Strona 45 z 258 PierwszyPierwszy ... 3543444546475595145 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 2573

Wątek: Fuji X-E1 i X-E2

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: Fuji X-E1

Cytat Zamieszczone przez Jasand Zobacz posta
    To współczuję. Z tego wynika ,że stale chodzisz z plecakiem i to duzym
    Aż tyle sprzętu to nie mam. Wystarczy torba. W plecaku noszę kanapki do pracy
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi Awatar LuiN
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Na papierze to najbardziej pasuje mi Sony A-57 z obiektywem 16-80, aczkolwiek intuicyjnie nie jestem przekonany do tego wariantu. Przyzwyczaiłem się na przykład do małych gabarytów sprzętu ten Soniacz niby gigantem nie jest – ale będzie jednak sporo większy od mojego G-1 oraz wymienionych wyżej zabawek.
    16-80 Sony-Zeiss jest ekstremalnie ostre, ale jest głośne i robi mocną winietę w całym zakresie ogniskowych. Jeśli do tego doczepić filtr, to tylko w wersji slim. Do zastosowań wideo tylko i wyłącznie w trybie manualnym. Przede wszystkim jednak jest to tak wielka krowa, że spodnie każdemu z zada ściągnie. (PS. Jakbyś się namyślił mam do puszczenia - obiektyw, nie spodnie).
    E-M5 | E-M5 Mark II | EM-1 Mark II
    7-14 F2.8 | 25 F1.2 | 45 F1.2 | 45 F1.8 | 60 F2.8

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez pers Zobacz posta
    Tylko Ci się tak wydaje. Zgodnie z Twoją teorią wybrałbym X-E1 bo mi się bardziej podoba, a na dzis bardziej skłonny jestem kupić OMD. Tak pół zartem pół serio to niewidomi nic nie kupują Naprawdę zabawne jest twoje postrzeganie świata i ludzi.

Czyli z tego co piszecie to głównie chodzi o ergonomie. Hmmm, to tak naprawde trzeba poczekać i jednak wziąć aparat do ręki. Ja akurat jestem przyzwyczajony do małych kompaktów więc pewnie byłbym zadowolony zarówno z OMD jak i X-E1 pod tym wzgledem.
    No widzisz, a NEX-6 wykluczyłeś, a przecież da takie same zdjęcia, a może nawet da lepsze ...

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria

Dla mnie największym obecnie minusem systemu Fuji jest brak jasnej stałki 70-85mm. To dosć popularna ogniskowa w innych systemach i pewnie Fuji to nadrobi ale przyjdzie poczekać.
    Wybór pomiędzy OMD a X-E1 to kwestia indywidualna, OMD posiada stabilizację w korpusie i pełniejszą ofertę szkieł ale nie posiada jasnego zooma. Fuji z kolei ma b.intuicyjne jak dla mnie sterowanie - bawiłem się X100 i mi się to spodobało. Stałki Fuji które oglądałem są większe niż m4/3 ale nie wazą dużo i są solidnie wykonane.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez LuiN Zobacz posta
    16-80 Sony-Zeiss jest ekstremalnie ostre, ale jest głośne i robi mocną winietę w całym zakresie ogniskowych. Jeśli do tego doczepić filtr, to tylko w wersji slim. Do zastosowań wideo tylko i wyłącznie w trybie manualnym. Przede wszystkim jednak jest to tak wielka krowa, że spodnie każdemu z zada ściągnie. (PS. Jakbyś się namyślił mam do puszczenia - obiektyw, nie spodnie).
    Ja do 95% moich zdjęć dodaje winietę programowo, czasem nawet 100% albo i 2x100%. 12-60 krową to jest w porównaniu z zoomami m4/3, bo w porównaniu z lepszymi zoomami APSC to już niekoniecznie - nawet Oly 14-54 jest większy.
    Na razie to jednak o E-X1 myślę najintensywniej - oczywiście dlatego, że najładniejszy...
    Ostatnio edytowane przez dzarro ; 2.10.12 o 15:56

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mcarto Zobacz posta
    Dla mnie największym obecnie minusem systemu Fuji jest brak jasnej stałki 70-85mm.
    Na razie nie ma, ale na pierwszą połowę 2013 roku został już oficjalnie zapowiedziany 56 mm f/1,4.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Mieszka w
    RP
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria

W X-E1 najbardziej mnie martwi jego obecna "słabość" mozliwości obróbki RAW'a.
    Tak się przyzwyczaiłem do pracy z LR, naistalowałem takie mnóstwo presetów, że nie wyobrażam sobie tylko jpegów wprost z puszki.

| OlyJedi Awatar pers
    Mieszka w
    Nowy Sącz
    Siła reputacji
    45
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tymczasowy_ Zobacz posta
    No widzisz, a NEX-6 wykluczyłeś, a przecież da takie same zdjęcia, a może nawet da lepsze ...
    Oj, nie tylko NEX-6 ale też i sporo innych aparatów wykluczyłem. W NEX-6 nie podoba mi sie głównie guzikologia.

Był czas, że się nad NEXami zastanawiałem bo mi się podobały (wizualnie . Mam znajomego, który prowadzi sklep Sony Center i ostatnio cześciej go odwiedzam więc pobawiłem się trochę tym co akurat miał i szczerze to nie przypadła mi ergonomia tych aparatów do gustu - ale zdjęcia i owszem. I wiem, że to się ma nijak do sprzetu, który uważam jest zacny ale jak zobaczyłem potencjalnych klientów na NEXy to nie bardzo chciałem znaleźć się w ich gronie. Najbardziej zaawansowane pytanie jakie tam usłyszałem dotyczyło "jaki najwiekszy zoom można do tego podpiąć".

| OlyJedi Awatar LuiN
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    Ja do 95% moich zdjęć dodaje winietę programowo, czasem nawet 100% labo i 2x100%.
    A już myślałem, że to domykanie winietką, to tylko moje zboczenie
    E-M5 | E-M5 Mark II | EM-1 Mark II
    7-14 F2.8 | 25 F1.2 | 45 F1.2 | 45 F1.8 | 60 F2.8

| OlyJedi Awatar Mcarto
    Mieszka w
    Irlandia
    Siła reputacji
    80
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Na razie nie ma, ale na pierwszą połowę 2013 roku został już oficjalnie zapowiedziany 56 mm f/1,4.
    Tak widziałem ale to wciąż jest za mało - ja b.polubiłem limiteda 70mm f/2.4. Nie posiadam ani jednego szkła o dłuższej ogniskowej i tele-zooma nie potrzebuję - wystarczy mi jasne szkło 70-85mm.
    Zapraszam do mojego wątku
    P&P - Pentax i Panas (GX7)