Zobacz wyniki ankiety: Jakie cztery kategorie powinny znaleźć się w kalendarzu OlympusClub 2013

Głosujących
95. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • akt

24 25,26%
  • architektura

28 29,47%
  • człowiek

26 27,37%
  • makro

50 52,63%
  • inne

1 1,05%
  • krajobraz

78 82,11%
  • portert

24 25,26%
  • reportaż

17 17,89%
  • sport

13 13,68%
  • fauna

50 52,63%
  • flora

41 43,16%
Ankieta wielokrotnego wyboru
Strona 38 z 101 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 1001

Wątek: Kalendarz OlympusClub 2013

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Odp: Kalendarz OlympusClub 2013

Panowie skończcie karmić trolla. Się przegadujecie jak stare przekupy na targowisku. Zajmijcie się czymś konstruktywnym. Nyny, miszczu popraw skrypt forum i zrób coś dla dobra ogółu miast tylko krytykować
    The question is, who cares?

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Panowie skończcie karmić trolla. Się przegadujecie jak stare przekupy na targowisku. Zajmijcie się czymś konstruktywnym. Nyny, miszczu popraw skrypt forum i zrób coś dla dobra ogółu miast tylko krytykować
    Już został poprawiony...

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

@Karol: i co te cytaty maja dowodzic, ze nie zmieniam zdania? Rad bylbym abys umiescil takze te posty do ktorych odnosily sie zacytowane przez ciebie moje wpisy, bo sprytnie zawoaluowales rzeczywistosc...

@dobas: rozumiem, ze ten caly regulamin konkursu zostanie umieszczony w kalendarzu tak by moza bylo jasno stwierdzic z czego sie poczelo to dzielo.
    Tak lubisz przytaczac roznego rodzaju konkursy nejszonal, i przytaczany przez ciebie lajd fotografer of de jer - wyobraz sobie, ze nazwa zostaje po czym w regulaminie jest wpis, ze tylko prace z body o rozowym kolorze korpusu, sadzisz ze to by przeszlo?

pozdro

---------- Post dodany o 21:24 ---------- Poprzedni post był o 21:23 ----------

Cytat Zamieszczone przez ahutta Zobacz posta
    Ktos sie z admiralicji kiedys spytal na forum czy moze ktos pomoc w tej sprawie?

pozdro

---------- Post dodany o 21:26 ---------- Poprzedni post był o 21:24 ----------

Cytat Zamieszczone przez romek1967 Zobacz posta
    O jakiej dyspucie piszesz? Ja tu widzę tylko jojczenie jednego urażonego nynyego.
    Jednego bo wiekszosc albo zostala zbanowana, albo sama odeszla, tudziez przestala pisywac na forum....

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez nyny Zobacz posta
    @Karol: i co te cytaty maja dowodzic, ze nie zmieniam zdania? Rad bylbym abys umiescil takze te posty do ktorych odnosily sie zacytowane przez ciebie moje wpisy, bo sprytnie zawoaluowales rzeczywistosc...
    ...
    Ktos sie z admiralicji kiedys spytal na forum czy moze ktos pomoc w tej sprawie?

pozdro
    Nyny Ja Cię proszę , lubię oglądać Twoje makro , nawet to zrobione Olkami, cenię Cie jako fotografa i nie lubię niektórych Twoich wywodów, zakop proszę Cię tę ciupagę, zapal fajkę pokoju ...
    Ostatnio edytowane przez apz ; 26.07.12 o 21:53
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar ahutta
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    209
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    ... zapal fajkę pokoju ...
    Nie podpowiadaj mu tak, bo jak się jakiegoś świństwa nawdycha, to będzie jeszcze gorzej
    The question is, who cares?

