Strona 34 z 42 PierwszyPierwszy ... 243233343536 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 331 do 340 z 414

Wątek: M.Zuiko Digital 12mm F2.0

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Odp: M.Zuiko Digital 12mm F2.0

Gdzie można trafić na te używki, bo ja w dobrych cenach jakoś na nie nie trafiam... No i jakie to były te "dobre ceny"?
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi Awatar lookee
    Mieszka w
    Gdzieś na południu
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    Gdzie można trafić na te używki, bo ja w dobrych cenach jakoś na nie nie trafiam... No i jakie to były te "dobre ceny"?
    Wszystko zależy co znaczy dobra. Poniżej 2k, poniżej 1,5k? Ja znalazłem na popularnym portalu aukcyjnym.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Jakieś 2 miesiące temu ktoś się wyprzedawał z mikro systemu i dwunastka poszła za 1600-1700 zł. Na allegro też kojarzę fajne ceny. Oczywiście trzeba cierpliwie poczekać, mało tego na rynku.

| OlyJedi Awatar lookee
    Mieszka w
    Gdzieś na południu
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    Niezwykle błyskotliwa wypowiedź. Chciałem się tylko do twojej maksymy zastosować tu d...

12/2,0 jest bardzo udanym obiektywem, świetnie wykonany, optycznie bardzo dobry od pełnej dziury. Cena jest jego jedyną wadą. Na szczęście coraz częściej pojawiają się używki w bardzo dobrych cenach.
    Ktoś się tu na żartach nie zna. Czy jakiś obowiązek jest publikacji zdjęć na forum? W ogóle w internecie itp? Jeśli chciałeś zobaczyć moje fotki trzeba było zapytać. A co do błyskotliwosci mojej wypowiedzi. Panowie dziś ma być koniec swiata, ponoc, więc zacytuję sławnego poetę: po co nasze sfary głupie, wszak i tak zginiemy w zupie.

Co do obiektywu, bo chyba dyskusja odbiega od głównego tematu. Tez uważam, ze szło jest dobre, choć odbieram opinie na podstawie obejrzanych zdjęć i przeczytanych testów. Jak tylko obiektyw do mnie dojdzie będę mógł wyrazić swoją osobista opinie. Może nawet wystawie jakieś zdjęcie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

12 jest druga na mojej liście zakupowej po 75(zamówiem nową 17 i musi na razie wystarczyć), ale jak bym dorwał 75 za 2000 tys. to biorę. Od 3 dni nic nie robię, tylko przeglądam sample z tego cuda
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez luc4s Zobacz posta
    12 jest druga na mojej liście zakupowej po 75
    U mnie 12/2.0 byłby na pierwszym miejscu, gdyby nie jego cena... Może decyzyjni w Olympusie czytają ten wątek? Ja poproszę wersję L tego szkiełka

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez petreq Zobacz posta
    U mnie 12/2.0 byłby na pierwszym miejscu, gdyby nie jego cena... Może decyzyjni w Olympusie czytają ten wątek? Ja poproszę wersję L tego szkiełka
    Znaczy za tanie jest teraz?

| OlyJedi Awatar lookee
    Mieszka w
    Gdzieś na południu
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Czyli maja zrobić plastikowy bagnet i cały zrobić plastikowy? To nie przejdzie, bo przy tych samych parametrach optycznych metalowe szkło gorzej by się sprzedawalo.

| OlyJedi Awatar petreq
    Mieszka w
    Chrzanów
    Siła reputacji
    208
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    Znaczy za tanie jest teraz?
    "L" to nawiązanie do kita 14-42 dołączanego do E-PL1'ki. To nie "L-ka" Canon'owa

---------- Post dodany o 22:22 ---------- Poprzedni post był o 22:20 ----------

Cytat Zamieszczone przez lookee Zobacz posta
    Czyli maja zrobić plastikowy bagnet i cały zrobić plastikowy? To nie przejdzie, bo przy tych samych parametrach optycznych metalowe szkło gorzej by się sprzedawalo.
    Dokładnie, takie jest moje życzenie. A metalowy też się będzie sprzedawał...

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Polecam Panasa 14/2,5 troszkę ciemniej, nie tak szeroko ale cena śmieszna a obrazek daje bardzo dobry, przynajmniej mój egzemplarz. Miałem 12/2,0 przez miesiąc do testowania i w centrum kadru nie wiedzę zbytniej różnicy. Brzegi dwunastka ma troszkę lepsze.
    Może miedzy świętami znajdę trochę czasu to opiszę swoje wrażenia i wstawię fotki, również porównanie z 14/2,5.