Strona 384 z 729 PierwszyPierwszy ... 284334374382383384385386394434484 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 3.831 do 3.840 z 7284

Wątek: Zdjęcia helmutha

Animator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar helmuth
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Odp: Zdjęcia helmutha

Ciekaw jestem co na to powiecie?
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1073.jpg
Wyświetleń:	321
Rozmiar:	151,3 KB
ID:	66710
    Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomy
    W moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.
    Główny Prostownik TWA

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez helmuth Zobacz posta
    Ciekaw jestem co na to powiecie?
    Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1073.jpg
Wyświetleń:	321
Rozmiar:	151,3 KB
ID:	66710
    Ja apacz,ja nie gaduła.

dzarro
    Gość

No dobra - ostatnio miałem wrażenie oglądania wciąż tego samego zdjęcia, w dodatku poddanego przesadnym, powiedziałbym, nawet scholastycznym, rygorom, ale dość sprytnie zgrałeś umieszczając to niebieskie wyżej, bo argumenty trochę mi z ręki wytrąciłeś. Niby prawie to samo, ale jak widać "prawie" znaczy zupełnie inaczej. Tego mi brakowało, ja tak nie umię, pozdrawiam i tak dalej i tak dalej...

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Ja apacz,ja nie gaduła.
    Apacz sobie

Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    No dobra - ostatnio miałem wrażenie oglądania wciąż tego samego zdjęcia, w dodatku poddanego przesadnym, powiedziałbym, nawet scholastycznym, rygoromj...
    Bo też wysokie budynki, w takim ujęciu (a takie bardzo lubię), są do siebie dość podobne. Architektura, MZ, to linie, płaszczyzny, kąty itp, więc scholastyczne rygory narzucają się same.
    Cytat Zamieszczone przez dzarro Zobacz posta
    ... sprytnie zgrałeś umieszczając to niebieskie wyżej, bo argumenty trochę mi z ręki wytrąciłeś. Niby prawie to samo, ale jak widać "prawie" znaczy zupełnie inaczej.
    Nie ma w tym jakiegoś celowego z mojej strony zagrania, żeby wytrącić Ci cokolwiek
    Czasami zdjęcie wydaje mi się samo w sobie "takie sobie" więc próbuję coś kombinować
    Główny Prostownik TWA

dzarro
    Gość

To żarcik był: duży szacun.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria

Toto niebieskie fajowe. Inne. Im prościej, tym fajniej (w sensie oszczędności kadru).

| OlyJedi Awatar nevra
    Mieszka w
    Vratislavia
    Siła reputacji
    33
    Moja galeria

Patrzę, patrzę i zadzraszczam. Te przedostatnie bardziej geometryczne od tego, co w szkole uczyli.

Chyba w końcu polezę pod tę naszą nową podniebną wieżyczkę i sprawdzę oświetlenie...
    E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
    http://www.bociany.org.pl :
    kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...

+++ ZASŁUŻONY +++ Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar hades
    Mieszka w
    Dolny Śląsk
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria

Helmuth, nie wydaje Ci się, że za często męczysz wysokie budynki w tym samym kadrze?

Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    350
    Moja galeria

Tak te budynki najczęściej oglądam- stoję pod budynkiem i zadzieram głowę do góry.
    Główny Prostownik TWA

dzarro
    Gość

Cytat Zamieszczone przez hades Zobacz posta
    Helmuth, nie wydaje Ci się, że za często męczysz wysokie budynki w tym samym kadrze?
    A się jednak ujmę za, jako świeżo nabyty - być może tylko jednorazowy - neofita. Poprzednie to były środki do celu, a to ostatnie to jest też środek, ale o szczebel albo i dwa szczeble wyżej(przy założeniu, że do celu dążymy zawsze, a on skurczybyk i tak zawsze majaczy w oddali). Tam kontekst był za bardzo czytelny(że wieżowiec, że symetria, że niebo). A tu zupełnie się od realu nie odrywamy(a to zawsze cieszy w przypadku bądź co bądź mimetycznego medium) ale środki wyrazu, nic nie tracąc z prostoty, porzucają solenność na rzecz - przepraszam za moje wrodzone nadęcie - czystej ekspresji. Pewnie zadziałało to, że jest tak trochę bardziej obło, mrocznie, że się niebo mroczne i chmurne fajnie odbija w urbanistycznej materii i że jest jakby tak trochę do góry nogami. W poprzednich zdjęciach to ja widziałem takie bezosobowe hasło: "patrzcie jaki fajny wieżowiec zdjąłem", w tym to raczej odczytuję klarowny indywidualny komunikat: "tak widzę rzeczywistość i taką nadaję jej formę". Mała rzecz a cieszy. Poprzednie zdjęcia były jak statki kosmiczne, perfekcyjnie skonstruowane machiny, które lecą i lecą w tej próżni, ale do końca nie wiadomo po co. Tu mamy inna odmianę wehikułu. Tym można polatać konkretnie. Czy w aż takie rejony jak z finału "Odysei kosmicznej" to się nie podejmuję przesądzać, ale i bez tego podróż może być ciekawa...
    Ostatnio edytowane przez dzarro ; 10.07.12 o 12:40