Strona 209 z 475 PierwszyPierwszy ... 109159199207208209210211219259309 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.081 do 2.090 z 4745

Wątek: Olympus OM-D E-M5

| OlyJedi
    Mieszka w
    Tarnów/Kraków
    Siła reputacji
    81
    Moja galeria

Odp: Olympus OM-D E-M5

Cytat Zamieszczone przez elfior Zobacz posta
    Panie i Panowie...mam ogromną prośbę...chcę kupić bezlusterkowca: Nex-7 lub OM-D.Problem polega na tym, że potrzebuję aparatu,który ma dobre wysokie ISO. Fotografuję krajobrazy, naturę, a przede wszystkim obiekty zabytkowe w tym wnętrza (kościoły), a tam ze światłem wiadomo jak jest. Dlatego też tak bardzo zależy mi na bardzo dobrym wysokim ISO. Więc: który z tych dwóch? Proszę tylko nie karzcie mi oglądać sampli, ...potrzebuje opinii..Wiem, ze to jest forum Olympusa i wątek OM-D, ale liczę na rzetelność
    Do fotografowania wnętrz kościołów itp. w zupełności wystarczy np. E-PL1, nawet z kitem (choć z jaśniejszym obiektywem oczywiście jeszcze lepiej), który to zestaw E-PL1 + kit można obecnie nawet nowy kupić w śmiesznych cenach. Dziś nie mam przy sobie, ale jutro postaram się wrzucić ze 2 przykłady z mojego E-PL1 z kitem, z zabytkowej cerkwi i kościoła, na iso 800, ocenisz sam.
    Oczywiście OM-D jest super aparatem, ale drogim, chwilowo (mam nadzieję że chwilowo) za drogim dla mnie nawet w OJ.
    pozdr

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez skrzynka97 Zobacz posta
    W poprzedni weekend będąc w Puławach robiłem zdjęcia w kościołach (OM-D + Panasonic 14mm). Żadnych problemów ze zrobieniem ostrych zdjęć. ISO miałem ustawione na max 800.
    14 mm moze sie nada do malych obiektow ale do duzych juz nie bardzo. Sacre Coeur i Notre Dame robilem 9-18 i ledwo starczalo (a to oznacza f4 i minimum ISO 1600 a i miejsczami 3200)

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    14 mm moze sie nada do malych obiektow ale do duzych juz nie bardzo. Sacre Coeur i Notre Dame robilem 9-18 i ledwo starczalo (a to oznacza f4 i minimum ISO 1600 a i miejsczami 3200)
    eee tam, trza się przyłożyć i będzie. Nawet 14 mm obleci

znaczy składane z trzech.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar hadan
    Mieszka w
    pomorskie
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    eee tam, trza się przyłożyć i będzie. Nawet 14 mm obleci-znaczy składane z trzech.
    Ale zato jaką masz rozdzielczość. Też tak robię. Składam z 3 - 9 fotek i tak mam fotki
    do wielkoformatowych wydruków.

Pozdrawiam.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    eee tam, trza się przyłożyć i będzie. Nawet 14 mm obleci. Znaczy składane z trzech.
    Sprobuj tak poskladac jak w tle kreca sie ludzie Niestety w atrakcyjnych turystycznie miejscach najczesciej ludzie sa wszedzie a skorzystanie ze statywu jest w wielu wypadkach niemile widziane

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

No nie, takiego nie poskładasz, statyw też wtedy odpada bo mazy będą.
    Czyli jasne szkło, wysokie ISO niekoniecznie bardzo wysokie.

12 mm z exifem

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P5299599.jpg
Wyświetleń:	202
Rozmiar:	542,3 KB
ID:	66335
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar ciukacz
    Mieszka w
    bydzia
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Vindex Zobacz posta
    Sprobuj tak poskladac jak w tle kreca sie ludzie Niestety w atrakcyjnych turystycznie miejscach najczesciej ludzie sa wszedzie a skorzystanie ze statywu jest w wielu wypadkach niemile widziane
    hmm... no w sumie to się nie zgodzę, ostatnio w huginie "czyściłem" plac z ludzi.
    trzeba tylko trochę więcej zdjęć zrobić. statywu też nie miałem.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez ciukacz Zobacz posta
    hmm... no w sumie to się nie zgodzę, ostatnio w huginie "czyściłem" plac z ludzi.
    trzeba tylko trochę więcej zdjęć zrobić. statywu też nie miałem.
    Czasami sie da - czasami nie ma z czego odzyskac informacji o tle i zdjecie wyglada dosc dziwnie. Generalnie lepiej miec jasne, szerokie szklo i wiecej opcji niz ciemne, waskie i mniej

| OlyJedi Awatar gietrzy
    Mieszka w
    Kielcach
    Siła reputacji
    106
    Moja galeria

A więc jednak rozwód!
    Prezydent Olympusa Sasa San przyznał, że sensor w środku E-M5 jest produkcji Sony. Czekam zaten jak kolejne wcielenie zaora (szkłami już dawno to zrobił) Rebelki.

| OlyJedi Awatar hadan
    Mieszka w
    pomorskie
    Siła reputacji
    65
    Moja galeria

Ja bym się tym nie przejmował. Matryca matrycą.Obraz jest znakomity. O jakości obrazu oprócz matrycy decyduje soft.
    Nikon też korzysta częściowo z matryc Sony. Ta sama matryca FF w Nikonie i Sony a jakość obrazu zdecydowanie różna.
    Ja na jakość fotek z E-M5 nie narzekam.

Pozdrawiam.

Uprawnienia umieszczania postów