Strona 24 z 45 PierwszyPierwszy ... 14222324252634 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 443

Wątek: Lumix G X 12-35 HD

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gibberpl Zobacz posta
    Leica M9 ma wymiary OMD
    http://j.mp/Mo91OM

W sumie gdybym nie eksperymentował na różne wynalazki 4/3, m4/3, APS-C od roku 2006 to pewnie bym ją już miał.
    Ale zdaje sie wybor jasnych zoomow z AF jest mocno ograniczony No i 12-35 przy szklach do Lei i jest dosc atrakcyjny cenowo

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Odp: Lumix G X 12-35 HD

Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    ...do tej torby nie zmiesci sie nawet APSC z ciemym zoomem.
    Tia...

...Podobny to bedzie co najwyzej ksztalt - wielkosc i ciezar beda z zupelnie innej bajki
    2 cm więcej z jednej i drugiej strony i wejdzie FF. Ciężar torby faktycznie na tym ucierpi, a rozmiar to już w ogóle...

Body FF bedzie wazyc samo wiecej niz zestaw G3 + 3 stalki a co dopiero z jasnym zoomem.
    Ale ja nie twierdzę, że będą ważyć tyle samo. FF nadal będzie ważyć więcej, ale nie na tyle, aby zrezygnować z wygody użytkowania jednego zooma zamiast żonglerki stałkami i jednej baterii, zamiast żonglowania czterema Ile to będzie różnicy? Pół kilo? Normalnie kręgosłup się może złamać pod takim ciężarem

Rownie dobrze moge zamienic 45/1.8 na 75/1.8 i powiedziec ze FF nie ma jasnego zooma pokrywajacego taki zakres.
    Czy to jest wątek o obiektywie Panasa o ekwiwalencie ogniskowych 24-70 mm, czy mi się coś pomyliło?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar easy_rider
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    108
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Czy to jest wątek o obiektywie Panasa o ekwiwalencie ogniskowych 24-70 mm, czy mi się coś pomyliło?
    Teraz jak widać już nie...

Ale trochę się wyłamię i napiszę że obiektyw 12-35 podpięty do Pena PL1 straszcie klapie przysłoną - jakbym CKM'a trzymał w rękach
    Oczywiście czasopisma nie mam na myśli

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Tia...

Wiesz - ja mam torbe nie jej zdjecie. Byc moze najmniejsze APSC faktycznie by wlazlo ale D5100 ani 550D z kitowym zoomem sie nie miescily - nie dalo sie zapiac zamka.

2 cm więcej z jednej i drugiej strony i wejdzie FF. Ciężar torby faktycznie na tym ucierpi, a rozmiar to już w ogóle...
    Wejdzie moze na szerikosc ale na dlugosc z 24-70 nie ma szans. Porownywalem do K5 z 16-50 - to nie ta kategoria wagowo-wielkosciowa. W porownaniu do 5D m2 z 24-70 to juz w ogole

Ale ja nie twierdzę, że będą ważyć tyle samo. FF nadal będzie ważyć więcej, ale nie na tyle, aby zrezygnować z wygody użytkowania jednego zooma zamiast żonglerki stałkami i jednej baterii, zamiast żonglowania czterema Ile to będzie różnicy? Pół kilo? Normalnie kręgosłup się może złamać pod takim ciężarem
    Juz Ci pisalem ze dla mnie to sztuczny scenariusz - nie znam nikogo kto nosi taki zestaw. Jak nosze wiekszy zestaw szkiel to pokrywam zakres 18-400 dla FF - jakim jednym jasnym zoomem chcesz to pokryc? Pomijam juz fakt tego ze jak uzywam body to z jednym obiektywem podpietym i nadal wazy duzo mniej - noszenie 1,5 -2 kg non stop w rece czy na szyi jakos srednio mi pasuje. No i te spontaniczne reakcje ludzi na widok FF ...

Pytasz mnie czy siebie?
    Ostatnio edytowane przez Vindex ; 11.08.12 o 14:10

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez easy_rider Zobacz posta
    Ale o co chodzi z tą wielkością?

Jasne - specjalnie dla mnie wyprodukowali inną wersję... wystarczy spojrzeć na skalę ogniskowych i wiadomo że to nie może chodzić liniowo
    Aaaa - o to Ci chodzi Roznice jak dla mnie nie sa wielkie - zwroc uwage na to ze odstepy miedzy wartosciami tez sa coraz wieksze (12-18-25-35) wiec i odleglosci sie zwiekszaja. Co do wielkosci to Huff porownywal do 12/2 wiec chyba nie dziwne ze jest troche wiekszy

| OlyJedi
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

Z tą żonglerką bateriami to już pojechałeś, hehe. Przecież bateria nie starcza na 10 zdjęć tylko na kilkaset.
    Aby zredukować żonglerkę obiektywami proponował bym dokupić jakiegoś PENa, dużo więcej miejsca nie zajmie, a przy okazji będzie też jako zabezpieczenie w razie awarii pierwszego korpusu, więc to też jakiś plus.

Moim zdaniem zestaw który wymieniłeś był nadmiarowy (12, 25, 45 + zoom), bo jeśli stałki pokrywają ładnie zakres 12-45mm to po co zoom? A jeśli jako zoom mamy 12-35mm to tyle stałek nie potrzeba, wystarczy 45mm f/1.8 do portretów z małą GO, na pewno nie brał bym wtedy 12 f/2.

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

FYI: wg admina 43R to szkło jest kitem do GH3 (FT5), także jak ktoś chce taniej kupić można poczekać i zobaczyć w której opcji wyjdzie taniej.
    Tak, słuchaj mój też to ma.
    Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko
    cały dzień Plejstejszyn.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    FYI: wg admina 43R to szkło jest kitem do GH3 (FT5), także jak ktoś chce taniej kupić można poczekać i zobaczyć w której opcji wyjdzie taniej.
    Kitem do GH3X a nie dowolnego GH3. Jesli ktos chce kupic oba to faktycznie moze wyjsc troche taniej

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Kitem do GH3X a nie dowolnego GH3. Jesli ktos chce kupic oba to faktycznie moze wyjsc troche taniej
    Jak Panasonic będzie wyrabiał się z dostawami jak zawsze, można na sprzedaży samego GH3 nieźle zarobić.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

| OlyJedi
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

ale IMO niestety nie ma szans by GH3 + 12-35/2,8 był tańszy niż E-M5 + 12-50