oj bez przesadyMistrzem to ruchy górotwórcze są i inne rzeźbiarze krajobrazu
Tym nie mniej ciesze się że trafia w gusta..
Mistrzu.fajny widok.Kurde,az se suwakami namieszalem,bo kolorki mnie nie podeszly
.Teraz sie takimi czeladniczymi upajam
![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Widok piekny.
Moja przygoda z morzem Kapitan I , II , V rejsu PBO
Milford Sound
Wyspa Południowa była kiedyś kadłubem roztrzaskanego canoe,
Syn Ranginui i Papatuanuku Ojca Nieba i Matki Ziemii a więc Tu-te-raki-whanoa czyli Bóg Morza zamienił roztrzaskaną łódź w ląd. Tu-te-raki-whanoa rozpoczął swoją pracę od południa i przesuwając się na północ tworzył kolejne fiordy. Nie miał doświadczenia w tworzeniu świata, stąd też część linii brzegowej na południu wyspy jest niezwykle postrzępiona. Foiordy krótkie i niezbyt udane. Przesuwając się coraz bardziej na północ i rzeźbiąc kolejne fiordy uzyskiwał w tym coraz większą wprawę, aż w końcu stworzył miejsce idealne. Popatrzył co stworzył zdał sobie sprawę z faktu, że stworzył raj. Fiord Milford był jego najdoskonalszym dziełem. Wszyscy byli zachwyceni tym miejscem. Ludzie z całej wyspy przybywali i w osłupieniu wpatrywali się w dzieło Tu-te-raki-whanoa. Gdy zobaczyła to bogini śmierci Hine-nui-te-pō zezłościła się, że ludzie są tak bezproduktywni i wszyscy przybywają osiedlić się właśnie w tym fiordzie. Stworzyła więc chmary maleńkich muszek zwane Sandfly, które do dziś boleśnie kąsają i skutecznie odstraszają ludzi z tego miejsca...
Oczywiście fiordy najlepiej zwiedzać z wody i z kajaka morskiego. trzeba tylko uważać na aparat
![]()
Ostatnio edytowane przez dobas ; 2.05.12 o 01:22
przepiękne...a człek taki maluczki.....![]()
AF out-of-order...(nie dotyczy sprzętu)
Witaj kolego.
Wielki szacun dla Ciebie za mądre podchodzenie do tematu w kwestii sprzętu i tego co można przy jego pomocy osiągnąć. Twoje zdjęcia i wojaże są tego najlepszym dowodem. To kwestia podejścia do tego co się ma w ręku ale i wgłowie. To czyni człowieka lepszym w realizacji swoich pomysłów. A trudno o lepszy przykład niż to co Ty robisz.
Moje gratulacje i.... pozdrowerki.
Dzięki !!
Dwa zdjęcia Kei. Kea już była kiedyś bohaterką moich fotografii ( zdjęcie na tle ośnieżonych szczytów Alp Południowych )
tutaj portrecik i papuga, która z nudów wygrzebuje sobie kamienie z gleby
![]()
Podoba mi się ten ptaszorek, ładne foty.
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Wiesz jak ogląda się ten wątek? Tak jak pokaz zdjęć Muminka na zlocie.