Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 111

Wątek: E-P3 czy X100?

| OlyJedi Awatar piaseczek
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria

Odp: E-P3 czy X100?

Równowartość 700 euro to pewnie będzie kosztował w sklepach interetowych. W MM czy innym Saturnie myślę, że przynajmniej na początku będzie kosztował podobnie do x100. Rzecz jasna mogę się mylić

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez piaseczek Zobacz posta
    Równowartość 700 euro to pewnie będzie kosztował w sklepach interetowych. W MM czy innym Saturnie myślę, że przynajmniej na początku będzie kosztował podobnie do x100. Rzecz jasna mogę się mylić
    To była chyba oficjalna cena Olympusa ale pewności nie mam. Dla mnie to bez znaczenia bo MM czy inne tego typu wynalazki słuzą mi tylko do "pomacania" sprzetu. Generalnie wszystko co moge to kupuje w sklepach internetowych ale rozumiem ludzi, którzy tego nie lubią.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Kamol3 Zobacz posta
    Po tym co na Photokinie zaprezentował Olympus stwierdzam, że E-PL5 bo E-PM2 mnie nie interesuje, jest całkiem fajnym aparatem. Takie OM-D zamknięte w dużo mniejszym body. Szkoda tylko, ze nie ma wizjera wbudowanego. Nie wiem jaki będzie koszt tego aparatu ale myśle ze z 3500 zł z kitem na początek sobie zarzycza jąkanie wiecej. Za taka kasę już mogę mieć X100. Bardzo ciekaw jestem X-E1 od Fuji. I tutaj wychodzi on na prowadzenie jeżeli chodzi o wybór aparatu.

Natomiast te aparaty na początek bedą drogie. I teraz pytanie czy nie lepiej wejść w tańszy aparat np. E-P2 bądź E-P3 jeżeli chodzi o Olka i inwestować w obiektywny. Niż kupić najnowszego OM-D bądź E-PL5. Body zawsze można zmienić, a obiektywny zostaną. Co do Fuji X100 to zauważyłem, ze mając wcześniejszy aparat (tani kompakt i właśnie dlatego pora na zmianę na coś lepszego i nowoczesniejszego) z zoom'a prawie wcale nie uzywalem. Natomiast cieżko jest mi powiedzieć czy ogniskowa 35mm w x100 jest dla mnie odpowiednia. Najlepiej jak bym dostał aparat na jakiś czas i mógł go wypróbować, ale tak się niestety nie da. Głownie interesują mnie zdjęcia w formacie RAW.
    To z jaka ogniskowa czujesz sie najlepiej da sie dosc latwo stwierdzic - przepusc swoje zdjecia przez jakis program robiacy styatystyki na podstawie ogniskowej (LR, exif pilot itp). O ile nie ograniczal CIe sprzet (czytaj twoja ulobiona FL byla dostepna) to wynik powinien byc prawdziwy

| OlyJedi Awatar chreasy
    Mieszka w
    Dln Śląsk
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Natomiast cieżko jest mi powiedzieć czy ogniskowa 35mm w x100 jest dla mnie odpowiednia.
    35mm jest najbardziej uniwersalną, ale i dla mnie najnudniejszą z możliwych ogniskową - ani z niej dynamiki szerokiego kąta, ani separacji GO z klasycznego, 50mm standardu. W pełni podzielam zdanie, że jak ma być uniwersalnie, to 35mm [ale na FF] Ale ja wolałbym chyba odważniejsze posunięcie - 24mm albo jasne 50mm.

Trochę więc tak jest, że dla mnie to również aparat idealny, którego jednak nie kupię...

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    To była chyba oficjalna cena Olympusa ale pewności nie mam. Dla mnie to bez znaczenia bo MM czy inne tego typu wynalazki słuzą mi tylko do "pomacania" sprzetu. Generalnie wszystko co moge to kupuje w sklepach internetowych ale rozumiem ludzi, którzy tego nie lubią.
    Oficjalna cena IMO będzie wyższa niż te 700 euro. Przykładem niech będzie OMD, w olympus shopie z 12-50 kosztuje 5700:
    http://shop.olympus.pl/e_commerce/ko...?languesite=PL

| OlyJedi Awatar chreasy
    Mieszka w
    Dln Śląsk
    Siła reputacji
    39
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez piaseczek Zobacz posta
    Oficjalna cena IMO będzie wyższa niż te 700 euro. Przykładem niech będzie OMD, w olympus shopie z 12-50 kosztuje 5700:
    http://shop.olympus.pl/e_commerce/ko...?languesite=PL
    drożyzna. A po ile chodzi dla Olyjedi ?

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    53
    Moja galeria

Wstąpisz do zakonu to zobaczysz

| OlyJedi Awatar Kamol3
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Znalazłem ciekawą ofertę, ale na Olka E-P2. http://allegro.pl/show_item.php?item=2675225961 co o tym sądzicie? Dowiedziałem się, że aparat jest sprowadzany lecz nie wiem skąd. Oto zdjęcie jakie przesłał sprzedający. http://cl.ly/image/1W2C2D2q2K1l

Co o tym sądzicie? Cena atrakcyjna.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Co o tym sądzicie? Cena atrakcyjna.
    Jeżeli cena odgrywa znaczącą rolę nie pchałbym się w E-Px tylko kupił niżej pozycjonowany, ale w żadnym razie nie z gorszym obrazkiem, np. E-PL3, albo nawet E-PM1, które po ostatnich nowościach są naprawdę niedrogie, a już zakup w OJ, do którego daleko nie masz, jest bardzo atrakcyjny. Za jakiś czas pewnie i tak będziesz chciał się przesiąść na aparat na nowej matrycy, które dają wyraźny postęp w stosunku do Penów 12 mpix.
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar Kamol3
    Siła reputacji
    15
    Moja galeria

Zakup w OJ? O co chodzi?

Cena nie ma tutaj jakiejś bardzo znaczącej roli lecz uważam ze za ta cenę jaki jest sprzedawany ten aparat to cena jest atrakcyjna. Takie zestawy jak ten na innych aukcjach na Allegro chodzą po 1000 zł wiecej.
    Ostatnio edytowane przez Kamol3 ; 9.10.12 o 08:39