Zobacz wyniki ankiety: Czy wątek analizy prac laureatów popRAWki ma sens?

Głosujących
28. Nie możesz głosować w tej sondzie
  • Tak

23 82,14%
  • Nie

5 17,86%
Strona 8 z 16 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 153

Wątek: analiza popRAWkowych mistrzów

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Odp: analiza popRAWkowych mistrzów

Cytat Zamieszczone przez Saboor Zobacz posta
    Proboszcz wysłuchał.
    "Idź w pokoju Olympusaaa ....
    Forum niech będą dziękiiii ..."
    Pamiętaj mam tę drugą i tam będzie luuz.

A tak serio: zdajesz sobie sprawę jak by ta fotka wyglądała w "keine grenze" popatrz na "koniki".
    [...]
    Saboor, ale ja tu mówię o zasadzie "czy umiemy lepiej od autora". Powtórzę, raz, że pokazałeś surowiznę jako pracę autora. Dwa, ograniczyłeś zabawę do kilku suwaków w rawie. Już nie wspomnę o tym, że w porównaniu z surowizną nie trudno zrobić lepiej od autora, trzy suwaki starczą
    Piszesz o konikach. Nie obraź się, Saboor, ale na przykład Twoja wersja tego zdjęcia, choć nie tylko Twoja, to ostra jazda po bandzie. Tak więc powiedzieć trzeba, że ograniczając tę edycję, w zasadzie trochę nieprzemyślanie ją konstruując, postąpiłeś przeciwnie do swoich zamiarów.

I liczę na to, że wykorzystując drugie z otrzymanych zdjęć błąd ten naprawisz. Przy czym zgodę daję tylko i wyłącznie na "czy umiemy lepiej". Na dowolną interpretację, wybacz, nie zgodzę się. Pamiętając między innymi koniki
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Rozjemca - Super Mod Zwycięzca popRAWki
    Konto PREMIUM | OlyJedi
    Awatar Saboor
    Mieszka w
    Markach
    Siła reputacji
    286
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Saboor, ale ja tu mówię o zasadzie "czy umiemy lepiej od autora". Powtórzę, raz, że pokazałeś surowiznę jako pracę autora. Dwa, ograniczyłeś zabawę do kilku suwaków w rawie. Już nie wspomnę o tym, że w porównaniu z surowizną nie trudno zrobić lepiej od autora, trzy suwaki starczą
    Prawda. Powinno być twoje dzieło - poprawię się.
    Piszesz o konikach. Nie obraź się, Saboor, ale na przykład Twoja wersja tego zdjęcia, choć nie tylko Twoja, to ostra jazda po bandzie. Tak więc powiedzieć trzeba, że ograniczając tę edycję, w zasadzie trochę nieprzemyślanie ją konstruując, postąpiłeś przeciwnie do swoich zamiarów.
    Dlaczego miałbym się obrazić?? Powinienem?? Tak to jest bardzo ostra jazda po bandzie, ale panie Eddie nie odstąpiłem od swojego zamiaru:

1. pracę wykonałem za pomocą tylko suwaków w ACR
    2. Taka wizja mi się podobała.

Znowu wchodzisz na grząski grunt gustów, bodaj po raz trzeci - odstąp od tego i nie czyń więcej.

I liczę na to, że wykorzystując drugie z otrzymanych zdjęć błąd ten naprawisz. Przy czym zgodę daję tylko i wyłącznie na "czy umiemy lepiej". Na dowolną interpretację, wybacz, nie zgodzę się. Pamiętając między innymi koniki
    Będę miał na względzie twoje słowa, wybaczam - jeszcze.
    |popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
    wątek kulinaria :::: bez prawdziwych potrzeb :::: wątek tutoriale
    wątek Photoshop :::: <-- Volter --> :::: wątek DITL

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Dziadek
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria

Saboor, ale ja tu mówię o zasadzie "czy umiemy lepiej od autora". Powtórzę, raz, że pokazałeś surowiznę jako pracę autora. Dwa, ograniczyłeś zabawę do kilku suwaków w rawie.
    @ Eddie, może na podsumowanie tego wątku /przynajmniej dotyczącego Twojego RAWa/ przedstawiłbyś gotowy produkt, czyli zdjęcie w końcowej wersji obrobionej nie tylko suwaczkami ale również innymi narzędziami.
    pozdrawiam

Jasiu z Rybnika

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Saboor, wierz mi, że nie zawsze jest to kwestia gustów Wybaczam Ci więc tę knąbrną postawę, bo wiem, że zstąpisz ze złej drogi ))

Jasiu, a można, tylko ja nie wiem jaki to ma sens teraz. Ma jakiś?

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Saboor, wierz mi, że nie zawsze jest to kwestia gustów Wybaczam Ci więc tę knąbrną postawę, bo wiem, że zstąpisz ze złej drogi ))

Jasiu, a można, tylko ja nie wiem jaki to ma sens teraz. Ma jakiś?
    Zobaczyć niedościgniowy na razie cel w oddali....
    Oczywiście ,że ma. Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar romek1967
    Mieszka w
    Bytom
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez apz Zobacz posta
    se przystawi monitor bliżej nie będzie miał w oddali
    The question is: What is a Mahna Mahna?

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Oczywiście ,że ma. Pozdrawiam AP.
    Szyderca...

BernArt - Moje zdjęcia

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

Szyderca...

Nadinterpretacja...

Oczy pasę , gęba mi się śmieje, zastanawiam się czy dało by się podobne zrobić w samym ACRze. Musze poczytać i popracować Dzięki, będę miał zajęcie na kolejnych kilkanaście wieczorów.
    Pozdrawiam AP.
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Dziadek
    Mieszka w
    Rybnik
    Siła reputacji
    90
    Moja galeria

Dzięki serdeczne, piękna fotka.

Potwierdza to mój sposób myślenia, że popRAWka służy do stworzenia podstawy do dalszej obróbki i z takim nastawieniem czekam na następną
    Już mnie sumienie nie gryzie, że pokazuję dziewczynę z pieprzykami i nieciekawym tłem bo zasady konkursu tego zabraniają.

Tak głośno myślę, czy nie było by zasadne ograniczyć czas na wstawianie prac.
    Np Saboor wstawia zdjęcie ale popRAWki można wstawiać np za tydzień przez dwa dni.
    Wyrównało by to szanse skoro nie można wprowadzić pełnej anonimowości do zakończenia konkursu.
    Co o tym sądzicie?
    pozdrawiam

Jasiu z Rybnika

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Nadinterpretacja...

Oczy pasę , gęba mi się śmieje, zastanawiam się czy dało by się podobne zrobić w samym ACRze. Musze poczytać i popracować Dzięki, będę miał zajęcie na kolejnych kilkanaście wieczorów.
    Pozdrawiam AP.
    Dobra, dobra

Cieszy mnie to co piszesz. W samym ACRze, raczej ciężko. Oczywiście Mirek zaraz napisze, że otwierasz jako obiekt inteligenty, przechodzisz do PSa, kombinujesz, wracasz do ACRa, kombinujesz, itd, itp. No, ale my tu mówimy o operacjach bez wychodzenia do PSa

BernArt - Moje zdjęcia