Strona 79 z 716 PierwszyPierwszy ... 2969777879808189129179579 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 781 do 790 z 7153

Wątek: Mój Beskid Niski

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    204
    Moja galeria

Odp: Bodzip - różności

Celowo napisałam małymi literami, chodziło mi ogólnie o wodę ze źródełek. Mówiąc szczerze zawsze piję
    Swoją droga od pewnego czasu coraz częściej mówi się o dobrej wodzie w kranie. Trudno mi się psychicznie przestawić ale skoro mówią że dobra? Znając życie pewnie częściej lepsza niż ta sprzedawana w sklepach jako źródlana lub mineralna.
    Napisz coś jako fachowiec

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Eeee tam fachowiec
    Cieszę się że na kontrole nie jeżdżę, przynajmniej mogę ludziom otwarcie w oczy patrzeć. Ja tam od komputerów i sieci jestem i od BHP, więc czasem się z nimi zabieram.
    Co do wody w Gorlicach to w kranach czysta jest. 40 lat temu to piłem z kranu, teraz mimo badań to bym się nie odważył. Ze źródełek ? - nie wiem, ale mam awersję. Wiem że woda wygląda jak kryształ, ale nie masz pewności czy gdzieś powyżej nie leży jakaś padlina.
    Sporo wiosek i przysiółków wokół Gorlic ma porobione ujęcia tzw. wodociągów niepublicznych. Bada się tę wodę, zazwyczaj bez chlorowania i innych uzdatniaczy wychodzi rewelacyjnie. Wyjątkiem są wsie Kryg, Libusza - gdzie w studniach rzeczywiście są podcieki ropopochodne.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar Lolita
    Mieszka w
    Za siedmioma lasami...
    Siła reputacji
    195
    Moja galeria

Wodę z kranu to ja piję od lat. Tylko z tym, że u mnie jest to woda z żródeł głębinowych z okolic Nałęczowa
    Lola vel Sharlotta >>Sekretarka Prezesa TWA<< <3 Pierwszy zmarzluch forumowy <3
    Nie jestem starą babcią Zlotowiczka: 7

Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Na samej granicy Polski i Słowacji. Kiedyś za PRL-u był w połowie zarządzany przez słowaków i w połowie przez polaków. Ogólnie wcale nie był zarządzany.
    Zapomnany, zarośnięty, zniszczony.
    Aktualnie, w całości leży na terytorium Polski, i przez nasz kraj jest zarządzany.
    Kiedy tam zaszedłem, zastałem robotników wycinających drzewa spomiędzy wieżyczek ogrodzenia. Powstała koncepcja aby powrócić do starej myśli głównego projektanta tych cmentarza - Słowaka Duszana Jurkowica. Chodzi o to, że większość z nich jest usytuowana na wzgórzach Beskidu - często bardzo wysokich. Te cmentarze miały się "widzieć". Miały być też widoczne z najbliższych wsi - miejscowości.
    Stąd wycinka. Wycina się drzewa które w ciągu lat zarosły te obiekty, a także tworzy się przecinki, aby mogły być widoczne z najbliższych wsi.

427. 428.

Cieszy to, że remonty się zaczęły, a główny monument jest praktycznie odbudowany.

429. 430.

Ale dużo jeszcze pozostało do zrobienia.

431. 432. 433.

Nie ma jeszcze tablic z nazwiskami poległych i tablic inskrypcyknych. Ale powoli, powoli

434. 435.

Jedyny kwiatek jaki rósł na mogile zbiorowej

436.

Jak zwykle wiecej >>KLIK<<
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego

| OlyJedi Awatar ajan
    Mieszka w
    SIEDLCE
    Siła reputacji
    156
    Moja galeria

Piękne wesele, nogi i fotografie też...

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Chodziło mi o to że mogę nie przeżyć za publikację zdjęć bez zgody. Dlatego tylko kilka - może jajcowych
    PEN się sprawdził, a zwłaszcza dobre zdanie mam o 12-ce i 45-ce. Brakowało mi jeszcze (na salę by było idealne) 25 panasa.
    " Fotografując staraj się pokazać to, czego bez Ciebie nikt by tego nie zobaczył".

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    287
    Moja galeria

Ech panie Bodzip, panie Bodzip ... reportaż z tego(Beskidu) zrób! Piękne to!
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar tropic
    Mieszka w
    Centrum wszechświata - Chorzów - Silesia
    Siła reputacji
    278
    Moja galeria

ładne widoczki...podobają mi się !! jedno mnie martwi-denerwuje...widzę wycięte drzewa i wiele poznaczonych do wycięcia...jak dla mnie,to nie do przyjęcia !!
    jak można !?!
    AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

Odp: Mój Beskid Niski

Piękne miejsce i piękne zdjęcia. Najbardziej podoba mi się 432, to zderzenie starego, przewróconego krzyża i świeżych, bujnych roślin.
    Tylko czy ten krzyż jest taki stary?

Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Jak zauważyliście, poprosiłem administrację o zmianę tytułu, ponieważ prawie 100% zdjęć jest z Beskidu Niskiego, a jak trafią się robale, to też są tubylcze

Cytat Zamieszczone przez adambieg Zobacz posta
    Piękne miejsce i piękne zdjęcia. Najbardziej podoba mi się 432, to zderzenie starego, przewróconego krzyża i świeżych, bujnych roślin.
    Tylko czy ten krzyż jest taki stary?
    Tak jest taki stary. W załączonym linku jest drugi taki opart o mur.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar adambieg
    Mieszka w
    Miasto nad Brdą
    Siła reputacji
    110
    Moja galeria

To ktoś kiedyś zrobił dobrą robotę, w części nadziemnej drewno pięknie zachowane. Na tym opartym o mur widać, że zgniła część która była w ziemi.