Semafor w HDW i HDZ jest wymagany![]()
Tak
Nie
Semafor w HDW i HDZ jest wymagany![]()
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
z flagami MKS spotkał sie każdy...patrząc na żaglowce w porcie często widzi sie je biegnące od dziobu (dokładnie od wody pod bukszprytem) przez wszystkie maszty do rufy-do wody...
jest to tzw.wielka gala a przebieg flag symbolizuje opasanie kuli ziemskiej......
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
Natomiast mala gala z prawej burty przez top do lewej burty![]()
Ti ta! Ta ti ti tit!![]()
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
pozdrawiam, Maciek (E-620+ E-PL6 + parę innych rzeczy)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
'Kochana Redakcjo, chcę grać jak Mozart. Jaki fortepian powinienem sobie kupić?'
QUOTE=MaciekMG;795899]A czy ty też jesteś z tych, co to Ta ti ta ti Ta ta ti ta Ta ti tit Tit ?[/QUOTE]
Wojsko próbowało ze mnie zrobic radiotelegrafiste.Jednak ten słon co moje ucho spotkał na swojej drodze chyba dość skutecznie temu przeszkadzał. Nie jestem muzykalny, a morsea trzeba słyszeć.
![]()
Rysiek_______________
Podstawowe elementy E 4/3 i m4/3
Teraz lacznosc na morzu to LRC i SRC, ...Ta ti ta ti Ta ta ti ta Ta ti tit Tit to juz do lamusa...![]()
'Tu Gdynia Radio na osiemnaście osiemnaście i dwadzieścia siedem dwadzieścia sześć...' też już od kilkunastu lat nie słychać.
Nie żyją już dalekopisy, łączność cyfrowa wyparła analogową chyba wszędzie poza najbliższym zasięgiem. Gdy wspomniałem, że akronim MORS oznaczał morską obsługę radiową statków, kolega spojrzał na mnie jak na durnia i powiedział 'MORS to przecież chłodnie!'
A może otworzymy wątek ze zdjęciami starego sprzętu radiowego?
pozdrawiam, Maciek (E-620+ E-PL6 + parę innych rzeczy)
------------------------------------------------------------------------------------------------------
'Kochana Redakcjo, chcę grać jak Mozart. Jaki fortepian powinienem sobie kupić?'
Ja ma w piwnicy dalekopis, którym z Panią Walentynowicz "rozmawiałem"
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
MaciekMG pomysl dobry![]()