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

@dobas: rozumiem, ze ten caly regulamin konkursu zostanie umieszczony w kalendarzu tak by moza bylo jasno stwierdzic z czego sie poczelo to dzielo.
    Tak lubisz przytaczac roznego rodzaju konkursy nejszonal, i przytaczany przez ciebie lajd fotografer of de jer - wyobraz sobie, ze nazwa zostaje po czym w regulaminie jest wpis, ze tylko prace z body o rozowym kolorze korpusu, sadzisz ze to by przeszlo?
    Przeszło i przechodzi
    Tylko nie że różowy kolor, ale że minimalny rozmiar ma być tyle a zdjęcie ma być zrobione w RAW...
    I co. Masz zajebiste zdjęcie z aparatu 5 Mpix ale nie możesz stanąć w szranki bo ktoś limit ustalił na 8
    albo maż zajebistą fotę która wszystkich miażdży tylko ciupniętą w JPG i nie możesz bo jak nie pokażesz RAWa to jesteś zdyskwalifikowany...
    Albo masz postawiony warunek, że zdjęcie musi być w okresie od do
    albo, ze wykonane na danym terytorium

z resztą obostrzenia mogą być dowolne - że fotograf nie młodszy niż, że nie zarabaia na fotografii, albo, że zarabia i że zdjęcie musiało być wcześniej publikowane w wydawnictwie papierowym. Może być równiez wymóg, że jest zdjęciem z Olympusa..

Mimo wszystko w tytule konkursu nikt Ci nie pisze:

Wildlife Photographer of the year wykonany tylko aparatem o rozdzielczości matrycy 8 mpix w Rawie i nie dawniej niż 16 miesięcy temu...

Przed przystąpieniem do konkursu czytam regulamin i tyle

Twój przykład jest doskonały i trafny. Tak takie rzeczy jak dowolnie wymyślone warunki stawiane przez organizatora w regulaminie przechodzą i są na porządku dziennym w każdym konkursie ...

GPP wymaga publikacji wcześniejszej
    WPOTY stawia poprzeczke chyba na 8 mpix i nakazuje zrobić RAW
    WPP stawia wymóg, że musisz pracować czynnie jako fotograf
    BZWBK stawia warunek że zdjęcie ma być nie starze niż a jeśli to cykl to ostatnie z cyklu ma być nie starsze niż

itp itd..

Ba !! nawet jak byś chciał wystartować w zawodach sportowych o nazwie mistrzostwa polski to musisz mieć licencję zawodnika.
    Nazwijmy więc może mistrzostwa polski osób posiadających licencje zawodnika wydaną przez Polski Związek Sportowy...

Jest dosyć duża różnica między krytyką a krytykanctwem... Brakuje już mi niestety palcy u rąk aby naliczyć osoby, które w różnych wątkach piszą to do Ciebie albo o Tobie...

w skrócie napiszę to i ja : czepiasz się i doszukujesz się dziury w całym gdzie tylko chcesz i gdzie tylko możesz. Zabawa w ustawianie podpisu w stopce na kilkanaście linijek twierdząc, że w regulaminie jest że mowa o linijkach tekstu a ty nie wstawiasz tekstu bo przecież spacja to nie tekst - są właśnie przykładem takiego działania. Celowego i świadomego działania wymierzonego w miłą sympatyczną atmosferę, żeby nie pisać że w działanie forum. Z całym szacunkiem dla Ciebie Twojego dorobku foto tego jaką jesteś osobą itp itd pokazujesz się tu na prawdę od strony takiej jak kilka "dzieci neostrady", którym wielką radość sprawiało drażnienie się z administracją ( Już widzę wybuch entuzjazmu na czatach Ciekawe o kim pisze... ) i o których piszesz, że została zbanowana...

| OlyJedi Awatar nyny
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    201
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez dobas Zobacz posta
    Przeszło i przechodzi
    Tylko nie że różowy kolor, ale że minimalny rozmiar ma być tyle a zdjęcie ma być zrobione w RAW...
    I co. Masz zajebiste zdjęcie z aparatu 5 Mpix ale nie możesz stanąć w szranki bo ktoś limit ustalił na 8
    albo maż zajebistą fotę która wszystkich miażdży tylko ciupniętą w JPG i nie możesz bo jak nie pokażesz RAWa to jesteś zdyskwalifikowany...
    Albo masz postawiony warunek, że zdjęcie musi być w okresie od do
    albo, ze wykonane na danym terytorium

Mimo wszystko w tytule konkursu nikt Ci nie pisze

Wildlife Photographer of the year wykonany tylko aparatem o rozdzielczości matrycy 8 mpix w Rawie i nie dawniej niż 16 miesięcy temu...

