Chętnie bym zobaczył takie porównanieznam możliwości 20/1,7 i pamiętam jak byłem zaskoczony ilością detali gdy po raz pierwszy kitowego zuma zastąpiłem tą stałką. Tym niemniej nie wydaje mi się żeby nawet taki świetny obiektyw był w stanie dogonić M-Monochrome w zakresie rozdzielczości
Może masz trochę racji, to zdjęcie jest zrobione na ISO 1600 ale myślę, że na niższym 160-400 da się z panasa wyciągnąc takie szczegóły. Wieczorem się pobawię.
Interesujący pomysł na aparat.
Choć nie wróżę mu wielkiej popularności, nawet wśród fanów Leici.
Konwersja zdjęcia na cz/b mimo wszystko nie zabiera dużo czasu, a dla leniwych są presety.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
Chcę go!
Właśnie po to, by fotografować a nie siedzieć przed kompem konwertując do BW
ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1
Leika upada.
Maja zaje.. problem od kogo brac matryce (Sony?), mieli Kodaka, ktory robil kawal dobrej roboty chocby M9, a teraz ida na dno.
X2? zart jakis?
Milo, przynajmniej nie bede sledzil
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
A skąd kolega wie, że mają problem z dostawcą matryc, chętnie poczytam na ten temat ! Tezy jakoby szli na dno nawet nie warto komentować, od lat na krajowych forach wszelakiej maści "spece" wieszczą upadek tej firmy, pamiętam jak powstawał sklep Leica Store któremu nie wróżono iż przetrwa rok, a tymczasem powstaje nowy. Wyniki finansowe również firma ma przyzwoite ! raczej martwiłbym się o Olka niż o Leice
A aparat naprawdę fajny, oczywiście nie dla każdego i firma doskonale zdaje sobie z tego sprawę !