Czapka z głowy i szacun za takie przygody i umiejętnośc. To musi być coś fantastycznego, tak żeglować po pełnym morzu.
Pozdrowerki.
Tak
Nie
Czapka z głowy i szacun za takie przygody i umiejętnośc. To musi być coś fantastycznego, tak żeglować po pełnym morzu.
Pozdrowerki.
Biker poplyniesz z nami to doswiadczysz prawdziwej przygody zeglarskiej a takim "okretem" bedzisz sterowal![]()
Ostatnio edytowane przez waruga ; 19.04.12 o 18:06
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Serdeczne dzięki za taką możliwość, za żadne skarby nie zrezygnuję. Tylko spróbuj ustaliś datę rejsu w lipcu bliżej sierpnia bo ja po weselu córki będę, ale nie wiem w jakiej kondycji(finansowej). haha- damy radę. Przewidujesz jakiechś wejście na ląd i np. porowerkowanie- fajnie by było???????
Po wyjsciu z Nynäshamn kierujemy sie s/y Legia na polnoc, spotykamy po drodze mase jachtow, ktore zegluja sobie w szkierach. Tradycyjny jacht szwedzki to 39 stopowy z dwuosobowa zaloga. Szwed i jachcik to norma, mariny zapchane lodziami motorowymi i jachtami. Wieczorem cumujemy w Bullando w marinie gdzie maszty jachtow to lasOd Bullando do Sztokholmu to juz kawalek, po drodze tylko Vaxhlom i autostrada do stolicy Szwecji, gdzie po drodze spotykamy promy i trzeba bardzo uwazac, trzymac sie krawedzi toru wodnego. Szkiery sa tak oznakowane, ze nie mozna sie pogubic, ale trzeba miec mapy, aby wiedziec, ktora droge wybrac. Ulatwieniem jest wpisanie waypointow do GPSa z mapy i lecimy sobie jak po sznurku, bo kurs jest nam podawany
![]()
Ostatnio edytowane przez waruga ; 21.04.12 o 16:08
Za cztery tygodnie kolejna przygoda z morzem... Zawsze sa dwie opcje bez wiatru (na deku) i sztormowa (czyli koja)![]()
Ostatnio edytowane przez waruga ; 28.04.12 o 16:22
Fajnie, sam bym wybrał się w taką podróż, ale mam daleko do morza, a za mało wolnego aby wszystko pogodzić![]()
Xz 1
do przyszłego roku masa czasu...nawet urlop można zaplanować...np.druga połowa lipca https://forum.olympusclub.pl/threads...-!!?highlight=
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
Blacker zapraszamy na nasza wypraweJak napisal Tropic nasz "komodor, bosman..."
wszystko da sie pogodzic, urlop i to, ze mieszkasz daleko od morza
Ja mieszkam ponad 600km, Tropic rowniez
![]()
Ostatnio edytowane przez waruga ; 30.04.12 o 19:18
Fajne zdjęcia - miło popatrzeć.![]()
W sprawie mojej wystawy...( post Bodzip "watek morski-zbiorowy") przeprowadzam ankiete czy ma powstac czy nie![]()