Przed przystąpieniem do konkursu czytam regulamin i tyle

Twój przykład jest doskonały i trafny. Tak takie rzeczy przechodzą i są na porządku dziennym w każdym konkursie ...
    Czyli jednak nie ma zawezenia podzialu na marki...
    Podzial na megapixele i rawy to jest bardzo logiczne, bo wystepuje w 80% jak nie wiecej konkursow, wiec argument to zaden i jak dobrze wiesz zwiazane to jest z pozniejszym tokiem postepowania w razie wygrania, bo nikt ci z zdjecia pokroju znaczka pocztowego nie zrobi w skladzie nic...

pozdro
    W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
    Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
    Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    152
    Moja galeria

Dodam tylko, że zachęcam do wzięcia udziału w konkursie i przysłania własnych propozycji.

Ps. Nyny, wynotowałem sobie Twoje uwagi co do niektórych kwestii. Jednak stałe wzmiankowanie o nich staje się powoli monotonne i nudne. Poza tym wielokrotnie już pisałem - zasady są znane, jeśli coś jest niejasne wyjaśnię. Wysłucham każdej uwagi. Jeśli wyda mi się istotna wprowadzę ją, jeśli zburzy to co zostało ustalone - nie wprowadzę. Sobie pozostawiam decyzje czy pomysł odniesie sukces czy będzie klapa i trzeba wprowadzić coś innego.

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    159
    Moja galeria

Podzial na megapixele i rawy to jest bardzo logiczne, bo wystepuje w 80% jak nie wiecej konkursow, wiec argument to zaden i jak dobrze wiesz zwiazane to jest z pozniejszym tokiem postepowania w razie wygrania, bo nikt ci z zdjecia pokroju znaczka pocztowego nie zrobi w skladzie nic..
    No i proszę, logiczne jest to co akurat nynyemu pasuje

Jednego bo wiekszosc albo zostala zbanowana, albo sama odeszla, tudziez przestala pisywac na forum....
    Jakim prawem zakładasz że ktokolwiek jeszcze ma taki, nazwijmy to "dziwny" tok rozumowania jak Ty? Co daje Ci prawo do zakładania że inni postąpili by tak jak Ty? To tez jest chore nyny.

@Arek przepraszam, staram się ale mi szare komórki wyją jak czytam te czepianie się i podpieranie pokrętna logiką Kalego.
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Moderator Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dobas
    Mieszka w
    Kiełpin / Karkonosze
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria

Podzial na megapixele i rawy to jest bardzo logiczne, bo wystepuje w 80% jak nie wiecej konkursow, wiec argument to zaden i jak dobrze wiesz zwiazane to jest z pozniejszym tokiem postepowania w razie wygrania, bo nikt ci z zdjecia pokroju znaczka pocztowego nie zrobi w skladzie nic...

pozdro
    Nasz zawęża. Jednak nie dyskryminujemy ze względu na kolor skóry, rasę, czy wyznanie. Organizator każdego konkursu ma natomiast prawo ustalenia szczegółów technicznych zdjęcia jak tylko sobie tego zapragnie. Jeśli zażyczy sobie, żeby zdjęcie było z Hasselblada - może tak sobie zażyczyć. Zaś Tobie jeśli to nie pasuje - pozostaje nie startowanie w konkursie

Piszesz o tym już nty Raz - każdy wie że jesteś niezadowolony, bo człowiek z Zorką nie może wystartować a konkursie na ten kalendarz..
    Wszyscy o tym już wiedzą - powtarzanie tego w kółko na prawdę nic nie wniesie - chyba że jakoś dążysz do 1600 Twojego posta i Ci się spieszy