To co dla fotografów z doświadczeniem może być "przerostem formy nad treścią" (piksele) dla producenta i mniej zaawansowanych nabywców jest robieniem dobrego marketingu. Sprzężenie aparatu z komórką? Czemu nie? A właściwie - dlaczego tak późno?
To co dla fotografów z doświadczeniem może być "przerostem formy nad treścią" (piksele) dla producenta i mniej zaawansowanych nabywców jest robieniem dobrego marketingu. Sprzężenie aparatu z komórką? Czemu nie? A właściwie - dlaczego tak późno?
MK
Wujku,
alez oczywiscie masz racje, juz dawno komorka stala sie aparatem, swiat dazy do multimediow szerokopojetych, dlatego zwykli reportezy beda mieli teraz ciezko...
Dobra komora z aparatem i kreceniem klipow, jeden guziczek i jest na portalu, szybko i sprawnie, a i jakosc nie jest taka tragiczna do zoastosowan niusowych da rade.
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Po pierwsze primo, zawodowcy operuja canonami i nikonami z jednocyfrowym oznaczeniem do ktorych moga podpiac bardzo bogata szklarnie, ktorej to pozal sie boze system kastratow poki co nie ma i miec szybko nie bedzie.
Po drugie primo, zawodowiec jak bedzie mial duzo megapikseli w adekwatnej jakosci nie bedzie rozpaczal bo bedzie wiedzial co z tym zrobic.
Amatorom i tak wszystko jedno jak i co byle latwe w obsludze i zdjecia super wychodzily.
Kwestii nastepcy d300s, to sadze, ze pojda po niegdysiejszej lini, i blizej mu bedzie d4 niz d800...
Niezapominajmy, ze moze jeszcze pojawic sie D5200, nastepca D7000 oraz nastepca Nikona 1 i takim o to sposobem praktycznie kazdego chetnego do zakupu moga zaspokoic.
pozdro
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
Gdzieś tak w okolicach 2005 czytałem, że zwiększanie liczby megapikseli robi się coraz mniej modne bo użytkownicy już rozumieją, że nie tędy droga... tymczasem w 2012 (po SIEDMIU latach) ciągle na forach podniecacie się liczbą pikseli w d800 i uzasadniacie jak ogromnie ich potrzebujecie, dlatego skąd zdziwienie, że marketoidy to wykorzystują? Spełaniają po prostu wymagania rynku.
24 mpix w absolutnie podstawowej puszcze ? Przednia zabawa, ale następca D3x to wypadałoby żeby miał nie mniej jak 50. Osobiście przesiadłem się z 10 na 5 mpix i też jest OK![]()
Nokia w telefonie daje 40 a Wy się 24 podniecacie...
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Link do fotek h-iso, w bonusie test 28/1.8FX
http://forums.dpreview.com/forums/re...ssage=41273815
Tak, słuchaj mój też to ma.
Cholera pojechałam specjalnie do nich w sobotę, gdzie tam nawet nie zszedł na dół przywitać się z babką, tylko cały dzień Plejstejszyn.
To jest zapewne ta sama matryca, co w NEX-7. Dynamika jest ok, ale niestety szumi to strasznie. Po zmniejszeniu do 16 mpx przegrywa z NEX-5N.
Generalnie idea zwiększania ilości megapikseli przy jednoczesnym postępie technologicznym jest słuszna, ale tu mam wątpliwości, czy postęp jest na tyle duży, aby pozwalał na taki skok w rozdzielczości. Po dokonaniach Sony mam prawo być sceptyczny.
A "bida z nędzą" odnosiła się raczej do koncepcji ogołoconych ze wszystkiego, nudnych i pokracznych lustrzanek entry-level, których idealnym przykładem jest właśnie ten Nikon. Strasznie słabo te aparaty wyglądają przy bezlusterkowcach, które wnoszą jakiś powiew świeżości, oferują nowe możliwości i są po prostu ciekawe stylistycznie.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb