Brawo Jack'u!!
I po problemie, grunt to się nie poddawać.![]()
Brawo Jack'u!!
I po problemie, grunt to się nie poddawać.![]()
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Gratuluje rozwiązania problemu![]()
E-330, E-510 IR
Nie ma co gratulować, nie mieściło mi się wcześniej w głowie, że trzeba tak brutalnie postąpić z aparatem...
Jemu tez się nie mieściło, wyraźnie wycinał sobie swoje hołubce i swawole. Narowisty ci on jest i tyle.
Gratuluję sukcesu. najważniejsze, że pokazałeś mu , że jesteś jego panem. A teraz obaj do focenia, by zaspokoić ciekawość takiej jak ja gawiedzi jak to będzie wyglądać na tych 715.
AP.
Ostatnio edytowane przez apz ; 6.05.12 o 16:38
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
@ apz: dzięki za dobre słowo. I duuuużo zdrowia![]()
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Ekspresowa sztuczka na podbarwienie dowolnym kolorem zdjęcia czarno-białego, fajnie się sprawdza w IR (np. portret Aleksandra w moim wątku):
1. doprowadzić zdjęcie do oczekiwanego wyglądu w wersji czarno-białej (dowolną techniką, ale musi zostać RGB),
2. wczytać światła jako zaznaczenie (u mnie jest Ctrl + Alt + ~)
3. dodać New Fill Layer -> Solid Color
4. dobrać ulubiony kolorek
5. zmienić mieszanie warstw na Color, ewentualnie poprawić przejrzystość warstwy (Opacity), albo klikając w ikonę warstwy - poprawić jeszcze kolor
To tak na szybko
(aha, przepraszam, te kliki są w PS, ja korzystam z CS2)
Qrde, mam kosmicznego zgryza. Właśnie wykombinowałem sobie korpusik, do którego chciałbym włożyć filterek. Od poniedziałku nie śpię, tylko kombinuję:
780 nm - miałem, 665 nm - miałem, 715 nm - mam i nie chcę się go wyzbywać. Jaki!!!!!!
Jacku napisz jakie są jeszcze możliwości wyboru a najlepiej zrób ankietęWybierzemy, a co...
A takie cuś jak ma apz ?
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|