APZ, niepotrzebnie pokazywałeś wycinki tej panoramy. Trzeba było złożyć, nawet gdyby miało to długo trwać.
Cienie po lewej i muśnięte światłem wypukłości, to co mnie wcześniej raziło i było niepotrzebne, teraz dopełniają oświetlony ostrym światłem stok porośnięty zbożem. To światło zresztą wodzi wzrok dalej w centrum kadru. Wreszcie widać, że dolinka to nie ciasny przesmyk, ale rozległe zagłębienie, które ma wiele odejść. Jest tyle detali, że nawet nie chce się szukać tego horyzontu, o którym wcześniej wspominałem. I choć już pokazywałeś to w częściach, to teraz jest to zupełnie inny obraz.
To z zabytkiem to do archiwum raczej. Ramka z tych dwóch innych budynków - moim zdaniem - nie teges. Nie wiem też jaka była intencja eksponowania tego pustego ocienionego pierwszego planu. Żeby nie było, że się mądrzę - jak sobie zupełnie odpuszczam tego typu zdjęcia dziedzictwa światowo-narodowego(to znaczy pstrykam na głupa - żeby pokazać mamie, tacie i cioci). Jak coś samo w sobie jest bardzo interesujące - to istnieje minimalna szansa, że takie pozostanie na zdjęciu, a na pewno - na moim zdjęciu.
apz, a może doczekamy się jakiegoś większego seta (5) ? tak ciułasz po jednym i po jednym...
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
pozdrawiam, Maciek (E-620+ E-PL6 + parę innych rzeczy)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
'Kochana Redakcjo, chcę grać jak Mozart. Jaki fortepian powinienem sobie kupić?'
Nie stworzył światłem odpowiedniego klimatu![]()
Powolutku obrabiam, mam niewiele czasu niestety. Nie nie czuję się dobrze z takimi zdjęciami, ale zdarza mi się je robić. Dane o porze dnia powinny być w exifach. Sienna - z wędrówki od parkingu do Placu przed katedrą Duomo, piękna budowla i wspaniale ozdobiona we wnętrzu. cdn
464-473 i ostatnie 264A
471 - cudze zdjęcie, a moja foto okazja... przy cudownym źródełku ( rosyjskojęzyczna wycieczka).
Ostatnio edytowane przez apz ; 11.07.12 o 23:35
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro