Noo pracowity jesteś...
Ale przychylam się do zdania Mirka: różne drogi prowadzą do celu, ale najlepsza jest najkrótsza.
Z doświadczeń wiem, że w programach graficznych różnymi drogami mozna dojść do jednego efektu. A człowiek wybiera jedną, naczęściej używaną,
nie zawsze najkrótszą.
Poza tym gratulacje.
Jak już pisałem wyżej ja nie brałem się za poprawkę, by nie zepsuć ... Modelka wspaniała i lepiej jej nie ruszać.![]()
Dzień bez uśmiechu - dzień stracony!
Wszystkim smętnym, nie mającym poczucia humoru, tudzież agresywnie reagującym na nasze wspaniałe i pogodne wpisy, zwane dalej oftopami - MÓWIĘ STANOWCZE NIE ! KRAKMAN - Uczestnik i Użytkownik czego się da..., nawet TWA![]()
Opisałem jak radze sobie ze zdjęciami. Masz rację, do portretów, czy też aktów ten program ma małe zastowowanie (to moja opinia).
Ale w konkretnym zdjęciu jest jeszcze skała, są włosy modelki,trochę trawy i tu się ten program przydaje.
Bardzo dobrze Machinery radzi sobie z niebem, archtekturą skałami, wodą itp. Zawsze warto zrobić zdjęcie w nim, zobaczyć jak wyjdzie, co da się wykorzystać.
Przyznam mnie by się nie chciało z tym Machinery tu kombinować, albo bardziej po prawdzie powiedziawszy o tym bym nie pomyślał i dla tego też może wygrałeś to "starcie", choć głównie uważam dlatego iż trafiłeś w szersze grono sprzyjających odbiorców i w tym jest cała sztuka
Stad też moje szczere gratulacje.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Dziękuję za gratulacje. Prawdę mówiąc to nie myślałem, że tak się to zdjęcie spodoba. Zabawiłem się w obróbkę i chyba jest tak jak piszesz. Większemu gronu się spodobało. W fotografi a raczej w konkursach fotograficznych ważne jest aby trafić w gust jury. Ostatnio miałem okazję przyglądać się jak to wygląda od kuchni i mam mieszane odczucie.
O "gustach" jury to się nie wypowiadam i nie dziwię się, że miałeś mieszane odczucia. Tu myslę było glosowanie "zwykłych" odbiorców i tym bardziej trzeba to sobie cenić. Od "kuchni" nigdy nie miałem okazji się przyglądać jak to wygląda i raczeje nie bedę miał, mogę się tylko domyślać...