Strona 100 z 258 PierwszyPierwszy ... 50909899100101102110150200 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 991 do 1.000 z 2573

Wątek: Fuji X-E1 i X-E2

| OlyJedi Awatar MCR
    Mieszka w
    Toruń/Mała Nieszawka
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria

Odp: Fuji X-E1

@tokin: wielkościowo jest zbliżony do fuji x100 i to mi w nim pasuje.

Porównanie X-E1 z OM-D: http://camerasize.com/compare/#289,371
    Porównanie X-E1 z X100: http://camerasize.com/compare/#133,371

Epiczny, napisz jak AF - możesz na baterii nowej zrobić trochę zdjęć, nie trzeba od razu ładować do pełna

---------- Post dodany o 21:46 ---------- Poprzedni post był o 21:45 ----------

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Fajne porównanie
    http://camerasize.com/compare/#371,289

Na "oko" wydaje się większy od OMD ale w rzeczywistości nie jest to spora różnica, obiektywy 35mm i 60mm są plastikowe ale wykonane z jakiegoś solidnego tworzywa i sprawiają dobre wrażenie.
    Nie zauważyłem, że Kolega już zlinkował.
    "Pen, ta libacja się źle zaczyna - wyrzucił z siebie Pułkownik patrząc na kanoniera ładującego pociski typu D700 do działa mierzącego w góry Olimpu. Waidodayo - powiedział Pen patrząc na wylot 645-ki. Ważne jak się skończy-pomyślał
    http://macrayers.500px.com

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez MCR Zobacz posta
    Epiczny, napisz jak AF - możesz na baterii nowej zrobić trochę zdjęć, nie trzeba od razu ładować do pełna
    Baterię już wypsztykałem na samym łażeniu po menu Teraz się będzie ładować przez 5 godzin, tak jak zalecają...

Jeśli zaś chodzi o AF, to jest w miarę szybki. Nie spadły mi kapcie z wrażenia, ale powodów do narzekań też mieć nie można. Czasami, nie wiedzieć czemu, nie chce złapać ostrości, nawet na oczywistych obiektach, które nie powinny sprawiać problemów. Raz pokazuje czerwony prostokąt, a jak wciśniesz spust migawki raz jeszcze, to już ustawia bez problemu. W warunkach oświetlonego 60-watową żarówką pokoju dzieje się tak raz na kilkanaście zdjęć. Ale nie wgrałem najnowszego firmaware'u, który poprawia obsługę tego zooma, więc dokładniej sprawdzę to jutro albo pojutrze.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Jaack
    Gość

Cytat Zamieszczone przez TOKIN Zobacz posta
    Jak ochłoniesz, a bateria zaliczy pad, to maleńka prośba - proszę postaw ten aparat+zoom obok... jakiegoś normatywnego przedmiotu, kartonu mleka, paczki papierosów, karty bankomatowej itp i zrób kilka fotek w różnych płaszczyznach przy różnie wysuniętym obiektywie.
    możesz ostrość ustawić właśnie na tej karcie bankomatowej

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez MCR Zobacz posta
    @tokin: wielkościowo jest zbliżony do fuji x100 i to mi w nim pasuje.
    Tak.
    Dopóki jest bez obiektywu, lub ze stałką.
    Z zoomem jest nieproporcjonalny, niestety, a jeśli zoom się jeszcze rozciągnie... oj

---------- Post dodany o 22:37 ---------- Poprzedni post był o 22:35 ----------

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Czasami, nie wiedzieć czemu, nie chce złapać ostrości, nawet na oczywistych obiektach, które nie powinny sprawiać problemów.
    Czyli potwierdzasz to co już wcześniej beta testerzy opisywali;/ - nadzieja wciąż w aktualizacji firmware zooma.
    Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 19.11.12 o 23:42

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Tak.
    Dopóki jest bez obiektywu, lub ze stałką.
    Z zoomem jest nieproporcjonalny, niestety, a jeśli zoom się jeszcze rozciągnie... oj
    Obawiam sie, ze wszystkie aparaty "dalmierz-style", w przeciwienstwie do "lustrzanka-style", beda wygladaly nieproporcjonalnie z dluzszym zoomem, taka juz ich uroda
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

| OlyJedi Awatar TOKIN
    Mieszka w
    Cieszyn
    Siła reputacji
    55
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez sylwiusz Zobacz posta
    Obawiam sie, ze wszystkie aparaty "dalmierz-style", w przeciwienstwie do "lustrzanka-style", beda wygladaly nieproporcjonalnie z dluzszym zoomem, taka juz ich uroda
    Prawda.
    Te aparaty stylistycznie i koncepcyjnie są przygotowane dla stałek, stąd takie nie do końca dopasowanie z zoomem.

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Mcarto - a skad info, ze 35 i 60mm sa z plastiku? Mialem w reku 35 i to na moj gust metal jednak, plastikowe sa elementy jak np. karbowanie pierscienia ostrzenia.
    Gdzieś przeczytałem, że to plastik ale jak sam oglądałem to też odniosłem podobne wrażenie.
    Głowy nie dam ale waga, budowa i sam dotyk podpowiadały mi, ze mam do czynienia z plastikiem - przypominały mi obiektywy do NX.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

| OlyJedi Awatar sylwiusz
    Mieszka w
    Warsiawa
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Waga nie sugerowalbym sie:
    http://kmp.bdimitrov.de/lenses/prime.../DA40f2.8.html
    do lustrzanki a waga 90 g - ciezko znalezc w nim plastikowe fragmenty, jak we wszystkich Limitedach Pentaxa
    Pozdrowienia
    Sylwek
    the convert

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Te aparaty stylistycznie i koncepcyjnie są przygotowane dla stałek, stąd takie nie do końca dopasowanie z zoomem.
    Mi ten zoom pasuje. Jest wielkości 14-45 Panasa, którego kiedyś macałem z GF1 i wtedy nie wydawał mi się za duży, mimo że puszka Panasa jest mniejsza. Długość tego zooma Fuji jest dwa razy mniejsza, niż szerokość samego korpusu X-E1. Na zdjęciach może tego nie widać, ale jak się weźmie go do łapy, to całość jest bardzo proporcjonalna. Oczywiście jeśli ktoś oczekuje, że wepchnie go zaraz do kieszeni jeansów, to się zawiedzie.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    79
    Moja galeria

Waga nie sugerowalbym sie:
    http://kmp.bdimitrov.de/lenses/prime.../DA40f2.8.html
    do lustrzanki a waga 90 g - ciezko znalezc w nim plastikowe fragmenty, jak we wszystkich Limitedach Pentaxa
    Tak mam go nawet. Limitedy dekielki też mają metalowe

Nie chcę się upierać przy tym plastiku ale tak mi się wydaje - obiektywy były dość "pękate" a zarazem lekkie przy swoim rozmiarze a w dotyku ciepłe. Wykonanie b. mi się podobało - sprawiały wrażenie solidnych.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)