Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 41

Wątek: Jasne szkło + m4/3

| OlyJedi
    Mieszka w
    Krakow
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Juwak Zobacz posta
    na start jestem zdecydowany na szklo olka 45. Nie masakruje kieszeni a wszelakie testy na necie pokazuja godziwe rezultaty. Potem naleśnik panasa 20 1.7...ale...jak trafie cos w rozsadnej cenie na alledrogo....w naprawdę rozsądnej...

Pytanko jak się beda szkiełka olka zachowywały na panasach? One chyba nie maja stabilizacji matrycy... będzie to znośnie banglało?

I wielkie dzięki za wszystkie poprzednie wypowiedzi
    Mysle ze 45 na poczatek to nie jest najlepsze rozwiazanie - IMHO w mieszkaniu bardziej skorzystasz z 20 ( chyba ze masz mieszkanie ze 100 m2 pokojami ). 45 swietnie nadaje sie do portretow ale te szybko uciekajacym dzieciom robi sie dosc trudno

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Odp: Jasne szkło + m4/3

Cytat Zamieszczone przez fret Zobacz posta
    No to dawaj te bardzo dobre zdjęcia robione w mieszkaniu kitowym obiektywem
    Proszę bardzo - co sobie życzysz ? co ma być ? patelnia z jajecznicą ? może ubikacja ? Wiesz, czytam od dłuższego czasu Twoje wypowiedzi i... nie chcę Cię obrażać, ale bardzo przypominasz takie coś z baśni nordyckich. Nazywa się to Troll.
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Awatar Juwak
    Mieszka w
    Glajwitz
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

@Vindex.
    Zdaje sobie sprawę ze bedzie trzeba chodzić po ścianach...ale cena tej 20 panasa... ciężko będzie na start

Czy ktoś (a czytajac tysiace postów i widząc sygnaturki wiem ze posiadacze się znajdą) powie mi jak wygląda połączenie puchy panasa + obiektywów olka? Pucha nie ma stabilizacji...szkiełko tez...

GF2 w fajnych cenach teraz sobie lezy na alledrogo...a i w zestawie z naleśnikiem 14 tez kieszeni nie urywa...
    [...guǐ yóu xīn shēng...]

| OlyJedi
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    292
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Bodzip Zobacz posta
    Proszę bardzo - co sobie życzysz ? co ma być ? patelnia z jajecznicą ? może ubikacja ? Wiesz, czytam od dłuższego czasu Twoje wypowiedzi i... nie chcę Cię obrażać, ale bardzo przypominasz takie coś z baśni nordyckich. Nazywa się to Troll.
    Możliwe, nie panuję nad Twoją wyobraźnią i jej dokonania mnie nie ruszają. Po prostu lubię jak ktoś umie udowodnić, poprzeć przykładem to, co napisał. Pisanie dyrdymałów bez pokrycia oczywiście nie jest trolowaniem.

| OlyJedi Awatar kateb
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Kit bez lampy ISO 3200, i wcale nie jest fajnie....
    Coś jasnego - iso 400 lub 800 i jest pięknie.

Jak jest lampa to co innego. Chyba że macie inne doswiadczenia.
    Fujifilm X10

| OlyJedi Awatar psl
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Juwak Zobacz posta

Czy ktoś (a czytajac tysiace postów i widząc sygnaturki wiem ze posiadacze się znajdą) powie mi jak wygląda połączenie puchy panasa + obiektywów olka? Pucha nie ma stabilizacji...szkiełko tez...

GF2 w fajnych cenach teraz sobie lezy na alledrogo...a i w zestawie z naleśnikiem 14 tez kieszeni nie urywa...
    Nie narzekam na współpracę panasa i posiadanych szkieł oly. Przy 17mm brak stabilizacji nie doskwiera. 35mm czy 58mm już bardziej się przydaje, ale radzę sobie bez narzekania. Lepiej mieć stabilizację niż nie. Ale nie zawsze się ona przydaje. Przy foceniu np. dzieci raczej nie. Na dziś wg mnie rewelacyjny stosunek cena-jakość to e-pl1 dostępny od 899 za puszkę.

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez kateb Zobacz posta
    Kit bez lampy ISO 3200, i wcale nie jest fajnie....
    Coś jasnego - iso 400 lub 800 i jest pięknie.

Jak jest lampa to co innego. Chyba że macie inne doswiadczenia.
    Nie przesadzajmy, robione kitem (14-150) dane w exifie - tylko takie, nie miałem jajecznicy
    I z ręki oczywiście
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P3196764a.jpg
Wyświetleń:	81
Rozmiar:	481,2 KB
ID:	61673   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	P3196763a.jpg
Wyświetleń:	75
Rozmiar:	343,2 KB
ID:	61672  
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

| OlyJedi Awatar tomek s
    Mieszka w
    wawa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria

Jeśli chcesz fotografować dzieciaka w domu to celowałbym jednak w te 20mm bo 45mm może być już dość wąsko, chyba że masz na prawdę dużą chałupę.
    A i zapomnij, że złapiesz kitem biegającego malucha bez lampy, musi być na prawdę jasno.
    Pozdr
    Było żółto, czerwono, a później Fuji wykończyła czerwona zaraza
    Jest też czarny aparacik z firmy od telewizorów

foto Stankiewicz Tomasz

| OlyJedi Awatar marek7001
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    67
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez tomek s Zobacz posta
    Jeśli chcesz fotografować dzieciaka w domu to celowałbym jednak w te 20mm bo 45mm może być już dość wąsko, chyba że masz na prawdę dużą chałupę.
    A i zapomnij, że złapiesz kitem biegającego malucha bez lampy, musi być na prawdę jasno.
    Pozdr
    No to ja mam inną szkołę jeśli w domu w dobrym świetle to kit 14-42IIR MSC jest duuużo świarniejszy niż 20Lumixa.
    Jeśli chodzi o szybki AF to darujcie sobie puszki Pena, seria 1 i 2. Nie podniecajmy się ceną 899 za body, seria 3 to spora odskocznia, Przetestowałem...
    Były: 3 Canony PS, 2 Lumixy FZ, 2 Olympusy E-System /14-54II, 40-150/, Nikon D5000 /18-105/, E-PL2, E-PL3, E-PL5 /14-42, 14-150,12-50, 40-150, 14/2.5, 20/1.7, 45/1.8, Nokia LUMIA 920, 930 GOLD, LG G4, G5,G6, G7, Huawei P30 Pro jest ​Huawei Mate 50 Pro
    Galeria Olympusclub: http://galeria.olympusclub.pl/index.php?cat=21795

Awatar Juwak
    Mieszka w
    Glajwitz
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

i wlasnie chyba na ta wypowiedz czekałem (dzieki marek7001!)
    Bajtel jeszcze nie odkrył swoich raczek, co dopiero nóżek, co dopiero szybko nimi przebierać i uciekać
    Wpadnie jutro e-pl3 + kitowy 14-42II.
    Jak bedzie lipa - trafi na alledrogo, mam chwile na dozbieranie do naleśnika panasa ze swiatelkiem 1,7 lub oly 45...ale to jak okaze sie ze jednak kitowe szkło jest...przyzwoite...to tym lepiej

Nie chcecie wiedziec czym "foce" dziś. To bedzie przeskok...no...spory. Naprawdę

Podziękowal za każdą wskazówkę!
    [...guǐ yóu xīn shēng...]