Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
Dokładnie.
Nie wiem czy zauważyliście w swoich ale w moim są jakby nie dwa ale trzy ustawienia ostrości. 30 cm, nieskończoność i dodatkowo jest wyczuwalny wyraźny przeskok w trakcie przesuwania dźwigni w kierunku zamknięcia obiektywu. Tuż przed zamknięciem. Soczewka delikatnie się jeszcze przesuwa. Robiąc testowe fotki zauważyłem że w tej nieformalnej pozycji są one ostrzejsze niż w tej formalnej nieskończoności
Wysłane z Samsung Mobile
Było: Panasonic GX1, Olympus E510
Jest: Panasonic GX7
Jednak mogli dać chipa, żeby gadał body jaka jest ogniskowa.
Chyba dodanie elektroniki nie dodałoby wiele do kosztu produkcji?
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Body: E-M5 II / E-M5 / E-M10 / AIR A01
"Canon 24-70 L is good enough (sharp enough) for Annie Leibowitz, but not good enough for some anonymous amateur photographers. (martin mintal)"
a jakieś nowe fotki ?
Fajna zabawka!Pen z tym naleśnikiem jest bardzo,bardzo kompaktowy,można mieć go przy sobie zawsze i wszędzie,ale... No właśnie to ale,jakość optyczna jest taka se.Mam świadomość niskiej ceny,wygody płynącej z małych gabarytów tego obiektywu,radości z powrotu do wspomnień z lat dziecięcych podczas uproszczonej-manualnej obsługi,ale czy to wszystko rekompensuje jakość fot na poziomie tych z dobrej komórki?!?Zauważyłem że po mocnej obróbce lub podczas wykonywania fot przy włączonym trybie artystycznym (fotografia otworkowa czy czarno-biała gruboziarnista) ta wada staje się mało istotna.Zamieszczam kilka fotek "z ręki" przy iso 200 z wyłączoną stabilizacją,a światła było mało i mgła jakaś,to dodatkowy plus tego szkiełka-daje radę!