Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: iso 3200

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

iso 3200

Jestem nowy mam E-300 od 2-tygodni sprowadzony z Usa i mam problem jestem zainteresowany wiekszym iso i po wpisaniu sekwencji podstawowej wchodziw tryb serwisowy:

aby Móc regulować czułość iso [i nie tylko jak mniemam] należy uruchomić ekran 'test';
    1.uruchomić menu serwisowe
    2.przejść do str.3 -przycisk 'iso'
    3.nacisnąć kolejno; lewo 'metering mode' >góra 'wb' >prawo 'af' >dół 'iso' >spust 'shutter' >'ok'.
    4. na ekranie 'test' strzałkami ^ wybrać 'program:10' strzałką > wybrać wartość 'item:0'

ale nie przechodzi w tryb testu i ustawinai iso czy nie jest to prblem zmiany softu na 1.4
    lub co robie zle ???

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Re: iso 3200

Cytat Zamieszczone przez Asar69
    Jestem nowy mam E-300 od 2-tygodni sprowadzony z Usa i mam problem jestem zainteresowany wiekszym iso i po wpisaniu sekwencji podstawowej wchodziw tryb serwisowy:

aby Móc regulować czułość iso [i nie tylko jak mniemam] należy uruchomić ekran 'test';
    1.uruchomić menu serwisowe
    2.przejść do str.3 -przycisk 'iso'
    3.nacisnąć kolejno; lewo 'metering mode' >góra 'wb' >prawo 'af' >dół 'iso' >spust 'shutter' >'ok'.
    4. na ekranie 'test' strzałkami ^ wybrać 'program:10' strzałką > wybrać wartość 'item:0'

ale nie przechodzi w tryb testu i ustawinai iso czy nie jest to prblem zmiany softu na 1.4
    lub co robie zle ???
    Jedno, co sprawdzałem, to ISO 50. O ISO 3200 pierwsze czytam. Chętnie zapoznam się ze źródłem tej wiadomości.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    chodzi mi o sama zmiane iso wogole nie wchodzi mi w test a jesli chodzi o wieksze iso to programy przelaczac mozna do 23 a chyba 15 czy 16 to iso 3200 tak gdzies docztalem to tylko teoria ja niemoge nawet przelaczyc na 50

Awatar deeper
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    [prog 10] item:
    0-50
    1-64
    2-80
    3-100
    4-125
    5-160
    6-200
    7-250
    8-320
    9-400
    10-500
    11-640
    12-800
    Tyle co mi sie udalo wyciagnac.

W sumie fajna sprawa gdyby Olympus umozliwil wybieranie posrednich czulosci...
    jednak znajac zainteresowanie sprawami uzytkownikow... nie sadze zeby to kiedykolwiek mialo miejsce... chociaz chcialbym byc w niedlugim czasie mile zaskoczony i ujrzec w nowym sofcie, dostepne z poziomu menu ISO 50, czy ISO500. Zdecydowanie bardziej bym sie z tego cieszyl niz kolejne poprawki zwiazane z dzialaniem olka pod woda czy w trybie tematycznym macro...
    Olympus e-300 | FujiFilm s304

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    z tymi posrednimi trybami masz racje i jak by z auto jeszcze wszyskie wybieral to by byla rewelka zamast zmiany przysłony na stalym czesie

ale ja mam dalej problem nie wiem co jest masz tez e-300 moze opiszesz krok po kroku co robisz aby wejsc w meni testowe bo ja probowalem na rozne sposoby i mi nie wychodzi moze cos robie zle lub zakrotko czymam jakis klawisz ( tryb servisowy pierwszy wchodzi)

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    a tak w ogóle, to po kiego grzyba Wam ISO50 albo ISO3200? nie przesadzajmy, przecież to zahacza o gadżeciarstwo...

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez deeper
    ...
    W sumie fajna sprawa gdyby Olympus umozliwil wybieranie posrednich czulosci...
    jednak znajac zainteresowanie sprawami uzytkownikow... nie sadze zeby to kiedykolwiek mialo miejsce... chociaz chcialbym byc w niedlugim czasie mile zaskoczony i ujrzec w nowym sofcie, dostepne z poziomu menu ISO 50, czy ISO500. Zdecydowanie bardziej bym sie z tego cieszyl niz kolejne poprawki zwiazane z dzialaniem olka pod woda czy w trybie tematycznym macro...
    Skoro E-300 jest w stanie obsłużyć te pośrednie czułości to chyba jedyną przeszkodą w udostępnieniu tej funkcjonalnosci jest marketing.
    Moim zdaniem większość plusów E-500 względem E-300 jest zasługą nowszego firmware'u. Konstrukcyjnie E-300 jest lepiej dopracowany (masywniejsze i mocniejsze body, jasniejszy wizjer, mozliwość zakupu grip'a).
    Wydaje mi się, że gdyby do E-300 wydali firmware porównywalne do E-500, to wielu obecnych klientów zdecydowałoby się na E-300 zamiast na E-500.
    Z tego powodu, dopóki E-500 jest w produkcji mogą nie kwapić się do tego aby dawać podobny firmware w E-300.

Jednak możemy spróbować małego nacisku. Może wystosować list otwarty do Olego z prośbą o nowszy firmware do E-300? Kto byłby chętny podpisać się pod czymś takim
    E-300 | 14-45 mm | 40-150 mm | Adapter 4/3 -> M42 | Helios-44M-4 (58 mm 1:2) | MIR-1W (37 mm 1:2.8 )
    http://www.chrome.pl/status/opilka@chrome.pl/phpbb.gif

Awatar deeper
    Mieszka w
    Gdansk
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Listy nie maja sensu.
    Zreszta w takiej sytuacji kupno e-500 okazalo by sie zupelnie bezpodstawne.
    Olympus e-300 | FujiFilm s304

| OlyJedi
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    a ja dalej nie wiem co mam zrobic aby wejsc w meni test