Sama idea programu olyJedi jest ok, forum traktuję generalnie jako możliwość wymiany poglądów i czasem dowiedzenia się czegoś tam, mimo że "głupoty" są na porządku dziennym.
Swój post kierowałem do tych co nie są "OlyJedi". Ja po prostu wytargowałem ze sprzedawcą 15% rabatu.
E-M5 | 12-40 | 75
Pytasz retorycznie, ale ja odpowiem: Zarejestrowałem się 6 lat temu, rozważając wtedy wejście w system Olka, ostatecznie wybrałem co innego. W styczniu kupiłem G3 i się uaktywniłem. Długi staż dał mi co prawda około 700 punktów, ale pozostałe 1300 uzbierałem przez niecałe trzy miesiące. Moim celem wcale nie było wejście do OJ, pisałem mało, za to nadrabiałem zaległości przeglądając kolejne wątki, ale bez odczucia, że marnuję czas. Przeciwnie - żałuję, że wcześniej bardzo rzadko tu zaglądałem. Dopiero jak wszedłem do OJ to stwierdziłem, że może sobie jednak tego OM-D kupię? Od tego czasu przybyło mi kolejne 1000 punktów, a znów piszę niewiele i gromadzenie punktów nie jest moim celem![]()
No widzisz, od tego głupiego gadaniazrobiło Ci się 523 punkty, i to od kwietnia br.. Zachowując ten trend uzbierasz punkty do I kw. przyszłego roku.
Przy okazji będziesz miał wielu nowych znajomych, może przyjaciół, i wiedza Twa się poszerzy
No same plusy kurdę jak Lolita pisze![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Czy taka dobra ? Łaski Ci nie zrobił . Za 5.199 zł można dostać z obiektywem 12-50 mm w polskim sklepie internetowym na R. A gdzie to nie będę pisał by nie robic nikomu reklamy. Wystarczy troche poszukać.
A tak wogółe to mam ograniczone zaufanie do osób , które ukrywaja skąd pochodzą za to chwalą się tym co mają. Oczywiscie nikt tego nie zabrania . Ale takie jest moje zdanie i chyba go nie zmienię.
Ostatnio edytowane przez Jd ; 13.06.12 o 10:42
Ostatnio edytowane przez skrzynka97 ; 13.06.12 o 10:59
E-M5 | 12-40 | 75
Chyba nie zdążę poznać tej wspaniałej oferty, czego oczywiście żałuję. Raz że aparat i szkiełka muszę kupić szybko( sprzedaję d700 a muszę mieć sprzęt na wakacje) a dwa to nie piszę jakoś dużo. Może gdyby istniała możliwość otrzymania punktów za czytanie forum lub przeniesienie postów z innego forum ( przez dwa i pół roku 272 posty na Nikoniarzach). Idea OlyJedi bardzo mi się podoba .
Witam kolegę ze StolicyDo postu 27 jednak ukrywałeś gdzie mieszkasz.
Co do meritum. Nie wiem czy miesiąc temu, ale od połowy maja napewno była taka cena bo czesto szukam gdzie najtaniej. W zalewie cen 5.699 zł z 12-50 i to żądanych do dzisiaj cena 5.199 to jasne światełko w tunelu.
No to głos z Poznania teraz
W czasie gdy OM-D był super nowością i cena 5699zł jedyną znaną, można było w "sklepie nie dla idiotów" znacznie wytargować.
Byłem już wtedy w OJ ale aparat musiałem kupić na fakturę i postanowiłem się podroczyć. Zysk był naprawdę znaczny.