jest kwestią subiektywną?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Patrzę, patrzę i ciemność widzę.

| OlyJedi Awatar lookee
    Mieszka w
    Gdzieś na południu
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Ale lookee zgodzisz się ze mną, że sprawa oceny zdjęć jest kwestią subiektywną?
    Owszem ocena zdjęć to jedno, ale jest wielu onanistow sprzetowych, którzy robią na zielonym programie i oglądają na ekranie piksele. Bez dbałości o szczegół, temat, kadr itp.

---------- Post dodany o 21:40 ---------- Poprzedni post był o 21:38 ----------

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    Patrzę, patrzę i ciemność widzę.
    To przetrzyj oczy

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

To przetrzyj oczy
    Niezwykle błyskotliwa wypowiedź. Chciałem się tylko do twojej maksymy zastosować tu d...

12/2,0 jest bardzo udanym obiektywem, świetnie wykonany, optycznie bardzo dobry od pełnej dziury. Cena jest jego jedyną wadą. Na szczęście coraz częściej pojawiają się używki w bardzo dobrych cenach.