The question is: What is a Mahna Mahna?
Pytanie czy tryb supermakro zapewnia taka sama skale odwzorowania jak z zalozonym DCR-250? Dostalismy tylko wycinki kadrow.
T.
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Mysle, ze niekoniecznie - punkt ostrosci na kazdym zdjeciu wypada w innym miejscu - przy sadzonce, jedno ostrzone na lodyge, drugie na koncowki listkow. Nie ma jak porownac.
T.
Ostatnio edytowane przez Thomasso ; 19.06.11 o 11:40 Powód: Automatyczne scalenie postów
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Wczoraj testowałam XZ1 z tulejką i filtrem polaryzacyjnym
Oto efekty:
Z filtrem
i bez
![]()
Niedoświetlone zdjęcia. Popatrz sobie na histogram, pewnie oszukał Cię monitor. Dociągnąłem histogram do prawej:
klikacz brawo za pomysł z tulejką! nabyłem nową do minolty Z pasuje doskonalesą na alledrogo bez problemu załatwia mi temat zabezpieczenia soczewki obiektywu filterek 52mm popularny i teraz XZ1 można podtrzymywać też pod "obiektywem" i wielkość robi się fajnie poręczna z dobrym chwytem nawet bez gripa; dokręciłem holder od cokin P wygląda no a co tam że dziwnie ale najważniejsze założę moją ukochaną szarą połówkę
) w wątku o XZ1 Janko Muzykant wspominał że w metrze przeszkadzało mu że jak dla ściemy bawił się aparatem obiektyw chował się i wysuwał a to zwracało uwagę otoczenia myślę że za całe 13pln sprawa jest załatwiona
PS
oczywiście skórka CSCH-84
już nie pasuje:/
Ostatnio edytowane przez micky ; 12.07.11 o 23:30
dzisiaj odebrałem przesyłkę ciężko mi porównac do dedykowanej tulejki z XZ1 bo nie miałem jej w ręku ale ta od "Z" wkręca się dobrze nagwintowany z jednej strony szerszy kawałek alu rurki pstryknięte przy 28mm max otwarty obiektyw na wyświetlaczu nie zauważyłem winietowania więc chyba ok
http://allegro.pl/tulejka-do-minolta...html?source=oo
Mam już tulejkę z Z3 od foto-tipa, czarną, jest okej (poza napisem Konika-Minolta, któremu jeszcze brakuje Sony-Olympus
Fajnie, bo jest tania z powodu zaniku rynku pierwotnego.