Skąd wiadomo, ile będzie kosztować?
Skąd wiadomo, ile będzie kosztować?
Dobra, nie kłócić się, nie ma o co. Będą zdjęcia to zobaczymy co wyjdzie z tego aparatu, wtedy będziemy się kłócić![]()
Gęstość pikseli taka sama jak w nowym Olku, czekam na porównanie szumów i DR, także z nex-7.
A tak poza tym, to jak ktoś planuje z tego sprzętu robić jpg, to jest ciekawy rozmiar obrazka 3008x2000, czyli liniowo dokładnie na pół. Jeśli tylko nic nie skopali przy interpolacji, powinna wyjść żyleta![]()
Nikt się nie kłóci, po prostu tak sobie dywagujemy, wszyscy.
Forum Nikona od kilku dni w zapaści, gdzieś trzeba ponarzekać na ten nowy sprzęt
![]()
Choć zazwyczaj jest na odwrót - zanim sprzęt się pokaże na półkach i w rękach użytkowników, to jest super-extra-mega, potem jak już trafi do rąk "testerów", okazuje się, że jest jak zwykle do...bani
i wszyscy czekają na następny model
![]()
Ostatnio edytowane przez TOKIN ; 19.04.12 o 11:16
Ja to bym jednak z oceną poczekał aż aparat się pojawi na rynku i choć kilka osób go przetestujeCena też szybko może się zmienić...
Mi się z specyfikacji podoba nawet.
Choć akurat najniższą półką nie jestem zainteresowany, za małe to.
Więcej Mpix, zawsze można zmniejszyć w obróbce.
Za to ten moduł Wi-Fi ciekawy, zwłaszcza możliwość zdalnego wyzwalania migawki z smartfona.
Aparat umieszczamy na statywie, sami możemy sobie odejść, podgląd mamy na ekranie, wypas.
"Bez muzyki życie byłoby pomyłką." ~ Wilhelm Friedrich Nietzsche
E-M5 + Pen E-P3 + Lumix 20/1.7 + Oly 12-40/2.8 + 45/1.8 + 40-150 + manualne macro +7.5/3.5
moja galeria: http://nightelf.org Prawa Ręka Egzekutora-Skarbnika TWA
W tym miejscu ludzie chwala sie sprzetem... Ja nie mam czym
Kanał IRC Olympus Club: http://webchat.freenode.net/?channels=olympusclub
Tylko prawdziwi twardziele nie robia BACKUP'ów
To pocztę też będzie można odbierać i na forum zaglądać?Super, robię zdjęcia w terenie, aparat łączy się ze smartfonem w kieszeni i zdjęcia lądują w wątku
---------- Post dodany o 11:49 ---------- Poprzedni post był o 11:33 ----------
Kilka sampli ze strony Nikona
http://imaging.nikon.com/lineup/dslr/d3200/sample.htm
Ale przeciez, to jest bardzo proste, nowy nikon bedzie mial 24mpix, poniewaz Sony produkuje juz np. tylko 16 i 24mpix, a, ze Nikonowi wyszlo taniej 24 czy tez ida w gore, bo lans, to inna sprawa.
Co z tym pierdyliard? ano smieszy mnie te skalowanie w dol, kto to bedzie robil? Ci do ktorych kierowana jest ta puszka? przeciez toto zakupi z kitem, dokupi 16gb karte, bo bedzie musial i beda trzepac w jpgach i do labu... wlasnie dlatego pierdyliard, to pompowanie hajpu wg mnie...
Na szczescie Ci, ktorzy robia cos zawodowo doskonale wiedza jakiego sprzetu potrzebuja do pracy i dlaczego im spokojnie wystarcza 12mpix, 8 czy 6.
pozdrowionka
Member of ABCDEFG Polska. 15% miesiecznie bez ryzyka! Zapraszam.
Może się skończyć czar bajecznych matryc w Nikonach, gdy producent zostanie na lodzie jedynie z mocno średnimi 24-megapikselowymi sensorami od Sony. Ciekawe co włożą do następcy D300s.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb