Strona 224 z 475 PierwszyPierwszy ... 124174214222223224225226234274324 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.231 do 2.240 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Nie ma to jak zewnętrzny program.
    Bierzesz te zdjęcia co je do panoramy zrobiłeś, podajesz Huginowi na tacy, a on Ci je poskłada w panoramę. Już odpowiednio dociętą i dopasowaną.
    A ja osobiście po dwóch próbach złożenia panoramki jakoś tak wolę Microsoft ICE.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    A ja osobiście po dwóch próbach złożenia panoramki jakoś tak wolę Microsoft ICE.
    Witam w klubie Do Hugina robiłem ze 3 podejścia ale za każdym razem ginąłem w gąszczu parametrów.

Moderator Konto PREMIUM | OlyJedi Awatar nightelf
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Siła reputacji
    187
    Moja galeria

Microsoft ICE jest fajny, prosty i w dodatku za darmo.
    Też go używam do sklejania panoram.
    "Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
    E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
    moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nightelf Zobacz posta
    Microsoft ICE jest fajny, prosty i w dodatku za darmo.
    Też go używam do sklejania panoram.
    Podzielam tę opinię. ICE używam od jakiegoś czasu, garść panoram tym skleiłem i nie mam zastrzeżeń. A u mnie sytuacja jest o tyle specyficzna, że klatki do panoram robię z łapy, leniwy jestem
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    A u mnie sytuacja jest o tyle specyficzna, że klatki do panoram robię z łapy, leniwy jestem
    Ja też
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria

Czyli asystent składania panoram w OM-D zachowuje się tak samo jak w Penach i ogranicza się do wyświetlenia ramki ze strzałkami w odpowiednim kierunku? Szkoda, że po zrobieniu zdjęcia nie wyświetla się fragment poprzedniego zdjęcia co by ułatwiło kadrowanie. Mniejsza o to, z reguły nawet nie włączam tego asystenta i kadruję z ręki po partyzancku i jest ok.
    Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    Ściągnąłem z ciekawości, nie używałem wcześniej. Do tej pory służył mi Hugin, czasem automat wbudowany z PS. Jestem pod wrażeniem tego ICE - robi co trzeba zdecydowanie szybciej, jest prosty ale generalnie ma wszystko co trzeba do szybkiego złożenia panoramy. Co ciekawe ICE złożył z automatu dobrze panoramę, z którą Hugin miał problem i musiałem ręcznie dopasowywać punkty kontrolne. Druga ciekawostka - Microsoft ICE śmiga nawet na moim netbooku, Hugin dla niego to duże wyzwanie. Dzięki za inspirację
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Karol Zobacz posta
    Czyli asystent składania panoram w OM-D zachowuje się tak samo jak w Penach i ogranicza się do wyświetlenia ramki ze strzałkami w odpowiednim kierunku? Szkoda, że po zrobieniu zdjęcia nie wyświetla się fragment poprzedniego zdjęcia co by ułatwiło kadrowanie. Mniejsza o to, z reguły nawet nie włączam tego asystenta i kadruję z ręki po partyzancku i jest ok.

Ściągnąłem z ciekawości, nie używałem wcześniej. Do tej pory służył mi Hugin, czasem automat wbudowany z PS. Jestem pod wrażeniem tego ICE - robi co trzeba zdecydowanie szybciej, jest prosty ale generalnie ma wszystko co trzeba do szybkiego złożenia panoramy. Co ciekawe ICE złożył z automatu dobrze panoramę, z którą Hugin miał problem i musiałem ręcznie dopasowywać punkty kontrolne. Druga ciekawostka - Microsoft ICE śmiga nawet na moim netbooku, Hugin dla niego to duże wyzwanie. Dzięki za inspirację
    Sprawdzajcie tylko, czy się nie myli , przy panoramach względnie bliskich miałem OK, przy moich polnych składanych z 7-12 klatek pionowych z ręki miewałem i po dwa błędy w połączeniach.
    Na razie zarzuciłem tę naszą współprace, do czasu zaprzyjaźnienia się z Huginem
    Ostatnio edytowane przez apz ; 29.07.12 o 11:22
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    Na razie zarzuciłem tę naszą współprace, do czasu zaprzyjaźnienia się z Huginem
    Moze rozszerz grono przyjaciol na http://www.repaire.net/news_tests_tu...r_20070525949/

Kiedys skladalem z automata z duzej ilosci kadrow-sie nie pomylil.

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Moze rozszerz grono przyjaciol na http://www.repaire.net/news_tests_tu...r_20070525949/

Kiedys skladalem z automata z duzej ilosci kadrow-sie nie pomylil.
    Chętnie popróbuję. Dziękuję.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    16
    Moja galeria

Zmieniając temat mam takie oto pytanie: posiadam teraz E-P2, który ogólnie mi pasuje ale wiadomo chciało by się mieć nową lepszą zabawkę. Czy uważacie, że jakość obrazu z OM-D w porównaniu z E-P2 jest wyraźnie lepsza? Dodam, że używam obecnie Panasona 20/1.7, którego darzę szczerym uczuciem Nie pytam o testy, wykresy i słupki, chcodzi o wasze subiektywne odczucie, w stylu miałem Pena a teraz OM-D i jest skok, czy coś takiego. Pytam bo w MediaM są raty 36 bez procentów i aż kusi żeby sobie zapodać OM-D. Proszę o parę słów porady bo po samym pomacaniu sprzętu nie jestem w stanie stwierdzić czy warto?

Uprawnienia umieszczania postów