Były niedawno zdjęcia podwodne w wątku obok.
Były niedawno zdjęcia podwodne w wątku obok.
Ja zmieniłem na pena trzeciego![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
A ja zakupiłem E-PL1 + 14-150.
To zupełnie inny zakres wagowy i rozmiarowy, jednak możliwości większe.
Pewnie niedługo wystawię XZ-1 na sprzedaż.
Niestety nic z wymienną optyką nie wchodzi w grę (aparat dla żony)![]()
Wybrałem Olympusa ze względu na jasność, ma to być "wycieczkowiec" czyli fotki często w miejscach gdzie użycie lampy jest zabronione, a światła nie za wiele.
E-30 + E-3 + trochę różności, co by pasowały do całości.![]()
Do takich celów XZ-1 jest bardzo dobry. Kupiłem go w zasadzie "przejściowo", bo nie mogłem się na żadnego bezlusterkowca zdecydować.
Proszę o pomocPewien urząd z którego co roku dostaję przelew wykazał się w końcu aktywnością. są więc fundusze na xz-1; to że nie będzie czarny już wiem;
potrzebuje pomocy z dwoma rzeczami:
1: futerał - czy na ebay można dostać niby skórzane wkręcane w statyw (coby nie wyjmować tylko otwierać?)
2: nieszczęsna zakrywka obiektywu - pomysły mam dwa - albo ten automat polecany albo tulejka + filtr (wersja tańsza). co lepiej się sprawdza? na razie skłaniam się ku drugiemu bo moja 4 letnia córka biega z zepsutym zenitem; a paluchy w obiektyw wkłada że aż miło; pozdrawiam
Mam tulejkę i fltr - na 112 tulejka musi być luźno wkręcona bo inaczej chowa się obiektyw
co do torby na olka z tulejką - polecam tę skórzana do olympusa sp-550 ; kupiłem w fotojokerze za 49zł (w sieci 180)